Dáme vařit těstoviny, které uvaříme v osolené vodě a scedíme studenou vodou.
2
Rajčata nakrájíme na hrubo, šunku na proužky, cibuli na jemno, stroužky česneku rozmáčkneme a bazalku nasekáme.
3
Na pánvi si rozpálíme olivový olej a na mírném ohni orestujeme česnek, aby nezhnědl, přidáme cibuli nakrájená rajčata, která osolíme a opepříme. Vaříme na silném ohni prohodíme přidáme máslo, které necháme roztopit a prohodíme, odstraníme česnek a přidáme bazalku, vodu nebo vývar pokud je potřeba. Vaříme dokud rajčata nezměknou natolik, že začnou tvořit omáčku.
4
Omáčku na pánvi průběžně prohazujeme, zltumíme oheň a na mírném ohni vmícháváme smetanu, aby nám vznikla světle oranžová omáčka. Pak přidáme šunku, zvýšíme plamen poté párkrát prohodíme. Přidáme těstoviny, prohodíme a můžeme podávat, navrch můžeme posypat sýrem.