• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády Okurky
  • Recepty.cz
  • Smetanové fazole
Napište svůj komentář k receptu

Smetanové fazole

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Smetanové fazole
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      ml fazole velké barevné
    • 2
      ks cibule velké
    • 50
      g anglická slanina
    • 50
      g slanina
    • 3
      ks papriková klobása 2-3 nožičky
    • 2
      ks rajčata
    • 1
      ks feferonka nebo sušená pálivá paprika
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 3
      lžíce kečup - jemný
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      kelímek smetana
    • hladká mouka na zahuštění
    • 1
      lžíce pažitka
    • 1
      kostka masox

Postup přípravy receptu

1
Fazole si namočíme den předem a poté uvaříme do měkka se 2 bobkovými listy a 4 kuličkami nového koření.
2
Na hluboké pánvi nebo v kastrolu si osmahneme anglickou slaninu a normální slaninu, přidáme na hrubo nakrájenou cibuli a restujeme dorůžova. Poté přidáme na kolečka nakrájené klobásy a chvíli restujeme. Dále přidáme na malé kousky nakrájená rajská jablíčka, přidáme scezené fazole, zalijeme vodou a přidáme masox, pepř, feferonku nebo papriku a kečup, osolíme. Dusíme cca 15 minut. Ke konci vaření přidáme utřený česnek. Poté přilejeme smetanu a zahustíme. Nakonec vsypeme nakrájenou pažitku.
3
Podáváme s chlebem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Losos s jogurtovou omáčkou a smetanové brambory

Losos s jogurtovou omáčkou a…

Jahodové řezy - smetanové

Jahodové řezy - smetanové

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 19. 6. 2006 04:32

    Kamile, ja zkusila cesky rajsky protlak a dekuji poprve a naposledy, manzel usoudil, ze to jidlo bylo moc sladke a deti pokrm nejedli, protoze meli strach, ze je chci asi "otravit", protoze pro nas to bylo fakticky moc sladke a jeste cukr? Tak radejic opet se vratili po domacku vyrobenemu kecupu z vlastnich rajcatek. Ale i tim americkym, hlavne zn.Heinz, nepohrdnou. Takze, Ty nerad kecup a moje rodina nenavidi cesky rajsky protlak. Ale rajcata milujeme vsichni.

  • Jana Kutačová | 11. 6. 2006 19:26

    Vyzkoušela jsem a moc mi to chutnalo.Jen jsem vynechala rajčata a kečup nahradila rajským protlakem.Moc dobré.:o)

  • Kamil Krybus | 9. 6. 2006 21:41

    Pěkný recept, ale nevím, proč český národ do jídel strká ten americký šmejd zvaný KEČUP. Přece existují různé rajské protlaky, které chuť jídla podtrhnou (pokud se to zdá nakyslé, tak to kompenzujeme cukrem). Promiňte, nenávidím kečup, ale současně miluji rajčata.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Luštěniny
Pokrmy Z luštěnin Večeře Pozdní večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Česnek Cibule Fazole Feferonka Hladká mouka Kečup - jemný Masox Papriková klobása Pažitka Pepř mletý Rajčata Slanina Smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažený králík

Smažený králík

Tvarohová bábovka co se povede

Tvarohová bábovka co se povede

Roláda z esíček

Roláda z esíček

Kuře v jogurtové marinádě II.

Kuře v jogurtové marinádě II.

Jednoduché řezy II.

Jednoduché řezy II.

Aprílové řezy se zakysanou smetanou

Aprílové řezy se zakysanou smetanou

Hermelín v listovém těstíčku

Hermelín v listovém těstíčku

Jablečné žabí tlamičky se skořicí

Jablečné žabí tlamičky se skořicí

Zeleninová polévka s černou čočkou

Zeleninová polévka s černou čočkou

Doporučujeme

110 minut
Boloňské špagety

Boloňské špagety

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

Poslední sledované recepty

60
Vepřová pečeně s houskovými knedlíky a zelím
Vepřová pečeně s…
50
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
38
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
36
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
26
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka

Zajímavé články

Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
AHA.cz Macron porušil protokol! Kate zachraňoval William

Macron porušil protokol! Kate zachraňoval William

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Jana Švandová hvězdou Varů: Jak na mladistvé denní i večerní looky podle 78leté herečky?

Jana Švandová hvězdou Varů: Jak na mladistvé denní i večerní looky podle 78leté herečky?

Ženy.cz Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Blesk.cz Jemný trapas Geislerové a Langmannové ve Varech: Stejný model! A další střípky (nejen) z kolonády

Jemný trapas Geislerové a Langmannové ve Varech: Stejný model! A další střípky (nejen) z kolonády

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

  • Recepty.cz
  • Smetanové fazole
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact