• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Smažený obalovaný květák
Napište svůj komentář k receptu

Smažený obalovaný květák

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 100
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Smažený obalovaný květák
Smažený obalovaný květák
Smažený obalovaný květák
Smažený obalovaný květák
Smažený obalovaný květák
3fotografie
Nahrát fotku
 

Smažený obalovaný květák

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • sůl
    • hladká mouka
    • strouhanka
    • květák
    • kmín -nemusí být
    • rozšlehané vejce
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Květák rozebereme na růžičky. Vložíme do osolené (okmínované) vody a necháme chvilku povařit. Nevaříme dlouho, aby nebyl příliš měkký, měl by ještě "chroupat" ,aby při obalování držel pohromadě.
2
Předvařený květák scedíme, necháme vychladit a obalíme v trojobale: nejdřív v hladké mouce, pak v rozšlehaných vejcích se špetkou soli a nakonec ve strouhance. Takto obalený květák smažíme v rozpáleném oleji ze všech stran dozlatova. Podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší, zeleninovým salátem nebo s tatarkou.
3
Poznámky: Při obalování můžeme mouku nebo vejce ochutit různým kořením (např. muškátový květ). Množství surovin záleží na počtu strávníků. Domácí tatarka = majolka nebo domácí majonéza (žloutek, olej, citron. šťáva) + nastrouhaná menší cibule + nastrouhaná kyselá okurka + sůl + pepř + trochu láku z okurek.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Květáková polévka + obalovaný květák

Květáková polévka + obalovaný květák

Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný kozí sýr

Obalovaný kozí sýr

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Míla | 6. 3. 2017 12:32

    Snadné levné a vždy rádoviděné jídlo :))

  • Mirka | 28. 11. 2016 01:35

    A podobna smesna cena byla take za smazeny syr. :-)

  • Mirka | 28. 11. 2016 01:19

    Ja kvetak vkladam do vrouci, osolene vody a hned po 3 minutach jej vytahuji (hlava neni vcelku). Smazim jej nikoliv pomalu, ani na nizke teplote, jak tady nekdo radil, ale pekne zprudka. Prave jsme ho zblajzli, byl vynikajici. Jinak do rozkvedlanych vajicek pridavam krome soli a pepre take nastrouhany cesnek, to nema chybu! :-)

  • tomáš | 8. 11. 2016 15:49

    Výborné jídlo,a bylo kdysi dost oblíbené,jako číšník vyučený v r.1988 si pamatuji ještě tehdejší cenu na jídelním lístku ,Sm.květák,vařený brambor,tatarka, 8,50 kčs :-)

  • kecinav | 28. 10. 2016 00:57

    ,

  • kecinav | 28. 10. 2016 00:57

    ,

  • Ivana Chebská | 8. 8. 2016 14:13

    Jedno z jídel, kde se ráda do vaření zapojí i moje dcera a myslím, že by mě u toho už ani nepotřebovala. Obalený květák máme moc rádi.

  • zizala | 13. 6. 2016 14:03

    mnammnam :-*

  • Jaroslava Nová | 29. 4. 2016 10:22

    Zrovna včera jsme ho měli. Manžel ho zbožňuje a je to prakticky jen jedno jídlo, pokud nepočítám sladké, kdy nefrfňá, že není maso.

  • Dejf | 11. 2. 2016 14:35

    No hele chtel bych videt toho machra co dava petku obalenymu kvetaku a neni schopny neceho tak primitivniho jako ho obalit :X

  • Míša | 9. 7. 2015 11:46

    Tohle je moje nejoblíbenější jídlo :-D

  • Radka | 24. 6. 2015 09:51

    Včera jsme ho zrovna měly. Je to naše oblíbené jídlo. Zvládnou ho už udělat i děti a obalovat musíme vždycky aspoň dva nebo jeden pořádně velký.

  • Maruška | 18. 6. 2015 16:38

    Smažený květák zbožňujeme všichni. Kmín přidávám podle rady babičky vždycky a to i do květákové polévky, aby nás květák nenadýmal. :-D

  • Marie | 14. 6. 2015 10:07

    Já květák nikdy nekmínuju

  • Bonie | 3. 6. 2015 10:18

    No mě tedy překvapila akorát v poznámce ta domácí tatarka , že se skládá z KUPOVANÉ MAJOLKY + ostatních ingrediencí ,tak komu to pomůže- nemáte-li koupenou majolku :vyrábí se ze žloutku a postupném v míchávání nebo v mixování oleje z počátku po kapkách dokud nezhoustne a bílky co zbývají můžete vmíchat do květákové polévky ke konci vaření dobrou chuť

  • Naďa | 16. 4. 2015 19:26

    Výborná klasika. Nikdy s ním nepohrdneme a když jsou nové brambory, tak není co řešit.

  • stucl
    stucl | 5. 8. 2014 19:46

    Mňaaam...výborné jídlo..:o) akorát jsem měl trošku více nádobí:D..ale stálo to za to! :)

  • Monika | 6. 12. 2013 16:19

    My květák nevaříme....rozeberu ho na malé kousky a rovnou ho obaluju v trojobalu. Někdy to vyzkoušejte :-) :-))

  • Trasik | 7. 11. 2013 16:00

    jednoduche a pritom luxusni jidlo 8-)

  • maja739 | 2. 1. 2013 18:32

    Paradni rady ohledne obalovani, dekuji Vam, hned to vyzkousim :)

  • HelenaPa | 2. 11. 2012 09:15

    Obalovaný květák je ta nejlepší klasika, na způsobu obalování tolik nezáleží.

  • haolza | 23. 6. 2012 02:15

    Taky nerada obaluju květák,, tak malé nebo spíš velké usnadnění...z vajec a mouky udělám přiměřeně husté těstíčko,aby nestékalo,,ale zase nebylo moc husté, strouhanku si nasypu do igelitové taštičky,do toho dávám ten květák z těstíčka a jen prohodím.....razdva hotovo,,prsty čisté..

  • nnln | 19. 7. 2011 12:11

    Dnes byl opět, obalovat se mi vážně nechtělo, tak jsem jen uvařené růžičky dala do misky, zaprášila moukou, párkrát lžící otočila, v hrníčku rozkvedlala vejce, nalila na květák, párkrát otočila a zaprášila strouhankou a po pár otočení lžící bylo hotovo. Od klasického obalení k nerozeznání, snadno, rychle a bez zbytků mouky, vajec nebo strouhanky.. Doporučuji! ;-)

  • nnln | 18. 6. 2011 13:08

    byl dnes na oběd a opět zmizel jak pára nad hrncem:) to obalování je občas o nervy, ale když jsem vařila na táboře pro 50 lidí, poradili mi mouku, strouhanku i vejce dát do pekáče, větší mísy nebo mikrotenového sáčku a prostě jen postupně protřepávat. Zbyde sice trochu víc mouky a strouhanky, ale ta se dá využít i jinak a svůj účel to perfekně splnilo. rychle a snadno obalený květák ;-)

  • Míla | 3. 6. 2011 13:28

    S obalováním jsem na tom stejně,ale věčinou se přemůžu a květák ve mě zmizne celej a bez brambor 8-) :-D

  • MartikK
    MartikK | 15. 3. 2011 23:35

    Obalovaný květák miluju (hlavně studený co zbude od oběda), horší už je to s obalováním :), ale jednou za čas mlsnost zvítězí nad pohodlností a místo jednodušších květákových placiček květák obalím a osmažím.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Bezmasá jídla Oběd Večeře Smažení Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Kmín Květák Olej Rozšlehané vejce Strouhanka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablečný koláč

Jablečný koláč

Filé zapečené se zakysanou smetanou

Filé zapečené se zakysanou smetanou

Banánky I

Banánky I

Opékané pikantní bramborové plátky

Opékané pikantní bramborové plátky

Jednoduchý jahodový koláč

Jednoduchý jahodový koláč

Hermelínka-pomazánka

Hermelínka-pomazánka

Jahodová Pavlova

Jahodová Pavlova

Jednoduchá pomazánka s Romadurem

Jednoduchá pomazánka s Romadurem

Budapešťská pomazánka (nízkotučná)

Budapešťská pomazánka (nízkotučná)

Doporučujeme

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

66
Dýňová tortila
Dýňová tortila
57
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
50
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
48
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
45
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým zjistíte, že je zralý a sladký
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým…
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v bábovce, zmrzlině nebo s grilovaným masem
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v…
Quinoa: Superpotravina, která pomáhá s hubnutím a zachutná i dětem
Quinoa: Superpotravina, která pomáhá s hubnutím a…
Dort za vysvědčení: 10 krásných a jednoduchých sladkostí, ze kterých budou děti nadšené
Dort za vysvědčení: 10 krásných a jednoduchých…
AHA.cz Proč Marek Brodský prodává tátovu chalupu? Černocká promluvila!

Proč Marek Brodský prodává tátovu chalupu? Černocká promluvila!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Daisy Lee o divoké minulosti: Děsivé porno vzpomínky!

Daisy Lee o divoké minulosti: Děsivé porno vzpomínky!

SportRevue.cz FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Jaký je váš anděl strážný podle dne, kdy jste se narodili?

Jaký je váš anděl strážný podle dne, kdy jste se narodili?

Další doporučené recepty:

Smažený losos s avokádovým pyré
Smažený losos s avokádovým pyré
Smažený máslový celer
Smažený máslový celer
Smažený obalený sýr (eidam, hermelín... )
Smažený obalený sýr (eidam, hermelín...…
Smažený pangasius trochu netradičně
Smažený pangasius trochu netradičně
Smažený řapíkatý celer
Smažený řapíkatý celer
Smažený sýr bez smažení
Smažený sýr bez smažení
  • Recepty.cz
  • Smažený obalovaný květák
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact