Omyté, ale neoloupané brambory nakrájejte na kostičky a uvařte je v osolené vodě. Když jsou měkké, smíchejte zakysanou smetanu, smetanu ke šlehání a mouku, směs zamíchejte k uvařeným bramborám a nechte ještě asi 5 minut vařit. Podle chuti osolte a opepřete, přidejte česnek a chcete-li, trochu octa. Zatímco se polévka vaří, připravte si slanou drobenku.
2
V hrnci s nepřilnavým povrchem míchejte nasucho asi půl hodiny 200 g lehce osolené mouky. Až zezlátne, přidejte za stálého míchání asi 200 ml vroucí vody. Hmota by měla byt pevná, ale ne tak jako těsto na knedlíky. Nakonec přidejte asi 100 g horkého, rozpuštěného sádla. Podávejte zvlášť k polévce. Každý stolovník si do polévky přidává drobenku podle chuti.
3
**Zdroj**: http://www.burgenland-schmeckt.at
4
----
5
**Tip**: Když je polévka skoro hotová, můžete do ní přidat ještě slité a okapané konzervované fazole.