• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Smažený sýr bez smažení
Napište svůj komentář k receptu

Smažený sýr bez smažení

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 109
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Smažený sýr bez smažení
Smažený sýr bez smažení
Smažený sýr bez smažení
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 200
      g šunkový salám
    • 150
      g cihla
    • 6
      ks vejce
    • tuk a strouhanka

Postup přípravy receptu

1
Čajové šálky (6 ks) důkladně vymastíme (Herou či jakýmkoli podobným tukem) a důkladně vysypeme strouhankou. Sýr najemno nastrouháme, salám na jemnou nasekáme. Do každého šálku dáme na dno trochu strouhaného sýra, na to trochu nasekaného salámu. Potom do každého šálku vyklepneme jedno vajíčko a posypeme vrstvou salámu a nakonec vrstvou sýra. Šálky vyrovnáme do pekáčku s vysokým okrajem a do pekáče nalijeme vařící vodu. Pekáč přendáme do horké trouby a při maximální teplotě děláme 20 minut.
2
Horké vyklepneme a podáváme s brambory a kečupem nebo tatarkou. (Tohle je pochoutka pro ty, kdo milují sýr, ale nemohou moc smažená jídla)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Smažený sýr bez smažení - verze II.

Smažený sýr bez smažení - verze II.

Smažený sýr s anglickou slaninou

Smažený sýr s anglickou slaninou

Smažený obalený sýr (eidam, hermelín... )

Smažený obalený sýr (eidam, hermelín.…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • valdan | 8. 7. 2013 17:52

    Smažákem nepohrdnu a tenhle je taky výborný <:-)

  • sýr | 10. 10. 2012 12:16

    neznali jsme a chutnalo nám

  • haolza | 23. 10. 2011 00:06

    malinko jsem tento recept upravila,, dávala jsem do misek na polévku,šálek se mi zdál malý,,postup stejný,jen jsem si nechala trochu sýru do kterého jsem zamíchala prosátou strouhanku a nasypala navrch,,stačí tenká vrstvička,na to kousek másla,,a výsledek vynikající,,křupavá kůrčička..))

  • leni.89
    leni.89 | 18. 10. 2011 22:23

    staci, kdyz syr obalite dvakrat, potom vytekat nebude. :-)

  • Fergiee
    Fergiee | 13. 7. 2011 11:57

    sice to není stejné, ale jako rychlovka to je dobré :-)

  • SABINA | 11. 4. 2011 19:06

    :-X NO :-P :-D :-[ :-S <:-) <3 JETO MOC LEHKY ANI MITO MOC NECHUTNA FUJ BLELEL 8-) =-O :-*

  • MartikK
    MartikK | 10. 3. 2011 13:27

    Moc dobré a hlavně jednoduché. Klasický smažený sýr mi moc nejde, vždycky se mi na pánvi rozteče, takže jakoukoli alternativu vítám :))

  • Tereza T
    Tereza T | 7. 3. 2011 10:57

    Sama bych řekla, že blíž než ke smaženému sýru, má recept k omeletě se sýrem ;-)

  • Jaskovcova | 7. 3. 2011 10:36

    Je to dobrý recept, když není moc času, dětem to chutná, ale manželovi ne, obalovaný sýr je prostě jiný, ale recept je šikovný :-)

  • Tereza T
    Tereza T | 6. 3. 2011 14:15

    Moc dobré, všichni si báječně pochutnali, díky za recept. :)

  • jmuell1 | 2. 3. 2011 19:19

    Výborné! Nepoužila jsem hrnečky, ale silikonovou formu na mufinky. Nic jsem nemusela vymazávat šlo to krásně ven. Salám jsem nekrájela, ale nastrouhala z mrazáku.

  • dzudy
    dzudy | 31. 12. 2010 18:17

    Já to dělám v normálních hrnkách na čaj (1/4 l) :-)

  • KlaraS
    KlaraS | 31. 12. 2010 12:45

    Mohla bych se zeptat do jakých hrnečku bych to mohla dát?? :-)

  • Hanny | 21. 11. 2010 16:20

    Dělala jsem ho dnes k obědu,ale do vyšších hrnečků.Po těch 20-ti minutách v troubě jsem povrch posypala lžící strouhanky,přidala plátek másla a dala na dalčích 10min. do trouby.Povrch byl pak krásně zlatavý.

  • nk.oůuhlů | 20. 11. 2010 19:19

    :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ $ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$

  • Ladia
    Ladia | 19. 11. 2010 22:23

    Já vím, jsem otravná, ale ten recept je tu dnes a denně na očích... To zařazení?? :-\

  • OndřejB
    OndřejB | 17. 11. 2010 13:19

    Nejdříve k množství - 33g uzeniny a 25g sýra je asi tak polovina porce. Jinak je to při dělání v troubě krásne nadýchané a díky použité šunce i šťavnaté. Po vyklopení jsem obrátil - přece jenom je opečená strana hezčí.

