• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Smažený lilek
Napište svůj komentář k receptu

Smažený lilek

autor: mysalin
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Smažený lilek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks lilek
    • sůl
    • hladká mouka
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Lilek oloupeme, nakrájíme na kolečka (asi 1 cm) a každé kolečko osolíme. Pokládáme do mísy, kde necháme asi 1 hodinu odležet (pustí si vodu, kterou vylejeme). A poté obalujeme v mouce a smažíme na oleji.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Prokládaný lilek

Prokládaný lilek

Lilek s rajčaty a sýrem

Lilek s rajčaty a sýrem

Pákistánský lilek

Pákistánský lilek

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • vanda | 3. 8. 2016 13:59

    Stačí dávat do horkého oleje a toho oleje nemusí být hluboká vrstva, jen potřít pánev... a poté ještě vyskládat na ubrousek .... alespoň já to tak dělám a mastný to není

  • Eva Pokorná | 13. 5. 2016 11:52

    Lilek je známÝ ! A taky se nepíše MI se prostě nezdá :'( , to napíše jen analfabet, který neumí používat mě a mně. Lidi, jsme Češi! A mmchd, mladý lilek se vypotit dávat nemusí, ale může, to se dělá hlavně se starším a větším a ten v obchodě běžně nenajde. Tam jsou jakostní, zhruba stejně velké.

  • Martin | 13. 5. 2016 08:14

    Lilek je všeobecně známí v tom že do sebe táhne olej a to vám potvrdí každý jen trochu zkušenější kuchař a zvlášť když je obalený jen v mouce. Trojobal mu udělá jen obal, který olej prostě nepropustí, nic víc v tom není a smaží se přece vždycky v rozpálené pánvi. Nikdo nestrčí do studené pánvičky smažit nic a i malé děcko ví, že to při smažení prská a to studený olej fakt nedělá.

  • citronka | 12. 5. 2016 18:22

    Já jsem zapoměla napsat, že stupně jsem uvedla ve stupních Fahrenheita. Tak tedy 400 - 450 °F = 204 - 232°C ( stupnů Celsia )

  • citronka | 29. 4. 2016 06:28

    Dneska jsme smažili lilek, ale v klasickém trojobalu.Mi se prostě pořád nějak zdá, že když se to obalí jenom v mouce, tak to nějak není ono. No každý má svou chut !

  • citronka | 28. 4. 2016 18:09

    Já bych chtěla jenom říct, že to bylo tím, že jste neměla dostatečně rozpálenou pánev! Nejlepší je na to pánev těžká s hrubým dnem. Ta se rozpaluje na velkém plameni celých 5 minut ! ( asi na 400 -450 stupnů ). A dá se na ni pouze 1 - 1,5 lžíce oleje. Na tom se usmaží skoro celý lilek z obou stran. Ale ten lilek musí být vypocený a musí to trvat minimálně jednu hodinu, dále se musí opláchnout vodou a vysušit papírovou utěrkou a rychle obalit a hned usmažit. TÍMTO ZPŮSOBEM LILEK NENASÁKNE OLEJ A NEPUSTÍ ŽÁDNOU VODU !

  • citronka | 28. 4. 2016 17:50

    Já jsem dneska smažila lilek, samozřejmě jsem ho nechala vypotit, ale na rozdíl od vás jsem ho obalila v trojobalu. Mi se pořád nějak zdá,že ta mouka jenom samotná nějak nestačí.

  • Gill | 30. 1. 2013 17:36

    My doma lilek děláme skoro stejne, akorát z nej necháme na ubrousku odsát prebytecny olej a pak do mísy pokladame vrstvy lilku, a kazdou z nich jemne zakapneme octem, posolíme, a posypeme nasekanym cesnekem a cerstvou petrzelkou. - prarodice jsou z bulharska a recept je od nich, takze nevymyslim, je to origoš :-))

  • Milena | 10. 7. 2012 17:31

    Jako nevim jak to dopadlo vám ale já to měla mastný jak sviňa ! :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$

  • Martin | 25. 3. 2012 19:09

    Ty vo*e to jsou rcepty... Zensky vy fakt jite zdrave... Lilek, smetana, majda... Dejte si k tomu chleba s maslem a horcici...

  • recepty 73 | 18. 8. 2010 14:21

    Pokud dávám lilek na gril nebo jen sypu kořením,potírám česnekem....,tak ho neloupu.Když ho obaluji v mouce,tak oloupaný.Aby nebyl nacucaný olejem je lepší ho připravovat v troubě na peč.papíru,jak píše p.Hřebejková.Jiří

  • Michaela Linhartová | 28. 6. 2010 16:53

    Vidíte, to jsem nevěděla, že může být i neoloupaný. Díky za radu.

  • Simča Sládková | 24. 8. 2009 17:42

    My tedy lilek neloupeme, krájím ho i se slupkou. S.

  • Sylva P. | 24. 8. 2009 10:58

    Nemůžeme se shodnout, jestli se má slupka loupat. Jinak já ho klasicky trojobalím a smažím. Ze zakysané smetany a česneku a trochy mléka dělám k tomu majdu. Výborné..

  • Marie Hřebejková | 12. 8. 2009 16:28

    Mám lilek moc ráda a vadilo mi na něm, že saje příliš tuku při smažení. Teď řeším tak, že po vypocení potřu olejem z obou stran, dám na pečící papír a upeču v troubě. Používám na zapékání a nebo po upečení přidám nasekaný česnek, balsamikový ocet, podle potřeby sůl, pepř a dám do sklenice v lednici - uležet. Vydrží 3-4 dny, pokud se nesní.

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Zelenina Večeře Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Lilek Olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Angreštová marmeláda s medem

Angreštová marmeláda s medem

Ovocný salát s jogurtem

Ovocný salát s jogurtem

Zakázaná buchta

Zakázaná buchta

Vepřová roláda

Vepřová roláda

Špagety s brokolicí

Špagety s brokolicí

Brokolicová pomazánka

Brokolicová pomazánka

Těstoviny s kozím sýrem

Těstoviny s kozím sýrem

Jemné pudinkové řezy s ovocem

Jemné pudinkové řezy s ovocem

Bramborové knedlíky sypané cibulovo-uzenou směsí

Bramborové knedlíky sypané cibulovo…

Doporučujeme

55 minut
Bramborový koláč s rozmarýnem

Bramborový koláč s rozmarýnem

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

83
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
46
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
20
Kapr (nejen) pečený se sýrem
Kapr (nejen) pečený se…
18
Karí čočka se špenátem
Karí čočka se špenátem
16
Rýže se zelím a mletým masem
Rýže se zelím a mletým…

Zajímavé články

Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II.: Nechávala si je vylepšit dvěma neobvyklými přísadami
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II…
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony, tyto druhy zeleniny a ovoce ho mají mnohem víc!
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony,…
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
AHA.cz Smutné přiznání Brzobohaté: Konec přijde v prosinci

Smutné přiznání Brzobohaté: Konec přijde v prosinci

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Konec éry legín? Nahradily je stylové kalhoty, které jsou stejně pohodlné

Konec éry legín? Nahradily je stylové kalhoty, které jsou stejně pohodlné

Ženy.cz Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Blesk.cz Exmanžel Bernáškové Merkner: Co se dělo po rozvodu!

Exmanžel Bernáškové Merkner: Co se dělo po rozvodu!

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy Tarotskop na listopad: Raky čeká měsíc plný lásky, Panny sváže stereotyp a Vodnáři získají peníze

Tarotskop na listopad: Raky čeká měsíc plný lásky, Panny sváže stereotyp a Vodnáři získají peníze

  • Recepty.cz
  • Smažený lilek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact