Na pánvi rozehřejeme olej, vložíme na drobno nasekanou cibuli a necháme trochu osmahnout. Mezitím si na drobno nasekáme okurky a libeček. Cibuli zasypeme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a za stálého míchání přivedeme k varu. Pak přidáme okurky, Masox, koření a necháme za občasného míchání povařit tak, aby okurky změkly.
2
Do vroucí omáčky za stálého míchání tenkým proudem přiléváme smetanu dle chuti. Mícháme dokud omáčka nepřejde varem. Pokud je omáčka řídká, můžeme si do smetany rozmíchat ještě trochu mouky. Dle chuti pak můžeme přidat sůl, případně cukr. Omáčka by měla být sladko-kyselá.
3
TIP: pokud připravujete k omáčce i maso, je dobré nechat ho trochu v omáčce povařit, aby natáhlo chuť.