  • Ladia
    Ladia | 15. 11. 2010 13:33

    Opravdu luxusní záležitost, dá se kombinovat jakkoliv. Ale spíš bych tento recept hledala v sýrech než-li v uzeninách, když je to smažený sýr :-D jo a to foto je moje, ne Recepty.cz :-P

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 15. 11. 2010 10:56

    Výborná rychlovka, když honí čas a nechce se vařit :-)

  • recepty73
    recepty73 | 19. 10. 2010 16:10

    1*

  • marie rusnokova | 6. 3. 2010 12:20

    Všem doma moc chutnalo!!!!!!Opravdu skvělý recept.Hodnotím velkou 1.

  • Marcela Sulka | 4. 3. 2010 15:52

    super recept! Rychly a velmi chutny!Davam 1*****.Vsem moc chutnal.Pripravila jsem si vse dopredu a kdyz prisla navsteva-sup s tim do trouby.Byla to mnamka a recept jsem uz dala dale

  • Iva- Ma | 16. 10. 2009 13:29

    Včera jsem vařila, je to opravdu dobrůtka,moc jsem byla překvapená.Přidala jsem ještě tvarůžky a zelenou petrželku.Opravdu skvělé i přesto,že se mi 1 kopeček při vyklápění rozpůlil.Dávám do oblíbených,autorce patří veliká jednička.

  • Romana Zárubová | 6. 10. 2009 16:33

    Vynikající, dělala jsem dnes poprvé a je to lahoda a hlavně rychlé.

  • Eva Kolčavová | 27. 8. 2009 11:33

    Nemá to chybu, dělala jsem včera k večeři a byla to rychlovka. Dala jsem dospodu sýr, potom šunkový salám a nahoru zase sýr, vyklepla jsem vajíčko a ten salám se jakoby v tom sýru zapekl. Všichni byli překvapení kde se tam vzal když to rozkrojili. Brzy zopakuji s nějakou obměnou.

  • Zdenka Häuslerová | 31. 7. 2009 14:11

    Tchýně volala, že co to je za dobrotu, protože to nikdy nejedla a ani neviděla. Nakonec mi vynadala, proč jsem to ještě nikdy nevařila. Je chudina na diabetické dietě a tak si moc nepochutná.

  • niobe nightingale | 31. 7. 2009 13:54

    Pěkný a napínavý příběh, paní Häuslerová... jen mi ještě chybí závěr - jak tchýni chutnalo? :o)

  • Zdenka Häuslerová | 31. 7. 2009 12:51

    Dnes jsem dělala oběd velmi narychlo. Začala jsem v 11.30 a ve 12.00 musel být hotový, protože vařím tchýni a ve 12 jí k nám jezdí paní pro oběd.A protože jsem věděla o tomto receptu, našla jsem ho kvůli ingrediencím na netu. Neměla jsem ale čas se zdržovat s uvedeným postupem, vlastní fofr postup byl tento: Do papiňáku jsem dala do osolené vody vařit menší brambory ve slupce /20 min./. Do vysoké nádoby jsem dala na kostky nakrájený sýr a vajíčka a ponorákem rozmixovala na kaši. Do ní jsem zamíchala na větší čtverečky nakrájenou plátkovou šunku a nať z mladé cibulky.Tři skleněné varné hrnky jsem vystříkala sprejem na pečení a dala vařit do mikrovlnky na 5 min na 700 W. Nechala je v mikrovlnce i po uvaření, aby došly.Nakrájela jsem rajčata a cibuli a udělala salát /5 min./ Potom jsem vydolovala z papiňáku uvařené brambory, oloupala, rozdrtila a přidala slanou ramu /7 min /. Z hrnků jsem vyklopila sýry a rozkrojila napůl. Když jsem to všechno pchala do nosičů, bylo přesně 12.00 hod.

  • Zdenka Häuslerová | 31. 7. 2009 12:45

    Dnes jsem dělala oběd velmi narychlo. Začala jsem v 11.30 a ve 12.00 musel být hotový, protože vařím tchýni a ve 12 jí k nám jezdí paní pro oběd.A protože jsem věděla o tomto receptu, našla jsem ho kvůli ingrediencím na netu. Neměla jsem ale čas se zdržovat s uvedeným postupem, vlastní fofr postup byl tento: Do papiňáku jsem dala do osolené vody vařit menší brambory ve slupce /20 min./. Do vysoké nádoby jsem dala na kostky nakrájený sýr a vajíčka a ponorákem rozmixovala na kaši. Do ní jsem zamíchala na větší čtverečky nakrájenou plátkovou šunku a nať z mladé cibulky.Tři skleněné varné hrnky jsem vystříkala sprejem na pečení a dala vařit do mikrovlnky na 5 min na 700 W. Nechala je v mikrovlnce i po uvaření, aby došly.Nakrájela jsem rajčata a cibuli a udělala salát /5 min./ Potom jsem vydolovala z papiňáku uvařené brambory, oloupala, rozdrtila a přidala slanou ramu /7 min /. Z hrnků jsem vyklopila sýry a rozkrojila napůl. Když jsem to všechno pchala do nosičů, bylo přesně 12.00 hod.

  • Ladia - | 20. 7. 2009 14:42

    Výborný, rychlý a sytý oběd. V mikrovlnce hotové za 3 minutky ;-)

  • judita klimentová | 2. 2. 2009 15:03

    výborné, dneska jsme meli k obedu a jsem rada ze to neni mastné a pres to to chutná skvěle!!'

  • Valentinka I. | 21. 1. 2009 16:13

    Na dva pokusy z mikrovlnky mi vždy vypadla betonová tvárnice, do které nešlo ani píchnout :-DDDD 700w mikrovlnka - 4 minuty napoprvé....napodruhé raději již jen dvě a stejný výsledek. :-DDDD Velikost hrnku - šálek...tak nevím :-DD Leč neházím flintu do žita, zkusím ještě v troubě. Maličkost, nemělo by se to vajíčko osolit?

  • Iveta Janatová | 20. 11. 2008 08:41

    Tak jsem zkoušela tento recept musím se přiznat ,že s obavami,ale výsledek nezklamal.Bylo to dobré a chutnalo celé rodince i když opravdu nad klasiku to nemá.

  • Pavla Köhlerová | 23. 8. 2008 15:50

    Dnes jsem vařila k obědu-vynikající.Všechny ingredience jsem smíchala,místo salámu jsem nakrájela kousek uzeného a výsledek z mikrovlnky po 5 min. byl úžasný! Určitě budeme opakovat.Díky za recept!

  • ladislava staffenová | 23. 8. 2008 10:25

    Já to včera večer vyzkoušela pro návštěvu, dala jsem 4 porce do mikrovlnky - s malou obměnou - na dno plátek sýra, kousek Nivy, nakrájené rajče a papriku a zas kousek Nivy a přikryla plátkem ementálu.Jinak jsem kořenila grolovacím kořením na sýr a na zeleninu.Bylo to skvělé a je to skvělý nápad,takže za 1 a děkuji za další obměnu.

  • Iveta Bílková | 21. 8. 2008 21:01

    Tedy, to bylo fakt super. Vynikající recept. Díky. Přidávám do oblíbených.

  • Jana Pátková | 21. 8. 2008 20:39

    Také já jsem dnes udělala, děcka moje, je to famózní, přesně viz recept, chce to pořádně vymazat hrnečky a vysypat strouhankou, bylo to jako bábovičky na pískovišti.Příště zkusím např. šoupnout tvarůžky, plesnivý sýr, trošku např. rajčátko - plátek, a tak dále, meze se nekladou. Ale , chce to pekáč horké vody - vařící ,do toho hrnky s náplní a nechat v troubě vařit, já dělala na 220 ale déle asi tak 40 min., dříve jsem neměla čas to vytáhnout. Jo a hrníček byl napřed plný, ale po upečení-uvaření, zůstala jen půlka hrníčku. Dala bych více "matrošu", protože to klesne, pečením nebo-li vařením v troubě. Dávám 1 a velkou hvězdu!

  • Benova Lenka | 21. 8. 2008 18:49

    Pani Zdenko, ďakujem za radu, s tou mikrovlnkou je to dobrý a rýchly nápad. Ešte raz ďakujem.

  • zdenka supolova | 21. 8. 2008 16:48

    Leni,nechte chvilku,ale opravdu jen chvilku,sýr venku jakoby zatáhnout,pak objedu nožem tupou stranou kolem sýru,tím se uvolní a vypadne jako bábovička.V mikrovlnce je to hotové za 4 minuty na plný výkon.

  • Benova Lenka | 20. 8. 2008 09:33

    varila som včera, bolo to vynikajúce, len mi nešiel syr dobre vyklopiť z hrnčekov. Má sa to vyklopiť úplne horúce alebo teplé?

  • Jana Kozlová | 9. 8. 2008 12:25

    výborná děláme již delší dobu

  • Pavlina Miketova | 20. 4. 2008 11:33

    Je to opravdu vynikající!

  • Maruna | 15. 7. 2007 13:35

    Ďalšia skvelá pochúťka. Priznám sa, že som z toho mala trosku obavy a mam mierne popálené prsty :) ale príprava je v pohode a je to skvelé. Len spodné casti mi zostali prilepené troska v hrnceku...

  • Kateřina Candrová | 29. 6. 2007 20:32

    Manžel byl nadšený, mě přeci jen chutná více klasika, i když toto je dietnější. Nahoru jsem dala hermelín a zkusila to udělat v mikrovlnce. Sýr mi ke konci "bouchl". Z hrníčku to šlo vyklopit po krátké chvilce velice lehce. Stěny šálku jsem vymazala perlou. Děkuji za recept

  • Jana Horová | 21. 6. 2007 11:24

    Já pro urychlení a zvětšení množství vše zamíchám v jednu směs a případně přidám jeden tvaroh . Sýru je více a je lehčí pro bříško :-))

  • Květa B. | 19. 6. 2007 09:59

    Jéé, nevyla, ale byla nadšená.Teď budu výt já nad tím překlepem.

  • Květa B. | 19. 6. 2007 09:52

    Konečně jsem v neděli vyzkoušela.Perfektní rychlovka, měla jsem trochu strach, co na to dcera coby milovnice tzv. tahacího sýra, ale vyla nadšená, jen prý toho sýra tam mám dát příště trochu víc. 1 jak vyšitá.

  • Šárka Tkáčová | 23. 5. 2007 09:18

    Leni,pomohla bych si průhlednou potravinovou fólií,je na ní značka - do mikrovlnky ,do mražáku apod. Balím do ní svačiny .Je velice tenká,ustřihla bych čtverec,vystlala bych s ní hrnek a nechala kousíček nad hrnek trčet.Ale vyzkoušené to nemám , ale jídlo v mikrovlnce tím při ohřívání bežně přikrývám.

  • Lenka | 22. 5. 2007 23:22

    Musím říct, že chuťově je to výborné. ale nepodařilo se mi to vyklepnout ani na druhý pokus, i přesto že jsem důkladně vymazala hrnek i vysypala strouhankou a potom nechala zatáhnout. ale nedá mi to a určitě to zkusím ještě jednou :)

  • beba | 14. 5. 2007 09:39

    Tie klasické keramické hrnčeky, ktoré sa bežne predávajú aj farebné, v rúre neprasknú?

  • KatkaR | 12. 5. 2007 22:09

    Paní Marie, já jsem to dělala v klasických hrncích, myslím, že je to jedno, akorát se do těch větších vejde víc mňamky :-)

  • Kačka | 11. 5. 2007 23:29

    Vyzkoušela jsem jsem tento recept s menší obměnou. Vejce jsem rozšlehala s drobně nasekanou cibulí a vlila ho mezi vrstvy light sýra a kuřecí šunky. Udělala jsem dietnější variantu;) Šálky jsem zapekla v mikrovlnce. V naší staré 700w na to stačily 4minuty, ale pak jsem ještě minutku přidala,pro jistotu. Nechala jsem chvíli odstát a pak okraje trochu odchlípla nožem. Osvědčilo se mi šálkem potřepat do stran, aby se bábovička dobře odlepila od stěn. Vyklopit šla pak krásně. Dobrota!!

  • Petra Š. | 10. 5. 2007 21:29

    Take jsem vyzkoušela,bylo to výborné,klasický smažák nemusím.je moc těžký a mému žaludku nedělá dobře.Tohle jsem dala i dětem.A navíc to ani nedá tolik práce jako obalovat klasický sýr.Dávám za 1.

  • Anonym | 9. 5. 2007 09:39

    tento recent máme moc rádi. Používám místo šálků misky z pevného skla. Udělá to větší opečenou plochu nahoře.

  • Marie Němcová | 9. 5. 2007 08:47

    Včera jsem chtěla zkusit,ale nemám doma net a recept jsem si úplnně nepamatovala ,ale láká mě ho zkusit.Jen bych se chtěla zeptat.čajové šálky.Jaká velikost.Mám menší a pak klasické hrnky 250 ml.Takže asi ty menší,že?

  • Helena Štolbová | 8. 5. 2007 15:37

    Koupila jsem si nádobky na vaření vajec natvrdo v mikrovlnce. Mají tvar jako větší vejce. V nich je přiložený recept přesně jako tento, akorát nemusíte nic vymazávat a vysypávat a krásně se vám bábovička vyklopí.

  • Eva Raabová | 4. 5. 2007 15:27

    tento recept jsem vyzkoušela a je vynikající i za studena .Dnes již jinak smažený sýr nedělám.Vylepšila jsem ho i přidáním sýru niva,uzeným masem,žampiony atd.

  • KatkaR | 25. 4. 2007 11:54

    no tohle byla fakt mňamka, na smažák jsem měla chuť už dlouho, ale jelikož máme doma rok a půl letého caparta, tak jsem ho nedělala. Ale tohle je super, protože ted si na "smažáku" může pochutnat i náš prcek! Děkuji za recept :-)

  • Vera Dvorská | 23. 4. 2007 17:33

    Výborný moc děkuji za recept. Všichni si moooc pochutnali. Dávám 1*

  • jana kovacova | 14. 4. 2007 17:51

    Výborné! Recept už putuje po rodině a všichni chválí.

  • Lenička | 10. 4. 2007 12:18

    Velmi dobré, zkoušela jsem to v sobotu. Zajímavý recept, sama bych na to nikdy nepřišla a to je vaření můj velký koníček. Hrníčky jsem vymazávala máslem.

  • bramborka | 24. 3. 2007 12:19

    P.Radová,máte asi na mysli verzi kterou tady někdo navrhl.Já jsem také zkusila vejce rozklepnout do většího hrnku,rozkvedlat a najemno nastrouhanou šunku do toho zamíchat.Pak postupovat podle receptu.Nám to chutnalo....

  • Lidka Kábrtová | 23. 3. 2007 20:11

    Paní Radová, sem se to vejce jenom vyklepne.

  • mil. Radová | 23. 3. 2007 16:55

    p.Lidko prosím dotaz.to vejce se rozmíchá se vším,nebo ne takže jestly jsem pochopila,jsou to dvě vrstvy,že.snad se mi to povede.nemohu najít ted tu druhou verz s hermelínem.už neví,kde jsem to viděla.nemohla byste mi ten popis znovu napsat díky moc M

  • Milena Radová | 23. 3. 2007 15:11

    to vypadá zajímavě,lákavě.hned to skusím,neumím si to předctavit.už se těším.jak jste na to přišla.M

  • Josef Říha | 23. 3. 2007 09:29

    Lidko děkuji za radu, co nevidět se pustím do kuchtění a doufám že úspěšně. Jako malý pepíček jsem si na pískovišti hrál opravdu rád a bábovičky se mi vždy povedly.

  • Markéta | 18. 3. 2007 09:22

    Tak jsem si udělala bábovičku k večeři, je to super, hotovo za 3 min. v mikrovlnce. Jen jsem byla nedočkavá a nepočkala než se sýr "zatáhne" a tak mi to šlo hůř vyklepávat. Ale určitě budu brzy opakovat. DíIKY

  • Lidka Kábrtová | 16. 3. 2007 16:30

    Jarko, to mě moc těší. Já se takhle na kroužku vaření naučila holandské řízky a dodnes je dělám stejně - moje děti je milují.

  • Jaroslava Oumarová | 16. 3. 2007 15:42

    Lidko, dělali jsme s dětmi na kroužku vaření. Tentokrát v troubě. Šlo to krásně a dětem moc chutnalo :-))

  • Lidka Kábrtová | 16. 3. 2007 10:15

    Bábovička...pardon...proti babičkám nic nemám....

  • Lidka Kábrtová | 16. 3. 2007 10:05

    Josefe, nemusíte se bát - vypadá to jako bábička na pískovišti. nerozpadne se nic, jen musíte skutečně dobře vymazat tukem a vysypat strouhankou. A po vyndání z trouby tak dvě minuty počkat, sýr se trošku zatáhne a vyklepává se to lépe.

  • Josef Říha | 16. 3. 2007 10:00

    Když sýr výjmeme z trouby, po vyklopení se to nerozpadne?? Vyklopit a potom znovu narovnat? nerozteče se sýr? Poraďte hladovým studentům.děkuji.

  • Jaroslava Oumarová | 13. 3. 2007 11:13

    Vařila jsem normálně bez vody, na normální mikrovlny, MW mám zcela obyč výkon asi 800W.

  • Lucie | 13. 3. 2007 10:56

    Prosím o radu, ráda bych sýr udělala v mikrovlnce, ale nevím, jestli ty uváděné 3 minuty platí pro normální mikrovlnku nebo zda musím péct na crispu a taky jestli mám dát hrníčky do vody stejně jako je to v případě pečení v troubě. koukám, že s tím máte mnozí zkušenosti, snad mi poradíte. Děkuji.

  • Lidka Kábrtová | 2. 3. 2007 10:59

    Koniklecko, když se vypalují keramické šálky, děje se to při teplotě kolem 1 000°C, věřte, troba s teplotou 250°C jim nic neudělá. Jediné, co hrozí - po vyndání je nedávejte na nějakou chladnou desku, položte je na utěrku či něco podobného.

  • Jaroslava Oumarová | 2. 3. 2007 10:32

    Andro, stačí bez grilu. Někde mezi těmito komentáři je i můj postup v MW, mrkněte :-)

  • Andra | 2. 3. 2007 10:06

    V mikrovlnke s použitím grilu alebo aj bez neho?

  • koniklecka | 1. 3. 2007 22:43

    Nemám teda s vařením zatím moc zkušeností a tak to bude znít možná hloupě, ale ráda bych vyzkoušela tento recept: Těm šálkům se v troubě nic nestane?

  • Kamila Řehková | 1. 3. 2007 16:31

    Včera jsem to vyzkoušela a bylo to výborný.I přítel si moc pochutnal.Neměla jsem doma tolik eidamu,tak jsem to zkusila s nivou a byla to taky mňamka.Příště zkusím hermelín......:)

  • olina | 16. 2. 2007 20:43

    vypada to uzasne vim co budu zitra varit

  • bramborka | 10. 2. 2007 14:07

    Dnes jsem dělala k obědu a vajíčko jsem podle Inky zamíchala s nastrouhaným salámem.Výborné,hlavně pro děti zas trochu změna.1.

  • Petula | 9. 2. 2007 13:26

    tuhle dobrotu jsem dělala asi už před 14 dny a můj přítel si to moc pochvaloval i když smažený sýr moc nemusí, ale tahle verze mu moc chutnala a vyžádal si abych mu to včera udělala k večeři. Tak jsem zkusila tu verzi II s těma sirečkama, ale to už nám moc nechutnalo,ale jinak výborný recept a moc vám za něj děkuji

  • Blažena Halušková | 8. 2. 2007 13:27

    Dcerunka je vegetariánka, takže jsem to udělala pro ni bez salámu a moc si pochutnávala - pro zbytek rodiny se salámem (ten je normální - myslím zbytek rodiny)..... Jo a dělala jsem to v mikrovlnce - v cuku letu hotové - skvělé - za jedna.....

  • inka machackova | 20. 1. 2007 13:39

    Dnes jsem měla na oběd a bylo to dobrý,jen příště vajíčko zamíchám se salámem.

