Do hrnce dáme sádlo a přidáme cibuli, lehce orestujeme, přidáme česnek, který necháme jen zavonět a ihned přidáme mouku, připravíme si světlou jíšku.
3
Hotovou jíšku postupně zaléváme vývarem, aby se nám nesrazila, použijeme metlu. (Do teplé jíšky lijeme studený vývar.) Přidáme majoránku a necháme 20 minut provařit, abychom se zbavili moučné chutě. Alternativně lze zalít vodou a přidat gelové tablety s vývarem. Dochutíme solí a pepřem.
4
Poté přidáme dršťky, které jsme si krátce uvařili. (Již předvařeným dršťkám stačí 15 minut.) Společně s uvařenými dršťkami přidáme také trochu vody, ve které se vařily (cca 200 ml).
5
Přidáme smetanu, přivedeme k varu a odstavíme. Vmícháme máslo, které nám polévku "vyleští".