Těsto vypracujeme smícháním a řádným propracováním všech surovin a necháme v ledničce nejméně hodinu odležet (čím déle, tím lépe). Rozválíme ho na obdélník cca 3 mm silný a vykrajujeme rádýlkem pruhy cca 3 cm široké a 20 cm dlouhé, které natočíme na namazané trubičky. Kremrole potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C do růžova (cca 15 min.).
2
Po zchladnutí je plníme bílkovou náplní, kterou si připravíme z bílků. které šleháme v horké vodní lázni a postupně k nim přidáváme cukr, až vznikne lesklý tuhý sníh.
Kremrole dle různých receptů jsem dělala snad stokrát.Ovšem tenhle recept je úžasný. Těsto je krásně pružné a nelepí se. Děkuji.
Marta Polášková
|11. 12. 2009 10:20
Tyhle trubičky jsou super. Nedají velkou práci a někdo říká, že jsou lepší než klasické převalované.
Zuzka
|7. 5. 2007 06:45
Marie,děkuji.
Marie Netolická
|5. 5. 2007 09:48
Já tam dávám 200g kelímek. Ale jednou jsem použila i ten menší a nic se nestalo... Manžel nemusí sladké, tak mu je plním naslehanou nivou s máslem a smetanou. Je to také mňamka :-)
Zuzka
|26. 4. 2007 14:51
Prosím,kolik gramu má mít zakysaná smetana?To je ten menší kelímek?-ten má asi 150gramu.?
Jitka
|23. 4. 2007 17:44
Tenhle recept znám, jsou opravdu vynikající, kam se hrabou kremrole z listového těsta.