Na jedné nebo dvou lžících oleje necháme zesklovatět cibulku, přidáme gothaj, trochu osmahneme, přidáme rajčata a papriku. Chvilku podusíme. Přidáme kečup, sójovou omáčku a bazalku a asi 10 minut dusíme.
2
Dávám to na špagety nebo na nudle z čínské polévky.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Klára 11
|10. 7. 2015 09:53
Já dělám bez masa...předem namočím v horké vodě (z rychlovarné konvice) sojový granulát,možno dát do zeleninového vývaru,aby chytil jeho chuť,ale není nutné. Pak uvařim červenou čočku (je to chvilinka,červená č.je hned bez namáčení). Sliji nabobtnalý sojový granulát a vymačkám,dám do mísy, k němu přidám slitou uvařenou čarvenou čočku,nadrobno nakrájené 2 cibule nebo mladé cibulky,nasekané klíčky (prakticky lze dát cokoliv třeba pórek..). Pak dám na rozpálený olej cibuli,dělám do sklovata,na to dám najemno cuketu, papriku a rajče. Když je tento základ hotový,přidám ještě našušená rajčata a mnou zapečená rajčata a poté zavařená,aby vydržela,ale není nutné,může se to dělat i z čerstvých rajčat. Poté přidám z mísy smíchaný granulát s čočkou a zeleným a ještě chvíli nechám v hrnci odpařit vodu. Nakonec přidám rozmačkaný česnek a sůl a nějaké bylinky,co mi zrovna rostou v květináči. Nakonec na špagety nebo jiné těstoviny dám tuto směs,každý dle svého si přidá sýr a znovu čerstvé nasekané klíčky nebo čerstvou cibuli. Mám děti a po této směsi se vždy jen zapráší.
8-)