• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Smažený lilek
Napište svůj komentář k receptu

Smažený lilek

autor: mysalin
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Smažený lilek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks lilek
    • sůl
    • hladká mouka
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Lilek oloupeme, nakrájíme na kolečka (asi 1 cm) a každé kolečko osolíme. Pokládáme do mísy, kde necháme asi 1 hodinu odležet (pustí si vodu, kterou vylejeme). A poté obalujeme v mouce a smažíme na oleji.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Prokládaný lilek

Prokládaný lilek

Lilek s rajčaty a sýrem

Lilek s rajčaty a sýrem

Pákistánský lilek

Pákistánský lilek

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • vanda | 3. 8. 2016 13:59

    Stačí dávat do horkého oleje a toho oleje nemusí být hluboká vrstva, jen potřít pánev... a poté ještě vyskládat na ubrousek .... alespoň já to tak dělám a mastný to není

  • Eva Pokorná | 13. 5. 2016 11:52

    Lilek je známÝ ! A taky se nepíše MI se prostě nezdá :'( , to napíše jen analfabet, který neumí používat mě a mně. Lidi, jsme Češi! A mmchd, mladý lilek se vypotit dávat nemusí, ale může, to se dělá hlavně se starším a větším a ten v obchodě běžně nenajde. Tam jsou jakostní, zhruba stejně velké.

  • Martin | 13. 5. 2016 08:14

    Lilek je všeobecně známí v tom že do sebe táhne olej a to vám potvrdí každý jen trochu zkušenější kuchař a zvlášť když je obalený jen v mouce. Trojobal mu udělá jen obal, který olej prostě nepropustí, nic víc v tom není a smaží se přece vždycky v rozpálené pánvi. Nikdo nestrčí do studené pánvičky smažit nic a i malé děcko ví, že to při smažení prská a to studený olej fakt nedělá.

  • citronka | 12. 5. 2016 18:22

    Já jsem zapoměla napsat, že stupně jsem uvedla ve stupních Fahrenheita. Tak tedy 400 - 450 °F = 204 - 232°C ( stupnů Celsia )

  • citronka | 29. 4. 2016 06:28

    Dneska jsme smažili lilek, ale v klasickém trojobalu.Mi se prostě pořád nějak zdá, že když se to obalí jenom v mouce, tak to nějak není ono. No každý má svou chut !

  • citronka | 28. 4. 2016 18:09

    Já bych chtěla jenom říct, že to bylo tím, že jste neměla dostatečně rozpálenou pánev! Nejlepší je na to pánev těžká s hrubým dnem. Ta se rozpaluje na velkém plameni celých 5 minut ! ( asi na 400 -450 stupnů ). A dá se na ni pouze 1 - 1,5 lžíce oleje. Na tom se usmaží skoro celý lilek z obou stran. Ale ten lilek musí být vypocený a musí to trvat minimálně jednu hodinu, dále se musí opláchnout vodou a vysušit papírovou utěrkou a rychle obalit a hned usmažit. TÍMTO ZPŮSOBEM LILEK NENASÁKNE OLEJ A NEPUSTÍ ŽÁDNOU VODU !

  • citronka | 28. 4. 2016 17:50

    Já jsem dneska smažila lilek, samozřejmě jsem ho nechala vypotit, ale na rozdíl od vás jsem ho obalila v trojobalu. Mi se pořád nějak zdá,že ta mouka jenom samotná nějak nestačí.

  • Gill | 30. 1. 2013 17:36

    My doma lilek děláme skoro stejne, akorát z nej necháme na ubrousku odsát prebytecny olej a pak do mísy pokladame vrstvy lilku, a kazdou z nich jemne zakapneme octem, posolíme, a posypeme nasekanym cesnekem a cerstvou petrzelkou. - prarodice jsou z bulharska a recept je od nich, takze nevymyslim, je to origoš :-))

  • Milena | 10. 7. 2012 17:31

    Jako nevim jak to dopadlo vám ale já to měla mastný jak sviňa ! :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$

  • Martin | 25. 3. 2012 19:09

    Ty vo*e to jsou rcepty... Zensky vy fakt jite zdrave... Lilek, smetana, majda... Dejte si k tomu chleba s maslem a horcici...

  • recepty 73 | 18. 8. 2010 14:21

    Pokud dávám lilek na gril nebo jen sypu kořením,potírám česnekem....,tak ho neloupu.Když ho obaluji v mouce,tak oloupaný.Aby nebyl nacucaný olejem je lepší ho připravovat v troubě na peč.papíru,jak píše p.Hřebejková.Jiří

  • Michaela Linhartová | 28. 6. 2010 16:53

    Vidíte, to jsem nevěděla, že může být i neoloupaný. Díky za radu.

  • Simča Sládková | 24. 8. 2009 17:42

    My tedy lilek neloupeme, krájím ho i se slupkou. S.

  • Sylva P. | 24. 8. 2009 10:58

    Nemůžeme se shodnout, jestli se má slupka loupat. Jinak já ho klasicky trojobalím a smažím. Ze zakysané smetany a česneku a trochy mléka dělám k tomu majdu. Výborné..

  • Marie Hřebejková | 12. 8. 2009 16:28

    Mám lilek moc ráda a vadilo mi na něm, že saje příliš tuku při smažení. Teď řeším tak, že po vypocení potřu olejem z obou stran, dám na pečící papír a upeču v troubě. Používám na zapékání a nebo po upečení přidám nasekaný česnek, balsamikový ocet, podle potřeby sůl, pepř a dám do sklenice v lednici - uležet. Vydrží 3-4 dny, pokud se nesní.

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Zelenina Večeře Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Lilek Olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapustové řízky

Kapustové řízky

Cmunda na pekáči

Cmunda na pekáči

Těstovinový salát s tuňákem IV.

Těstovinový salát s tuňákem IV.

Sýrové pečivo

Sýrové pečivo

Dýně z pánve

Dýně z pánve

Kuřecí směs v bramborové kaši

Kuřecí směs v bramborové kaši

Pomerančová marmeláda pro domácí pekárnu

Pomerančová marmeláda pro domácí…

Piña colada / Koktejly

Piña colada / Koktejly

Nepečené BeBe řezy

Nepečené BeBe řezy

Doporučujeme

30 minut
Chřestový quiche

Chřestový quiche

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

59
Černá čočka s mrkví
Černá čočka s mrkví
29
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
24
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
24
Křenové topinky s vejcem
Křenové topinky s vejcem
24
Kulaté kynuté knedlíky - příloha
Kulaté kynuté knedlíky -…

Zajímavé články

Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou, sněhovou čepicí i pro bezlepkáře
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou,…
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
AHA.cz Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Tři dny po smrti Bartošky (†78): Havlová prolomila mlčení! Promluvila o posledním setkáni

Tři dny po smrti Bartošky (†78): Havlová prolomila mlčení! Promluvila o posledním setkáni

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

  • Recepty.cz
  • Smažený lilek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact