• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Smetanové karamelky
Napište svůj komentář k receptu

Smetanové karamelky

autor: Radka Hudská
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Smetanové karamelky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g cukr krystal
    • 50
      g med
    • 250
      ml smetana
    • 50
      g máslo
    • pomerančová kůra z jednoho pomeranče

Postup přípravy receptu

1
Do hrnce dáme cukr a med, přidáme 5 lžic vody a vaříme asi 3 minuty.
2
Do vzniklého karamelu vmícháme pomerančovou kůru.
3
Smetanu uvedeme do varu, přidáme do ní karamel a za stálého míchání vaříme na mírném ohni asi 15 min., dokud nevznikne hnědá hmota.
4
Do mrazáku si před celou přípravou dáme vychladit kávový podšálek na který po 15 min. prováření kápneme pár kapek.
5
Když se neroztečou dobré, když ano vaříme ještě chvilku a po chvilce znovu zkusíme na tácek kápnout.
6
Máslo se vmíchá poté, co je hmota dostatečně tuhá a z talířku nestéká.
7
Hmotu nalijeme do čtverhrané formy vyložené pečícím papírem a necháme ztuhnout. Po ztuhnutí krájíme na obdélníky nebo kosočtverce naolejovaným nožem.
8
Můžeme balit do průhledného celofánu jako salónky na stromeček.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Medové karamelky

Medové karamelky

Smetanové řezy s ovocem

Smetanové řezy s ovocem

Smetanové maso na paprice s bramborem - pečené

Smetanové maso na paprice s bramborem…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petra | 8. 7. 2012 16:25

    Tohle je už druhý recept na karamelky,který jsem zkusila a zase mi to neztuhlo :-( nevím,co dělám špatně,udělala jsem všechno podle návodu.muže to být tím,že jsem použila 12% smetanu?nebo jsem to měla vařit ještě dýl?vařilo se to 20 minut! Prosím poraďte

  • Radka Hudská | 1. 12. 2007 13:18

    Prosím o doplnění - máslo se vmíchá poté co je hmota dostatečně tuhá a z taléřku neztéká.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Nepečené Cukroví Prosinec Vaření Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Máslo Med Pomerančová kůra Smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čínské nudle s masem a žampióny

Čínské nudle s masem a žampióny

Maková bábovka

Maková bábovka

Nakládaný balkánský sýr III.

Nakládaný balkánský sýr III.

Jogurtová bublanina II.

Jogurtová bublanina II.

Pečené vepřové koleno na zelí

Pečené vepřové koleno na zelí

Pečené brambory s tvarohovou omáčkou

Pečené brambory s tvarohovou omáčkou

Hlíva s rýží

Hlíva s rýží

Ostrá barbecue marináda BBQ

Ostrá barbecue marináda BBQ

Utopenci podle Gajzy

Utopenci podle Gajzy

Doporučujeme

30 minut
Lečo s fazolemi a klobásou

Lečo s fazolemi a klobásou

35 minut
Meruňkovo-angreštová marmeláda

Meruňkovo-angreštová marmeláda

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

117
Jablečný (hruškový) závin s tvarohem - kynutý
Jablečný (hruškový)…
65
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
59
Tofu v arašídové omáčce s brokolicí a kokosovou rýží
Tofu v arašídové omáčce…
52
Ceviche v rajčatové omáčce
Ceviche v rajčatové…
39
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…

Zajímavé články

Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých pozitivních účinků plus recepty, které možná neznáte
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých…
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu, pecky rozhodně nepatří do koše. Víme, co s nimi!
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu…
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
AHA.cz Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Porno v puse? 5 tipů na dokonalé sladkosti

Porno v puse? 5 tipů na dokonalé sladkosti

Blesk.cz Milan Peroutka zuří: Ve Varech mu okradli tchyni!

Milan Peroutka zuří: Ve Varech mu okradli tchyni!

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

  • Recepty.cz
  • Smetanové karamelky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact