• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Smažený řapíkatý celer
Napište svůj komentář k receptu

Smažený řapíkatý celer

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 29
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Smažený řapíkatý celer
Smažený řapíkatý celer
Smažený řapíkatý celer
Smažený řapíkatý celer
Smažený řapíkatý celer
Smažený řapíkatý celer
Smažený řapíkatý celer
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Množství dle chuti
    • řapíkatý celer
    • grilovací koření nebo jiné dle vlastního výběru (Adžika, čubrica, na zeleninu...)
    • olej
    • ingredience na trojobal : hladká mouka, vejce, strouhanka

Postup přípravy receptu

1
Řapíky celeru používáme zásadně čerstvé, křehké a křupavé. Pokud použijeme starší, seschlé a gumové, budeme tahat z pusy vlákna řapíků, které nám půjdou i těžko rozkousat, takže žádné celerové řapíky, které jsou dávno "za zenitem", jinak je to škoda práce.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit zdravé jídlo do krabičky

2
Řapíky pokrájíme na tyčinky, které krátce spaříme v osolené vroucí vodě, scedíme a necháme oschnout. Do dlaně si kápneme trochu oleje a suché řapíky maličko pomastíme, aby nám na nich drželo koření, kterým ho následně posypeme.
3
Dále pak záleží na tom, jak chceme řapíkatý celer upravovat.
4
Pokud ho chceme obalovat a smažit, použijeme na něj nejprve hladkou mouku, poté rozšlehaná vejce a následně strouhanku. Obalené řapíky pak smažíme dozlatova v rozpáleném oleji a podáváme s bramborem, tatarkou či dipy.
5
Pokud chceme řapíky celeru grilovat, není nic jednoduššího než je naskládat společně s masem na rozpálený gril a ogrilovat. Použijeme je pak jako zeleninovou přílohu nebo opět s různými dipy za zakysané smetany, lučiny... (bylinkový, česnekový, zázvorový...)

RADA: VIDEO, jak na pikantní pečenou cizrnu!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Grilovaný řapíkatý celer

Grilovaný řapíkatý celer

Smažený celer se sýrem

Smažený celer se sýrem

Smažený máslový celer

Smažený máslový celer

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rajčatová a rajská Grilovaná zelenina Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Bezmasá jídla Oběd Večeře Smažení Grilování Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Grilovací koření Ingredience na trojobal Olej Řapíkatý celer
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kachna plněná brambory

Kachna plněná brambory

Rebarborové řezy

Rebarborové řezy

Valašská zelňačka s houbami

Valašská zelňačka s houbami

Eskymo řezy

Eskymo řezy

Osvěžující rybízové želé

Osvěžující rybízové želé

Dýňové pyré s bramborem

Dýňové pyré s bramborem

Nejlepší sýrová omáčka s brokolicí

Nejlepší sýrová omáčka s brokolicí

Bylinkový králík na žampionech

Bylinkový králík na žampionech

Utopenci podle Gajzy

Utopenci podle Gajzy

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

219
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
92
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
66
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
39
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
34
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
AHA.cz S králem je zle? Harry má kráčet po boku Williama za rakví jejich otce

S králem je zle? Harry má kráčet po boku Williama za rakví jejich otce

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Horoskop na víkend 12.–13. 7. 2025: Kdo zažije dny plné dobrodružství a kdo zatouží po samotě?

Horoskop na víkend 12.–13. 7. 2025: Kdo zažije dny plné dobrodružství a kdo zatouží po samotě?

Ženy.cz Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Blesk.cz Jiřího Krampola opět zradilo zdraví: Místo oslavy musel do špitálu!

Jiřího Krampola opět zradilo zdraví: Místo oslavy musel do špitálu!

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

Další doporučené recepty:

Smažený obalený sýr (eidam, hermelín... )
Smažený obalený sýr (eidam, hermelín...…
Smažený obalovaný květák
Smažený obalovaný květák
Smažený pangasius trochu netradičně
Smažený pangasius trochu netradičně
Smažený sýr bez smažení
Smažený sýr bez smažení
Smažený sýr bez smažení - verze II.
Smažený sýr bez smažení - verze II.
Smažený sýr s anglickou slaninou
Smažený sýr s anglickou slaninou
  • Recepty.cz
  • Smažený řapíkatý celer
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact