• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Smažený květák (brokolice) v pivním těstíčku
Napište svůj komentář k receptu

Smažený květák (brokolice) v pivním těstíčku

autor: Di
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 30
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Smažený květák (brokolice) v pivním těstíčku
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 500
      g květák cca, nebo brokolice
    • 125
      g polohrubá mouka
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      dl pivo
    • sníh z bílku ze 2 ks
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Zeleninu uvaříme do poloměkka. Schladlé a oschlé růžice namáčíme v těstíčku a smažíme ve vyšší vrstvě tuku. Necháme odkapat na kuchyňském papíru.
2
Těstíčko: našleháme všechny suroviny a poté opatrně vmícháme sníh. Těstíčko je husté, květák dobře obalí.
3
Při smažení se vytvoří jakási "kobližka", která se dobře osmaží ze všech stran.
4
Je to jedna z variant pro "líné" hospodyně, které nerady obalují květák jako já.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Brokolice / květák v sýrovém těstíčku

Brokolice / květák v sýrovém těstíčku

Brokolice / květák v těstíčku s Nivou

Brokolice / květák v těstíčku s Nivou

Bůčkové kostky v pivním těstíčku

Bůčkové kostky v pivním těstíčku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 27. 7. 2014 09:51

    Opravdu super, s těstíčkem se krásně pracuje, nemám co bych vytkla :)

  • Vlaďka | 26. 10. 2013 10:21

    Super recept.Jen místo piva dávám mléko.Pivo bylo dost cítit.Obaluji v těstíčku vše(žampióny i sýr nevyteče)Díky ;-)

  • mischel | 25. 8. 2013 17:48

    U nás se květák obaluje bez vaření a je krásně křupavý, doporučuji! ;-)

  • Monika | 11. 3. 2013 17:56

    Myslíte, že by to bylo dobré i na žampióny? nezkoušel jste někdo? :-)

  • tanadas | 26. 11. 2012 13:10

    Vyborne a rychle, brokolici zkusim priste.

  • tony | 26. 6. 2012 09:22

    :-) Postupuji stejně, ale před smažením, pomocí vidličky, obalím ve strouhance.Pohodlné

  • nama | 19. 6. 2012 17:45

    výborný ! dělala jsem nedávno brokolici a to těsto je jedinečný v tom, že je tak krásně lepkavý a suprově drželo na té brokolici. Ideální smažit ve friťáku, aby to bylo najednou hezky ze všech stran :)

  • techt | 10. 5. 2012 14:48

    Chutnal všem a bylo to rychlé, k receptu se rád vrátím.

  • mirkavazy
    mirkavazy | 21. 3. 2012 21:46

    Tak jsem se rozhodla dneska udělat květák v trojobalu... když jsem si ale představila to obalování, popadla mě lenost :-D tenhle recept jsem našla náhodou, tak jsem to musela zkusit a .... VÝBORNÉ!!! díky moc ;-)

  • Veronika | 10. 5. 2011 18:01

    Dnes jsem dělala brokolici v tomhle těstíčku a je to dobré, má to tu výhodu, že se člověk nepáře s trojobalem :-). :-\

  • jirka | 5. 4. 2011 12:17

    Jdu to zkusit a uvidíme <:-)

  • iveta | 14. 3. 2011 15:59

    fakt víbornej recept 8-)

  • Sylva Karešová | 2. 6. 2008 00:40

    Tak jsem dnes vyzkoušela ten květák a musím říct, že se to obalovalo opravdu pěkně, smažilo se to přímo šíleně rychle a chutná to dobře :-) Posílám foto.

  • Di | 11. 10. 2007 16:02

    Květák se uvaří a rozmačká nebo rozkrájí na menší kousky. Na tuku se zpění cibulka, přidá se květák a za chvíli rozšlehaná vejce. Míchá se do zhoustnutí. Lze přidat uzené maso, uzeninu, zbytky pečeně.

  • Anonym | 11. 10. 2007 13:12

    a jak se děla mozeček

  • Anna V | 13. 3. 2006 19:42

    Taky miluji květak v jakékoliv podobě a tento způsob je výborny

  • Andrea Pastirčáková | 9. 8. 2005 10:31

    Výborně,díky moc za tip. Taky miluju květák, ale nerada ho obaluju, takže tohle určitě vyzkouším :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Květák Pivo Polohrubá mouka Rostlinný olej Sníh z bílku Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rebarborový koláč

Rebarborový koláč

Krůtí kostky se žampiony

Krůtí kostky se žampiony

Karbanátky z filé

Karbanátky z filé

Marináda na králíka nebo kuře

Marináda na králíka nebo kuře

Hrníčkový šlehačkový dort

Hrníčkový šlehačkový dort

Jablkový koláč s čokoládovou polevou

Jablkový koláč s čokoládovou polevou

Jíšková pórková polévka

Jíšková pórková polévka

Zdravý dietní dort

Zdravý dietní dort

Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

25
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
21
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
17
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
15
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo
13
Čevapčiči po našem
Čevapčiči po našem

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, kterými se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, kterými se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Rudolfa Hrušínského (79) vezli ve vážném stavu do špitálu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Rudolfa Hrušínského (79) vezli ve vážném stavu do špitálu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Smažený kapr
Smažený kapr
Smažený kapr bez kostí
Smažený kapr bez kostí
Smažený králík
Smažený králík
Smažený květák s domácím dipem
Smažený květák s domácím dipem
Smažený losos na salátu
Smažený losos na salátu
Smažený losos s avokádovým pyré
Smažený losos s avokádovým pyré
  • Recepty.cz
  • Smažený květák (brokolice) v pivním těstíčku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact