• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Smetanová ředkvičková polévka
Napište svůj komentář k receptu

Smetanová ředkvičková polévka

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: 35 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Smetanová ředkvičková polévka
Smetanová ředkvičková polévka
Smetanová ředkvičková polévka
Smetanová ředkvičková polévka
Smetanová ředkvičková polévka
Smetanová ředkvičková polévka
4fotografie
Nahrát fotku
 

Tato lahodná zeleninová polévka s ředkvičkami vás nejen zasytí, ale zároveň dodá mnoho potřebných vitamínů a energie do celého dne. Vychutnat si ji můžete samotnou, nebo doplnit opečeným chlebem či krutony.

Suroviny

4 porce
    • 2
      svazek ředkvička
    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks brambory typ B
    • 2
      lžíce semínka slunečnicová
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      lžíce olej slunečnicový
    • 800
      ml zeleninový vývar
    • mletý kmín špetka
    • 100
      ml smetana 12%
    • sůl a pepř
    • chléb kmínový opečený nebo krutony k podávání

Postup přípravy receptu

1
Ředkvičky pečlivě očistěte, odkrojte lístky. Pár lístků i bulev si odložte na ozdobu, ostatní nakrájejte na tenká kolečka. Cibuli pokrájejte najemno, brambory na větší kostky. Semínka nasucho orestujte.

RADA: Krájení cibule

2
V hrnci rozehřejte máslo s olejem a nechte zesklovatět cibuli s ředkvičkami. Promíchejte s lístky ředkviček, které nechte zavadnout, asi 3 minuty. Pak přidejte brambory, zalijte vývarem a brambory uvařte doměkka, asi 20 minut. Hrnec odstavte a rozmixujte dohladka.

RADA: Silný vývar

3
Polévku ochuťte kmínem, solí a pepřem, vmíchejte smetanu a prohřejte. Podávejte ji posypanou slunečnicovými semínky s nakrájenými ředkvičkami a natrhanými ředkvičkovými lístky.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rychlá ředkvičková pomazánka

Rychlá ředkvičková pomazánka

Grilovaný pak choi s ředkvičkami

Grilovaný pak choi s ředkvičkami

Křupavé pečené ředkvičky

Křupavé pečené ředkvičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky FOOD
Vaření Restování Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Chléb kmínový Cibule Máslo Mletý kmín Olej Ředkvička Semínka Smetana 12% Sůl Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsíčka po provensálsku

Kuřecí prsíčka po provensálsku

Tvarohová pomazánka s česnekem

Tvarohová pomazánka s česnekem

Feferonový salát

Feferonový salát

Thajská kuřecí polévka

Thajská kuřecí polévka

Kari placičky se sýrem a rýží

Kari placičky se sýrem a rýží

Kmínové přírodní filety

Kmínové přírodní filety

Domácí čokoládová zmrzlina

Domácí čokoládová zmrzlina

Kuře s nádivkou podle Zdeňka Pohlreicha

Kuře s nádivkou podle Zdeňka…

Domácí nutella

Domácí nutella

Doporučujeme

30 minut
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou

Vepřová krkovice s fazolovým hummusem…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

127
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
102
Zapečené croissanty s kadeřávkem
Zapečené croissanty s…
91
Candát polévaný máslem s fenyklem a ředkvičkami
Candát polévaný máslem s…
60
Jarní salát Jaroslaw
Jarní salát Jaroslaw
60
Tousty do školy
Tousty do školy

Zajímavé články

Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Bratr Neckáře (82) Jan (76): Drsná slova o Vaškově smrti!

Bratr Neckáře (82) Jan (76): Drsná slova o Vaškově smrti!

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Další doporučené recepty:

Smetanová polévka s medvědím česnekem
Smetanová polévka s medvědím česnekem
Smetanová polévka s medvědím česnekem a nivou
Smetanová polévka s medvědím česnekem a…
Smetanová pórková polévka s bramborem
Smetanová pórková polévka s bramborem
Smetanové brambory s cuketou a koprem
Smetanové brambory s cuketou a koprem
Smetanové duo kuře
Smetanové duo kuře
Smetanové fazolky a kukuřice s masem podávané na bramboru vařeném ve slupce
Smetanové fazolky a kukuřice s masem…
  • Recepty.cz
  • Smetanová ředkvičková polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact