• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Smažený kapr
Napište svůj komentář k receptu

Smažený kapr

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 11
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Smažený kapr
Smažený kapr
Smažený kapr
Smažený kapr
Smažený kapr
Smažený kapr
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • sůl
    • 4
      lžíce hladká mouka
    • 0,50
      ks hlávkový salát
    • 2
      ks vejce
    • 100
      ml mléko
    • 250
      g strouhanka
    • 1
      ks citron
    • 800
      g kapr
    • 1
      ks rajče
    • koření na ryby
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Očištěnou a vykuchanou rybu omyjeme, osušíme a nakrájíme na porce ve tvaru podkovy, osolíme a potřeme kořením. V hlubší pánvi zahříváme olej. Porce obalujeme nejprve v hladké mouce, potom v rozšlehaných vejcích s mlékem a nakonec ve strouhance.

RADA: Jak připravit ryby?

2
Obaleného kapra vkládáme do oleje rozpáleného na 180 °C a zvolna smažíme po obou stranách asi 12 minut dozlatova. Hotové porce ihned vyjmeme a klademe na papírový ubrousek, aby se vsákl přebytečný tuk. Na jednotlivé talíře pak pěkně upravíme oprané listy hlávkového salátu, dílky rajčete a citronu, porce bramborového salátu a smaženého kapra.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kapr po mlynářsku

Kapr po mlynářsku

Kapr po břeclavsku

Kapr po břeclavsku

Kapr pod bramborovou čepicí

Kapr pod bramborovou čepicí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • albert | 21. 12. 2015 17:10

    nemam rad kyseleho kapra nebo amura ...citron tam nepatri ten je na ruky :-D

  • Alena K. | 20. 12. 2014 15:01

    Ahoj my toho amura neděláme ale děláme normalně kapra. Naše babička dělala kapra s rozmarýnovou omáčkou je to mňamka skusteto liďi. Ahoj Alena K.

  • Jana Pátková | 29. 12. 2007 12:09

    Jo, Amur je Amur, už jsme ho doma měli, manželovi se v loňském roce dařilo a chytil ho, od té doby říká naše babička, Luboši raději chyť Amura než kapra, rada dobrá, ale prut nebere Amury, ale kapříky. Jo, takový je život, další babička zase měla doma na Vánoce vždy pstruhy, děda byl velký rybář - ale , tak je připravit jak babička ještě neumím, bylo to vynikající jídlo a bez kostiček-děda vše vyčistil, zůstalo jen masíčko a pohoda u jídla. Ahoj Jana.

  • Marsi | 29. 12. 2007 10:56

    My letos koupili poprve Amura (take kaprovita rybicka) a zkusila jsem ho udelat v jogurtove marinade jako "jogurtove rizecky".Lidicky bylo to uzasne. Nalozit do toho ochuceneho jogurtu,pak jen obalit ve strouhance a usmazit.Moc dobre.Doporucuji takhle zkusit jakoukoliv rybku.

  • Tereza J. | 29. 12. 2007 09:12

    Čítala som, aj pozerala seriál s kuchármi z prímorských krajín, ktorí všetci na otázku o pokvapkávaní rýb citrónom odpovedali, že sa to nikde nerobí, ryba tým stráca svoju charakteristickú vôňu a chuť, aj rôzne ryby rôzne chutia. Je to len náš nápad, a zaliatie mliekom je to isté, odstraňuje charakteristický rybací pach. Môj názor je taký, že ak jem rybu, mám ju aj cítiť, aj má chutiť po rybe. Ak rybu nemám rada, tak si ju nepripravím. Podkovičky kapra sú výborné, a dobre na mise vyzerajú.

  • Di | 28. 12. 2007 21:03

    Nic z toho, co doporučuje anonym nedělám. Jen rybu nasolím den, dva předem a nechám odležet v chladnu. Před obalováním osuším kuchyňským papírem. Důležité je ono pozvolné smažení.

  • Jana T. | 28. 12. 2007 20:55

    Tak ten citron a mléko se teď všude píše, ale já jsem to nedělala nikdy a dělat nebudu. Ryba je ryba a pokud je dobrá a umíme ji připravit není to potřeba. Ale nic proti tomu, když to někomu tak chutná.

  • Anonym | 28. 12. 2007 16:32

    Tak mi tam nějak chybí pořádné zakapání citronem a zalití mlíkem před tím obalováním

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Kapr
Maso Rybí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Hladká mouka Hlávkový salát Kapr Koření na ryby Mléko Olej Rajče Strouhanka Sůl Vejce

Vánoční smažený kapr

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nudle s cuketou a šunkou

Nudle s cuketou a šunkou

Česneková polévka III.

Česneková polévka III.

Židovské řízky

Židovské řízky

Milánské špagety ala zuzanka

Milánské špagety ala zuzanka

Bramborovo-houskové knedlíky

Bramborovo-houskové knedlíky

Bílý šťovíkový boršč

Bílý šťovíkový boršč

Skvělý pečený čaj

Skvělý pečený čaj

Jednoduchý švestkový koláč

Jednoduchý švestkový koláč

Penne se špenátem

Penne se špenátem

Doporučujeme

40 minut
Čočkové minestrone

Čočkové minestrone

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Vánoční smažený kapr

Poslední sledované recepty

74
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
32
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Medové perníčky hned k jídlu
Medové perníčky hned k…
17
Jednoduše brokolice
Jednoduše brokolice

Zajímavé články

Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen na chroupání. Vyrobíte z nich pomazánku, pesto nebo mléko
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen…
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho připravit, aby byl dokonalý?
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho…
Výborný bezový sirup: Vyzkoušejte recept herečky Ivy Hüttnerové alias bylinkářky Alžběty ze seriálu Slunečná
Výborný bezový sirup: Vyzkoušejte recept herečky…
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět krásně křupavé
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět…
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové kůry přírodní a chutnou cestou
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové…
AHA.cz Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Souboj kostýmků v soudní kauze Hanychová a Soukup: Tajné signály i doplňky mimo mísu!

Souboj kostýmků v soudní kauze Hanychová a Soukup: Tajné signály i doplňky mimo mísu!

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Dua Lipa v Praze a... České celebrity ve varu! Kdo se na koncert nedostal?

Dua Lipa v Praze a... České celebrity ve varu! Kdo se na koncert nedostal?

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu a sex v přírodě: Kdo miluje lesní dobrodružství a kdo zůstává věrný ložnici?

Znamení zvěrokruhu a sex v přírodě: Kdo miluje lesní dobrodružství a kdo zůstává věrný ložnici?

Další doporučené recepty:

Smažený celer se sýrem
Smažený celer se sýrem
Smažený hermelín
Smažený hermelín
Smažený hermelín s jahodovou omáčkou
Smažený hermelín s jahodovou omáčkou
Smažený kapr
Smažený kapr
Smažený kapr bez kostí
Smažený kapr bez kostí
Smažený králík
Smažený králík
  • Recepty.cz
  • Smažený kapr
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact