Hledala jsem zde na Receptech smažený sýr v těstíčku a k mému překvapení ho nenašla. Vytvořila jsem si tedy vlastní recept - především na to těstíčko ;-)
2
Sýr nakrájíme, jak je kdo zvyklý (já uřízla asi centimetrový plátek, který jsem rozčtvrtila) a dáme cca na půl hodinky do mrazáku, aby ztuhl. Těstíčko si připravíme z uvedených ingrediencí - metlou rozšleháme vejce, přidáme smetanu, sůl, pepř - podle chuti každého, a mouku.
3
Když máme vytvořené hladké těstíčko (hustší konzistence, aby nestékalo), kousky sýra do něj namáčíme a smažíme v oleji, nejlépe ponořené do půlky výšky sýra. Může trochu vytékat, to pak i prská, ale vytečený sýr se spojí s těstíčkem, a jeho konečná chuť nám může být omluvou... :)
4
Ubrouskem odsajeme přebytečný tuk, podáváme s bramborovou přílohou a tatarkou (nejlepší je jogurtová domácí ;-)