Maso nakrájíme na nudličky, lépe se krájí polozmrzlé, protože drží tvar, Do misky přiměřeně velké množství masa, rozklepneme vejce, přidáme dvě lžíce sojovky, koření, solamyl. Rozmícháme metlou a promícháme s masem. Je lepší ho přes noc nechat uležet v lednici, ale není to nutné. Oloupeme cibuli, nakrájíme na nudličky šťávu z ananasu nalejeme do misky po masu, aby se vypláchla od koření. Ananas, zeleninu, cibuli (olivy a arašídy) smícháme.
2
Na rozpáleném oleji zprudka orestujeme maso, občas promíchneme. To, že se připaluje, Vás nemusí trápit, protože po přidání ostatních ingrediencí se dno kastrolu opět objeví. Když je maso hotové podlijeme ho šťávou z ananasu a přidáme směs zeleniny. Promícháme a necháme chvilku povařit, aby zelenina rozmrzla, ale nezměkla. Asi 5-7 minut. Nejlépe se to pozná na kapustě, která je v mochovské zelenině. Podáváme s rýží nebo hranolky.