• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Smažený lilek
Napište svůj komentář k receptu

Smažený lilek

autor: mysalin
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Smažený lilek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks lilek
    • sůl
    • hladká mouka
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Lilek oloupeme, nakrájíme na kolečka (asi 1 cm) a každé kolečko osolíme. Pokládáme do mísy, kde necháme asi 1 hodinu odležet (pustí si vodu, kterou vylejeme). A poté obalujeme v mouce a smažíme na oleji.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Prokládaný lilek

Prokládaný lilek

Lilek s rajčaty a sýrem

Lilek s rajčaty a sýrem

Plněný lilek s ricottou a ořechy

Plněný lilek s ricottou a ořechy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • vanda | 3. 8. 2016 13:59

    Stačí dávat do horkého oleje a toho oleje nemusí být hluboká vrstva, jen potřít pánev... a poté ještě vyskládat na ubrousek .... alespoň já to tak dělám a mastný to není

  • Eva Pokorná | 13. 5. 2016 11:52

    Lilek je známÝ ! A taky se nepíše MI se prostě nezdá :'( , to napíše jen analfabet, který neumí používat mě a mně. Lidi, jsme Češi! A mmchd, mladý lilek se vypotit dávat nemusí, ale může, to se dělá hlavně se starším a větším a ten v obchodě běžně nenajde. Tam jsou jakostní, zhruba stejně velké.

  • Martin | 13. 5. 2016 08:14

    Lilek je všeobecně známí v tom že do sebe táhne olej a to vám potvrdí každý jen trochu zkušenější kuchař a zvlášť když je obalený jen v mouce. Trojobal mu udělá jen obal, který olej prostě nepropustí, nic víc v tom není a smaží se přece vždycky v rozpálené pánvi. Nikdo nestrčí do studené pánvičky smažit nic a i malé děcko ví, že to při smažení prská a to studený olej fakt nedělá.

  • citronka | 12. 5. 2016 18:22

    Já jsem zapoměla napsat, že stupně jsem uvedla ve stupních Fahrenheita. Tak tedy 400 - 450 °F = 204 - 232°C ( stupnů Celsia )

  • citronka | 29. 4. 2016 06:28

    Dneska jsme smažili lilek, ale v klasickém trojobalu.Mi se prostě pořád nějak zdá, že když se to obalí jenom v mouce, tak to nějak není ono. No každý má svou chut !

  • citronka | 28. 4. 2016 18:09

    Já bych chtěla jenom říct, že to bylo tím, že jste neměla dostatečně rozpálenou pánev! Nejlepší je na to pánev těžká s hrubým dnem. Ta se rozpaluje na velkém plameni celých 5 minut ! ( asi na 400 -450 stupnů ). A dá se na ni pouze 1 - 1,5 lžíce oleje. Na tom se usmaží skoro celý lilek z obou stran. Ale ten lilek musí být vypocený a musí to trvat minimálně jednu hodinu, dále se musí opláchnout vodou a vysušit papírovou utěrkou a rychle obalit a hned usmažit. TÍMTO ZPŮSOBEM LILEK NENASÁKNE OLEJ A NEPUSTÍ ŽÁDNOU VODU !

  • citronka | 28. 4. 2016 17:50

    Já jsem dneska smažila lilek, samozřejmě jsem ho nechala vypotit, ale na rozdíl od vás jsem ho obalila v trojobalu. Mi se pořád nějak zdá,že ta mouka jenom samotná nějak nestačí.

  • Gill | 30. 1. 2013 17:36

    My doma lilek děláme skoro stejne, akorát z nej necháme na ubrousku odsát prebytecny olej a pak do mísy pokladame vrstvy lilku, a kazdou z nich jemne zakapneme octem, posolíme, a posypeme nasekanym cesnekem a cerstvou petrzelkou. - prarodice jsou z bulharska a recept je od nich, takze nevymyslim, je to origoš :-))

  • Milena | 10. 7. 2012 17:31

    Jako nevim jak to dopadlo vám ale já to měla mastný jak sviňa ! :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$

  • Martin | 25. 3. 2012 19:09

    Ty vo*e to jsou rcepty... Zensky vy fakt jite zdrave... Lilek, smetana, majda... Dejte si k tomu chleba s maslem a horcici...

  • recepty 73 | 18. 8. 2010 14:21

    Pokud dávám lilek na gril nebo jen sypu kořením,potírám česnekem....,tak ho neloupu.Když ho obaluji v mouce,tak oloupaný.Aby nebyl nacucaný olejem je lepší ho připravovat v troubě na peč.papíru,jak píše p.Hřebejková.Jiří

  • Michaela Linhartová | 28. 6. 2010 16:53

    Vidíte, to jsem nevěděla, že může být i neoloupaný. Díky za radu.

  • Simča Sládková | 24. 8. 2009 17:42

    My tedy lilek neloupeme, krájím ho i se slupkou. S.

  • Sylva P. | 24. 8. 2009 10:58

    Nemůžeme se shodnout, jestli se má slupka loupat. Jinak já ho klasicky trojobalím a smažím. Ze zakysané smetany a česneku a trochy mléka dělám k tomu majdu. Výborné..

  • Marie Hřebejková | 12. 8. 2009 16:28

    Mám lilek moc ráda a vadilo mi na něm, že saje příliš tuku při smažení. Teď řeším tak, že po vypocení potřu olejem z obou stran, dám na pečící papír a upeču v troubě. Používám na zapékání a nebo po upečení přidám nasekaný česnek, balsamikový ocet, podle potřeby sůl, pepř a dám do sklenice v lednici - uležet. Vydrží 3-4 dny, pokud se nesní.

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Zelenina Večeře Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Lilek Olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová pečeně s kůrčičkou

Vepřová pečeně s kůrčičkou

Pikantní pečená kuřecí stehna

Pikantní pečená kuřecí stehna

Crème Brûlée

Crème Brûlée

Sojčí těstovinový salát

Sojčí těstovinový salát

Lilková směs s nivou

Lilková směs s nivou

Krkovice na moravance

Krkovice na moravance

Základní těsto na koblihy

Základní těsto na koblihy

Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

Zeleninové ragú s červenou čočkou ala bolognese

Zeleninové ragú s červenou čočkou ala…

Doporučujeme

30 minut
Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím masem

Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím…

40 minut
Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

110 minut
Focaccia

Focaccia

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

Poslední sledované recepty

373
Netradiční štrúdl s drobenkou uvnitř
Netradiční štrúdl s…
130
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
42
Kulajda se zakysanou smetanou
Kulajda se zakysanou…
37
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
37
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře, které chutnají všem
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře,…
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit svačinu, oběd i večeři
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit…
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle? Použijte trik s octem
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle…
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě Vraňany je tu!
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě…
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S tvorbou jí pomáhá i umělá inteligence. Podívejte se do galerie!
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S…
AHA.cz Změna je život! Nová image Kostkové vyráží dech

Změna je život! Nová image Kostkové vyráží dech

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Lejla Abbasová má dokonalou postavu, přesto řeší nedostatky! Raději ukazuji „předek“, svěřila se

Lejla Abbasová má dokonalou postavu, přesto řeší nedostatky! Raději ukazuji „předek“, svěřila se

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Ben Cristovao poprvé ukázal video z děsivé nehody! Letěl vzduchem 20 metrů

Ben Cristovao poprvé ukázal video z děsivé nehody! Letěl vzduchem 20 metrů

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí na červen: Koho čeká povýšení, kdo dostane přidáno a kdo nejspíš z práce odejde?

Velký horoskop práce a financí na červen: Koho čeká povýšení, kdo dostane přidáno a kdo nejspíš z práce odejde?

  • Recepty.cz
  • Smažený lilek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact