Rýži uvaříme v osolené vodě. Mezitím si připravíme kuřecí maso. Řízky omyjeme, lehce osušíme v utěrce a nakrájíme na kostičky. Na pánvičce na trošce oleje nejdříve zprudka osmahneme (aby dostalo barvu), potom zmírníme plamen a pečeme do poloměkka.
2
Poté maso osolíme a okořeníme Podravkou. Přidáme mraženou zeleninu a asi po dvou minutách zalijeme smetanou. Necháme ji téměř vyvařit - měla by zbýt troška smetanové omáčky (to kvůli rýži, aby pak na talíři nebyla tak suchá). Vychází to akorát - když už je smetana téměř vyvařená, jsou maso i zelenina hotové.
3
Na talíři naaranžujeme rýži a na ni poklademe kuřecí směs. Naší rodině to moc chutná a navíc je to tak snadné!
Tak přidávám další kladný komentář k tomuto receptu. Sklidil velký úspěch, takže určitě nebudu vařit naposledy. Akorát jsem trochu recept poupravila, jelikož jsem doma podravku neměla, tak jsem přidala jen sůl, pepř a kari koření a inspirovala jsem se tady jedním příspěvkem a i já přidala tavený sýr. Super, za mě palec nahoru. :-)
Tak přidávám další kladný komentář k tomuto receptu. Sklidil velký úspěch, takže určitě nebudu vařit naposledy. Akorát jsem trochu recept poupravila, jelikož jsem doma podravku neměla, tak jsem přidala jen sůl, pepř a kari koření a inspirovala jsem se tady jedním příspěvkem a i já přidala tavený sýr. Super, za mě palec nahoru. :-)
Tomáš
|7. 6. 2015 14:03
dobrý recept. Doporučuji ale trošku dochutit dalším kořením či jinými ingrediencemi. Vařil jsem již několikrát a jednou jsem vyzkoušel přidat tavený sýr, podruhé kari a pokaždé výborné a chuťově naprosto jiné :-) . Dá se tedy udělat z jednoho základu několik různých jídel. Také by asi nebylo na škodu vyzkoušet i jiné druhy masa (krůtí, vepřové...) :-\
Terez
|16. 10. 2013 12:18
vynikající.Vařím to pořád ;-)
Jitka Vopálková
|14. 12. 2009 20:09
Zdravím, na závěr jsem přidala 2 tavené obdélníčky s nivou a bylo to moc dobré :-) Děkuji za inspiraci - Jitka
Radoslav Medlen
|11. 1. 2008 13:11
Je to super recept skvelo som si pochutnal na to ze som varil prvy krat to asi vislo diky
ela vajdova
|17. 1. 2007 12:27
použila som 10% smotanu a bolo to super, ďakujem za recept
Di
|12. 1. 2007 10:22
Co tím myslíte, Anonyme?
Anonym
|12. 1. 2007 00:08
Zase jednou normální jídlo, jakých je na tomto webu opravdu poskrovnu.
Lenka Malenová
|10. 1. 2007 22:31
Dobrý večer Markéto,dnes jsem dělala tento váš recept a musím vám napsat že sklidil ohromný úspěch mě i manželovi to moc chutnalo.Moc díky za supr recept Lenka.