• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Smažený kapr bez kostí
Napište svůj komentář k receptu

Smažený kapr bez kostí

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Smažený kapr bez kostí
Smažený kapr bez kostí
Smažený kapr bez kostí
Smažený kapr bez kostí
Smažený kapr bez kostí
Smažený kapr bez kostí
4fotografie
Nahrát fotku
 

Smažený kapr je již tradičně součástí štědrovečerní večeře. Dopřejte si jej letos bez kostí a vyzkoušejte skvělý recept podle časopisu F.O.O.D.

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks kapří filety zbavené páteře (asi 1,5 kg)
    • hladká mouka na obalení
    • 2
      ks vejce na obalení
    • strouhanka čerstvá, na obalení
    • olej na smažení
    • citron k podávání
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Potřebujete očištěné kapří filety bez páteře. Kůži na rybě ponechte, porce budou dobře držet pohromadě a bude se s nimi lépe pracovat. Z filetů odkrojte tučný pruh na břiše, tedy spodní části filetu, asi 1 až 2 cm. Tuto část můžete přidat do polévky.

RADA: Rybí polévka pro štíhlou linii

2
Takto připravené filety položte na prkénko vyšší částí masa k sobě. Ostrým nožem veďte řezy asi 1 až 2 mm vedle sebe takřka až ke kůži. Krájejte jen část s vyšším masem, kde jsou drobnější kosti. Díky řezům se kosti naruší a při tepelné úpravě zcela rozpustí.

RADA: Pravý staročeský smažený kapr

3
Takto připravené filety pokrájejte na porce asi 5 cm široké, dobře je osolte, rozložte na podnos nebo plech a nechte v chladu odležet alespoň 5 hodin.
4
Porce kapra obalujte v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. V pánvi rozpalte asi 1 cm vysokou vrstvu oleje a porce kapra smažte ze všech stran dozlatova. Smažené ryby odkládejte na papírové utěrky. Podávejte s měsíčky citronu na zakápnutí a s bramborovým salátem.

RADA: Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy

5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Smažený kapr

Smažený kapr

Kapr v trojobale

Kapr v trojobale

Kapr obalovaný v semínkách

Kapr obalovaný v semínkách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody FOOD
Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Hladká mouka Kapří filety Olej Strouhanka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Guacamole

Guacamole

Tuňáková pomazánka III.

Tuňáková pomazánka III.

Tuňáková pomazánka IV.

Tuňáková pomazánka IV.

Muffiny banánovo čokoládové

Muffiny banánovo čokoládové

Roštěná mé babičky

Roštěná mé babičky

Nakládaný pivní Hermelín

Nakládaný pivní Hermelín

Dušené jehněčí Irish Stew

Dušené jehněčí Irish Stew

Játrové špecle (gnocchi) - rychle a chutně

Játrové špecle (gnocchi) - rychle a…

Zauzená vepřová panenka

Zauzená vepřová panenka

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

17
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
17
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-smetanová…
15
Kulajda
Kulajda
15
Nepečený borůvkový cheesecake
Nepečený borůvkový…
14
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Napínavý první kulatý stůl Zrádců: Historický zlom!  Koho se podařilo vyloučit?

Napínavý první kulatý stůl Zrádců: Historický zlom! Koho se podařilo vyloučit?

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Smažený hermelín s jahodovou omáčkou
Smažený hermelín s jahodovou omáčkou
Smažený kapr
Smažený kapr
Smažený kapr
Smažený kapr
Smažený králík
Smažený králík
Smažený květák (brokolice) v pivním těstíčku
Smažený květák (brokolice) v pivním…
Smažený květák s domácím dipem
Smažený květák s domácím dipem
  • Recepty.cz
  • Smažený kapr bez kostí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact