• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Smetanové karamelky
Napište svůj komentář k receptu

Smetanové karamelky

autor: Radka Hudská
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Smetanové karamelky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g cukr krystal
    • 50
      g med
    • 250
      ml smetana
    • 50
      g máslo
    • pomerančová kůra z jednoho pomeranče

Postup přípravy receptu

1
Do hrnce dáme cukr a med, přidáme 5 lžic vody a vaříme asi 3 minuty.
2
Do vzniklého karamelu vmícháme pomerančovou kůru.
3
Smetanu uvedeme do varu, přidáme do ní karamel a za stálého míchání vaříme na mírném ohni asi 15 min., dokud nevznikne hnědá hmota.
4
Do mrazáku si před celou přípravou dáme vychladit kávový podšálek na který po 15 min. prováření kápneme pár kapek.
5
Když se neroztečou dobré, když ano vaříme ještě chvilku a po chvilce znovu zkusíme na tácek kápnout.
6
Máslo se vmíchá poté, co je hmota dostatečně tuhá a z talířku nestéká.
7
Hmotu nalijeme do čtverhrané formy vyložené pečícím papírem a necháme ztuhnout. Po ztuhnutí krájíme na obdélníky nebo kosočtverce naolejovaným nožem.
8
Můžeme balit do průhledného celofánu jako salónky na stromeček.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Medové karamelky

Medové karamelky

Smetanové řezy s ovocem

Smetanové řezy s ovocem

Pangas v sýrovo-smetanové omáčce

Pangas v sýrovo-smetanové omáčce

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petra | 8. 7. 2012 16:25

    Tohle je už druhý recept na karamelky,který jsem zkusila a zase mi to neztuhlo :-( nevím,co dělám špatně,udělala jsem všechno podle návodu.muže to být tím,že jsem použila 12% smetanu?nebo jsem to měla vařit ještě dýl?vařilo se to 20 minut! Prosím poraďte

  • Radka Hudská | 1. 12. 2007 13:18

    Prosím o doplnění - máslo se vmíchá poté co je hmota dostatečně tuhá a z taléřku neztéká.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Nepečené Cukroví Prosinec Vaření Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Máslo Med Pomerančová kůra Smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové knedlíky

Tvarohové knedlíky

Cizrna na italský způsob III.

Cizrna na italský způsob III.

Polévka z uzeného stehýnka

Polévka z uzeného stehýnka

Bábovka s jablky a šlehačkou

Bábovka s jablky a šlehačkou

Laskonky dle časopisu F.O.O.D.

Laskonky dle časopisu F.O.O.D.

Báječný hruškový (jablečný) koláč s tvarohem

Báječný hruškový (jablečný) koláč s…

Makovky - sladké housky

Makovky - sladké housky

Květáková polévka s kořenovou zeleninou

Květáková polévka s kořenovou…

Gratinované brambory s hořčicí

Gratinované brambory s hořčicí

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

47
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
36
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
36
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
30
Americké lívance
Americké lívance
28
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Sexy party Sports Illustrated: Průsvitné šaty, hluboké dekolty i kratičké sukně!

Sexy party Sports Illustrated: Průsvitné šaty, hluboké dekolty i kratičké sukně!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

  • Recepty.cz
  • Smetanové karamelky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact