Fazole si namočíme den předem a poté uvaříme do měkka se 2 bobkovými listy a 4 kuličkami nového koření.
2
Na hluboké pánvi nebo v kastrolu si osmahneme anglickou slaninu a normální slaninu, přidáme na hrubo nakrájenou cibuli a restujeme dorůžova. Poté přidáme na kolečka nakrájené klobásy a chvíli restujeme. Dále přidáme na malé kousky nakrájená rajská jablíčka, přidáme scezené fazole, zalijeme vodou a přidáme masox, pepř, feferonku nebo papriku a kečup, osolíme. Dusíme cca 15 minut. Ke konci vaření přidáme utřený česnek. Poté přilejeme smetanu a zahustíme. Nakonec vsypeme nakrájenou pažitku.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Anonym
|19. 6. 2006 04:32
Kamile, ja zkusila cesky rajsky protlak a dekuji poprve a naposledy, manzel usoudil, ze to jidlo bylo moc sladke a deti pokrm nejedli, protoze meli strach, ze je chci asi "otravit", protoze pro nas to bylo fakticky moc sladke a jeste cukr? Tak radejic opet se vratili po domacku vyrobenemu kecupu z vlastnich rajcatek. Ale i tim americkym, hlavne zn.Heinz, nepohrdnou. Takze, Ty nerad kecup a moje rodina nenavidi cesky rajsky protlak. Ale rajcata milujeme vsichni.
Jana Kutačová
|11. 6. 2006 19:26
Vyzkoušela jsem a moc mi to chutnalo.Jen jsem vynechala rajčata a kečup nahradila rajským protlakem.Moc dobré.:o)
Kamil Krybus
|9. 6. 2006 21:41
Pěkný recept, ale nevím, proč český národ do jídel strká ten americký šmejd zvaný KEČUP. Přece existují různé rajské protlaky, které chuť jídla podtrhnou (pokud se to zdá nakyslé, tak to kompenzujeme cukrem). Promiňte, nenávidím kečup, ale současně miluji rajčata.