• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Smetanová ředkvičková polévka
Napište svůj komentář k receptu

Smetanová ředkvičková polévka

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: 35 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Smetanová ředkvičková polévka
Smetanová ředkvičková polévka
Smetanová ředkvičková polévka
Smetanová ředkvičková polévka
Smetanová ředkvičková polévka
Smetanová ředkvičková polévka
4fotografie
Nahrát fotku
 

Tato lahodná zeleninová polévka s ředkvičkami vás nejen zasytí, ale zároveň dodá mnoho potřebných vitamínů a energie do celého dne. Vychutnat si ji můžete samotnou, nebo doplnit opečeným chlebem či krutony.

Suroviny

4 porce
    • 2
      svazek ředkvička
    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks brambory typ B
    • 2
      lžíce semínka slunečnicová
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      lžíce olej slunečnicový
    • 800
      ml zeleninový vývar
    • mletý kmín špetka
    • 100
      ml smetana 12%
    • sůl a pepř
    • chléb kmínový opečený nebo krutony k podávání

Postup přípravy receptu

1
Ředkvičky pečlivě očistěte, odkrojte lístky. Pár lístků i bulev si odložte na ozdobu, ostatní nakrájejte na tenká kolečka. Cibuli pokrájejte najemno, brambory na větší kostky. Semínka nasucho orestujte.

RADA: Krájení cibule

2
V hrnci rozehřejte máslo s olejem a nechte zesklovatět cibuli s ředkvičkami. Promíchejte s lístky ředkviček, které nechte zavadnout, asi 3 minuty. Pak přidejte brambory, zalijte vývarem a brambory uvařte doměkka, asi 20 minut. Hrnec odstavte a rozmixujte dohladka.

RADA: Silný vývar

3
Polévku ochuťte kmínem, solí a pepřem, vmíchejte smetanu a prohřejte. Podávejte ji posypanou slunečnicovými semínky s nakrájenými ředkvičkami a natrhanými ředkvičkovými lístky.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rychlá ředkvičková pomazánka

Rychlá ředkvičková pomazánka

Grilovaný pak choi s ředkvičkami

Grilovaný pak choi s ředkvičkami

Křupavé pečené ředkvičky

Křupavé pečené ředkvičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky FOOD
Vaření Restování Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Chléb kmínový Cibule Máslo Mletý kmín Olej Ředkvička Semínka Smetana 12% Sůl Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Řez obližprst

Řez obližprst

Špagety s mletým masem a zeleninou

Špagety s mletým masem a zeleninou

Odpalované větrníčky s vanilkovou nápní

Odpalované větrníčky s vanilkovou…

Krůtí vejmysl

Krůtí vejmysl

Ravioli s náplní

Ravioli s náplní

Mrkvový dort s mandlemi

Mrkvový dort s mandlemi

Červená řepa se zelím

Červená řepa se zelím

Jednoduché špenátové palačinky

Jednoduché špenátové palačinky

Zelný salát se zeleninou

Zelný salát se zeleninou

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

18
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
16
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
16
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-smetanová…
15
Kulajda
Kulajda
15
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Napínavý první kulatý stůl Zrádců: Historický zlom!  Koho se podařilo vyloučit?

Napínavý první kulatý stůl Zrádců: Historický zlom! Koho se podařilo vyloučit?

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Smetanová polévka s medvědím česnekem
Smetanová polévka s medvědím česnekem
Smetanová polévka s medvědím česnekem a nivou
Smetanová polévka s medvědím česnekem a…
Smetanová pórková polévka s bramborem
Smetanová pórková polévka s bramborem
Smetanové brambory s cuketou a koprem
Smetanové brambory s cuketou a koprem
Smetanové duo kuře
Smetanové duo kuře
Smetanové fazolky a kukuřice s masem podávané na bramboru vařeném ve slupce
Smetanové fazolky a kukuřice s masem…
  • Recepty.cz
  • Smetanová ředkvičková polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact