Tato lahodná zeleninová polévka s ředkvičkami vás nejen zasytí, ale zároveň dodá mnoho potřebných vitamínů a energie do celého dne. Vychutnat si ji můžete samotnou, nebo doplnit opečeným chlebem či krutony.
Ředkvičky pečlivě očistěte, odkrojte lístky. Pár lístků i bulev si odložte na ozdobu, ostatní nakrájejte na tenká kolečka. Cibuli pokrájejte najemno, brambory na větší kostky. Semínka nasucho orestujte.
V hrnci rozehřejte máslo s olejem a nechte zesklovatět cibuli s ředkvičkami. Promíchejte s lístky ředkviček, které nechte zavadnout, asi 3 minuty. Pak přidejte brambory, zalijte vývarem a brambory uvařte doměkka, asi 20 minut. Hrnec odstavte a rozmixujte dohladka.
Polévku ochuťte kmínem, solí a pepřem, vmíchejte smetanu a prohřejte. Podávejte ji posypanou slunečnicovými semínky s nakrájenými ředkvičkami a natrhanými ředkvičkovými lístky.