  • katarína fojtíkova | 20. 1. 2007 13:03

    dělala jsem to dnes na oběd,mňam,celá rodina si moc pochutnala.Kombinovala jsem eidam s nivou.Bezva,

  • Jolana Fričková | 14. 1. 2007 18:41

    Dělala jsem včera na večeři a musím napsat že celá rodina si pochutnala moc dobré,já jsem zapékala v mikrovlnce 3min.a super!!!!!! Všem doporučuji

  • Anonym | 13. 1. 2007 23:26

    Hm, moje babička měla kdysi takové "koflíky" asi tak na jedno vajíčko s nějakými těmi přísadami - mističky z tlustého skla na nožičkách s pokličkou, která se připevňovala kovovým pérkem (sám pámbu ví, kde skončily). Naplnily se, zavřely se, a daly se vařit do hrnce s vodou. Možná se pod ně muselo něco dát, to se nepamatuju, ale tyhle vajíčka s tajemstvím jsem jako dítě milovala.

  • olga lisáková | 13. 1. 2007 12:55

    FANTAZIE!!! Právě jsme dojedli a moc nám chutnalo. Jednak nanávidím obalování, pak mi sýr při smažení obvykle vyteče a ještě je mastný. Tohle je naprosto dokonalé. Moc díky za recept. Ještě mrknu na verzi II.

  • Barbooora Haluššková | 6. 1. 2007 17:13

    a ani moc tučný, že?

  • Jolana Fričková | 20. 10. 2006 18:38

    kabrtova dneska sem ho delala ten vas recept a je vynikajicu cele rodine moc chutnal!

  • Standa Jirásek | 15. 10. 2006 12:21

    Perfektní a velmi rychlé. Dělal jsem to v mikrovlnce a místo hrnečků jsem použil misky. Povedlo se a už mám objednávku na verzi2.V té mikrovlnce dané naplno to chce opravdu dělat ty 3-4 minuty.

  • Simča Malotová | 15. 9. 2006 01:24

    Děkuju za recept, bylo to vynikající! Podařilo se mi to i dobře vyklopit, takže to na talířku vypadalo moc pěkně!

  • Lidka Kábrtová | 6. 6. 2006 08:08

    Jinak jsem moc ráda, že chutná... Lidka

  • Lidka Kábrtová | 4. 6. 2006 08:32

    Bebo, mají to být tzv mělké šálky, ne klasické hrnky...jejich objem závisí na vás. Vajíčko se tam vyklepne celé, nemíchá se.

  • beba | 3. 6. 2006 21:52

    Aký objem majú mať tie šálky- sú to 2 dcl hrnčeky ako na raňajky alebo šálky ako na kávu ? A to vajce sa tam vyklepne celé priamo zo škrupiny, alebo ho trba rozmiešať ?

  • Jozef Németh | 3. 6. 2006 13:17

    Dnes jsem vyzkoušel sýr bez smažení od paní Lidky a sklidil jsem veliký úspěch celé rodiny. Byl to vynikající oběd, přitom na přípravu velice jednoduchý. Nelze hodnotit jinak než 1.

  • hortenziee | 23. 5. 2006 11:54

    Tak sem si to právě udělala k obídku - bylo to opravdu dobré. Navíc jsem to dělala v mikrovlnce a za tři minuty a při největší teplotě to bylo hotovo.

  • Lidka Kábrtová | 18. 5. 2006 13:18

    Skutečně to chce hodně moc vymastit a důkladně vysypat strouhankou. A pak se mi osvědčilo je nechat chvilinku dojít...zatáhnou se a pak to jde vyklopit líp.

  • M | 18. 5. 2006 11:20

    bylo to moc moc dobre, ale kdyz jsem to vyklapela, tak se mi to tak nejak "potrhalo", jenom jeden se mi vyklopil pekne. Prosim, nevite, co jsem udelala spatne?

  • Jana Smolikova | 21. 4. 2006 17:34

    ....jsem taky zrovna ve Spanelsku, urcite vyzkousim....i proto, ze prave ja nemuzu moc smazeny:o)

  • Lidka Kábrtová | 2. 4. 2006 14:20

    Pane Jabrocký, budu ráda za Váš názor. :-)

  • ján jabrocký | 31. 3. 2006 21:51

    tak myslim, ze tohle vyzkousim. jsem totiz ve spanelsku a uz mi trochu chybi neco ceskeho. mrknu na vase dalsi recepty. a jestli mi dovolite tak bych, jako prof. kuchar, nektere vase recepty v budoucnu vyuzil

  • Ludmila Vazquez | 3. 3. 2006 00:31

    Vzhledem k tomu, ze jiz neziji v cechach :-(( , ale v USA a americanky opravdu varit neumeji, muj manzel si mysli, ze jsem kouzelnice a pred vsemi pribuznymi se vytahuje ze umim upect kolac, uvarit polivku, mozna i caj. Nejvice mu byl zaviden smazeny syr, ale az jim predvedu tohle...... uz se nemuzu dockat.Davam 1.

  • Jaroslava Oumarová | 26. 2. 2006 21:46

    Vím o ní, díky:-)

  • Lidka Kábrtová | 26. 2. 2006 17:50

    Jarko, pokud chcete něco s "voňavým" sýrem, podívejte se na verzi II. Lidka

  • Lidka Kábrtová | 17. 2. 2006 07:27

    Jarko a Dalibore, díky za pochvalu :-))). Dalibore, když jsem viděla Váš popis surovin, musela jsem se smát, za dob svého pobytu na kolejích jsem na to bývala taky tak. A někdy ještě hůř... :-))). A přidávám inspiraci - uvařte těstoviny a posypte cukrem a kakaem a omastětě máslem, taky je to docela dobré :-).

  • Dalibor | 16. 2. 2006 15:47

    Nouze mě přinutila hledat na internetu recepty a narazil jsem na tento... Vzhledem k tomu, že mi je 16 let a ještě nejsem nějak moc znalý ve vaření jsem jej chtěl vyzkoušet.. suroviny jsem měl jen nějaké .. kus už mírně plesnivého eidamu, kus uzeneho tvrdeho jako kamen (bez přehánění), jedina mastna vec doma: skvarene sadlo a to ostatní jsem měl tak nějak také... moc jsem se toho bál, ale neměl jsem na vybranou, protože jsem byl už šestým dnem sám doma a všechny moje nouzové recepty byly vyčerpány (plačinky, omelety, různé druhy rýže, hranolky, párky)..."*když se to vařilo, když se to peklo, strašně to smrdělo, na zem to teklo*"Ne... nakonec se to opravdu povedlo tak, jak jsem to ani nečekal... dokonce i to uzene bylo vynikajici ... nebyl s přípravou žádný problém a moc děkuji za námět k výbornému obědu... někdy si to udělám znova...

  • Jaroslava Oumarová | 11. 2. 2006 17:00

    Paní Lidko,vařila jsem v sobotu k obědu v mikrovlnce, bylo to hotové "teď"a chutnalo to moc! Hrnečky jsem vymazala i vysypala, vařila jsem první hrneček 4 minuty a bylo to hodně, tak jsem ubrala na 3 minutky, máme raději méně tekutá vajíčka. 2 minuty byly totiž málo. Hrnečky jsem přikryla papírem na pečení, ale možná by ani nemusel být. Uvařila jsem 4 hrnky jedním "vrzem". Příště zkusím přidat nějaký "voňavý" sýr:-)). Dávám 1!

  • Lidka Kábrtová | 8. 2. 2006 14:51

    Neprasknou :-)). Jen je po vytažení z trouby nesmíte postavit třeba na nějaký ledový podkald nebo po vyklepnutí sýra na ně nalít ledovou vodu.

  • Sona | 8. 2. 2006 14:38

    To ty salky v tom horku neprasknou????

  • Anonym | 30. 12. 2005 11:58

    Mikrovlnkou si nejsem jistá....pokud by byla s grilem, tak ano.....

  • Vlasta Valná | 13. 12. 2005 10:09

    Nešlo by to v mikrovlnce? Dělám tak hrníčkové knedlíky

  • Marketa | 27. 9. 2005 00:31

    moc zajimave hrozne me to upoutalo,urcite vyzkousim.

  • Zuzana Hudečková | 28. 8. 2005 18:16

    Bylo to dobrý,ale to vyklepnutí mi nešlo.....Jinak super!!!!!

  • Lidka Kábrtová | 25. 8. 2005 10:05

    Pro kolik je to osob je dáno jejich apetitem...pro tři až šest....Houby by taky mohly být zajímavé, ale spíš bych je předtím jen podusila ve vlastní š´távě bez tuku, aby to nebylo mastné...Radku, dejte vědět, jak jste dopadl...Jinak byla objevena další variace, ale je to spíš do větších zapékacích misek. Postup vaření pečení je stejný. Strouhaný sýr se smíchá se salámem a to celé se dvěma vejci. Do každé misky se dá na dno trochu směsi, na to se položí hermelín (nebo třeba syrečky), opět se to zasype směsí a dá se to do trouby na obvyklou dobu.

  • Radek Jančev | 24. 8. 2005 15:13

    Tak jo, zitra to udelame na obed...:)Drzte nam pesticky...:)

  • Eva | 23. 8. 2005 12:31

    Vynikající ! Dala jsem troubu na 3OO stupňů a strouhanka, která přesahovala náplň mi zuhelnatěla - asi zbytečně moc teplé. Obsah byl ale bez chyby.

  • rozárka Sebraná | 23. 8. 2005 10:51

    Děvčata vypadá to lákavě, ale pro kolik je to osob ? - není uvedeno . Díky

  • helena vejnarová | 21. 8. 2005 16:16

    vyzkouším to láká mě a co tam dát taky vrstvu smažených hub místo salámu

  • Kuchařka on-line | 13. 6. 2005 12:37

    Opraveno.

  • Lidka Kábrtová | 11. 6. 2005 18:40

    Prosím opravit dobu pečení na 20 minut. Moc děkuji.

  • Petr Šupa | 10. 6. 2005 17:59

    Je to velmi zajímavé a tak to musím vyskoušet.

  • Lidka Kábrtová | 28. 5. 2005 15:20

    Jen doplňuji, jak poznáte, že je to udělané. Sýr nahoře má středně hnědavý povrch a bubliny. lze také píchnout párádkem, vajíčko by nemělo být tekuté.

  • Anonym | 20. 5. 2005 15:29

    mnamky

  • Lenka Di. | 19. 5. 2005 09:53

    Minulý týden jsem přišla pozdě z práce domů a ani jsem neměla moc nakoupeno, tak jsem se rozhodla toto zkusit. Výsledek - paráda. Už to vařila moje ségra, naši a teď jsem nalákala i tety. No super prostě! Dávám jedničku s hvězdičkou. Mám starou plynovku po tetě, takže jsem to musela péct zhruba 15-20 minut, ale to nám nevadilo.

  • Jarmila Najbrtová | 16. 5. 2005 14:00

    Včera jsem to udělala na oběd a všem to moc chutnalo. Jednoduché, rychlé a dobré. Dávám jedničku.

  • Jana Kozlová | 13. 5. 2005 14:26

    je to výborné mám to sice z jiných stránek ale zkoušela jsem to tento týden a všem to doma chutnalo

  • Lidka Kábrtová | 12. 5. 2005 07:53

    Být tam nemusí, ale tom případě je nutné počítat s dvojnásobnou dávkou sýra a salámu.

  • Pavel Churáček | 11. 5. 2005 14:57

    To vajíčko je tam nutné?

  • Barbara Bublikova | 10. 5. 2005 09:43

    Dobrý nápad, jednoduchá a rychlá příprava. Hned jsem vyzkoušela a moc nám zachutnalo. Takže posílám pochvalu. Nicméně jsem podobně jako Zdeněk nechala v troubě déle, protože jsem to dělala ve větších a silnějších miskách.

  • Zdeněk Hovorka | 7. 5. 2005 12:32

    Musím říci, že je tento pokrm vynikající. Jen jsem musel péci asi 18 minut. A to jsem nedal šunkový, ale český salám, protože jsem jiný neměl. Ale opravdu jsme si pochutnali. Ještě uvidím co na to řekne manželka, až se vrátí ze školy. :o). Ale určitě si pochutná jako já se synem. Dík.

  • Lidka Kábrtová | 20. 4. 2005 20:34

    Mám normální porcelánové šálky. Vyklepnout - skutečně to musí být důkladně vymaštěné a vysypané strouhankou, pak to jde bez problémů. Nehotové - když se to zaleje vařící vodou, tak to musí okamžitě do rozpaléné trouby, aby se to peklo i vařilo zároveň. Možná máte trubu se slabším výkonem, zkuste 5 minut přidat. Já nejsem kuchařka přebornice, taky občas jídlo letí i s pekáčem, protože se nedá oddělit, ale tohle je docela jednoduchý recept.

  • Tora noko | 19. 4. 2005 13:20

    Tak mě se to moc nepovedlo - někde je chyba. Nešlo mi to vyklepnout a i když jsem měla troubu na maximum, bylo to nehotový. Ale musí to být dobrota.Jaký nádoby používáte?

  • tereza cibulková | 29. 3. 2005 19:05

    mňam

  • Petra H | 14. 3. 2005 18:35

    Tento recept znam, delavam ho a je velmi chutny. Velmi vhodny jako tepla vecere. Vajicko se udela, ja vetsinou mam radeji, kdyz je tekutejsi, ale vetsinou to neuhidam a je na tvrdo :) Doporucuji vyzkouset!

  • Lidka Kábrtová | 6. 3. 2005 14:29

    To vajíčko se udělá naprosto bez problémů. Je potřeba to zalít vařící vodou z konvice tak, aby byly šálky aspoň z poloviny ponořené a dát do opravdu horké trouby na maximum. Jinak doporučuju na sýru nešetřit, chuťově je zajímavé dát každou vrstvu jinou, třeba cihlu a hermelín nebo nivu, co kdo rád...

  • marie krejzarova | 5. 3. 2005 19:53

    Chci se zeptat! To vajíčko se udělá? Mám chut´to zkusit.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Z mléka / sýra Oběd Večeře Pečení Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cihla Šunkový salám Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Chobotnice po athénsku

Chobotnice po athénsku

Linecké košíčky

Linecké košíčky

Nepečený malinový dort do misky

Nepečený malinový dort do misky

Hrách a kroupy

Hrách a kroupy

Zapečená ryba s přílohou

Zapečená ryba s přílohou

Bloody Mary II.

Bloody Mary II.

Jerky - sušené maso

Jerky - sušené maso

Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka) se švestkami

Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka…

Banánová zmrzlina - zdravá - 1 ingredience!

Banánová zmrzlina - zdravá - 1…

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

78
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
73
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
51
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
34
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
28
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Smažený obalovaný květák
Smažený obalovaný květák
Smažený pangasius trochu netradičně
Smažený pangasius trochu netradičně
Smažený řapíkatý celer
Smažený řapíkatý celer
Smažený sýr bez smažení - verze II.
Smažený sýr bez smažení - verze II.
Smažený sýr s anglickou slaninou
Smažený sýr s anglickou slaninou
Smažený sýr s brusinkovou tatarkou
Smažený sýr s brusinkovou tatarkou
  • Recepty.cz
  • Smažený sýr bez smažení
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact