• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Smažený kapr
Napište svůj komentář k receptu

Smažený kapr

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 11
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Smažený kapr
Smažený kapr
Smažený kapr
Smažený kapr
Smažený kapr
Smažený kapr
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • sůl
    • 4
      lžíce hladká mouka
    • 0,50
      ks hlávkový salát
    • 2
      ks vejce
    • 100
      ml mléko
    • 250
      g strouhanka
    • 1
      ks citron
    • 800
      g kapr
    • 1
      ks rajče
    • koření na ryby
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Očištěnou a vykuchanou rybu omyjeme, osušíme a nakrájíme na porce ve tvaru podkovy, osolíme a potřeme kořením. V hlubší pánvi zahříváme olej. Porce obalujeme nejprve v hladké mouce, potom v rozšlehaných vejcích s mlékem a nakonec ve strouhance.

RADA: Jak připravit ryby?

2
Obaleného kapra vkládáme do oleje rozpáleného na 180 °C a zvolna smažíme po obou stranách asi 12 minut dozlatova. Hotové porce ihned vyjmeme a klademe na papírový ubrousek, aby se vsákl přebytečný tuk. Na jednotlivé talíře pak pěkně upravíme oprané listy hlávkového salátu, dílky rajčete a citronu, porce bramborového salátu a smaženého kapra.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kapr po mlynářsku

Kapr po mlynářsku

Kapr po břeclavsku

Kapr po břeclavsku

Kapr pod bramborovou čepicí

Kapr pod bramborovou čepicí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • albert | 21. 12. 2015 17:10

    nemam rad kyseleho kapra nebo amura ...citron tam nepatri ten je na ruky :-D

  • Alena K. | 20. 12. 2014 15:01

    Ahoj my toho amura neděláme ale děláme normalně kapra. Naše babička dělala kapra s rozmarýnovou omáčkou je to mňamka skusteto liďi. Ahoj Alena K.

  • Jana Pátková | 29. 12. 2007 12:09

    Jo, Amur je Amur, už jsme ho doma měli, manželovi se v loňském roce dařilo a chytil ho, od té doby říká naše babička, Luboši raději chyť Amura než kapra, rada dobrá, ale prut nebere Amury, ale kapříky. Jo, takový je život, další babička zase měla doma na Vánoce vždy pstruhy, děda byl velký rybář - ale , tak je připravit jak babička ještě neumím, bylo to vynikající jídlo a bez kostiček-děda vše vyčistil, zůstalo jen masíčko a pohoda u jídla. Ahoj Jana.

  • Marsi | 29. 12. 2007 10:56

    My letos koupili poprve Amura (take kaprovita rybicka) a zkusila jsem ho udelat v jogurtove marinade jako "jogurtove rizecky".Lidicky bylo to uzasne. Nalozit do toho ochuceneho jogurtu,pak jen obalit ve strouhance a usmazit.Moc dobre.Doporucuji takhle zkusit jakoukoliv rybku.

  • Tereza J. | 29. 12. 2007 09:12

    Čítala som, aj pozerala seriál s kuchármi z prímorských krajín, ktorí všetci na otázku o pokvapkávaní rýb citrónom odpovedali, že sa to nikde nerobí, ryba tým stráca svoju charakteristickú vôňu a chuť, aj rôzne ryby rôzne chutia. Je to len náš nápad, a zaliatie mliekom je to isté, odstraňuje charakteristický rybací pach. Môj názor je taký, že ak jem rybu, mám ju aj cítiť, aj má chutiť po rybe. Ak rybu nemám rada, tak si ju nepripravím. Podkovičky kapra sú výborné, a dobre na mise vyzerajú.

  • Di | 28. 12. 2007 21:03

    Nic z toho, co doporučuje anonym nedělám. Jen rybu nasolím den, dva předem a nechám odležet v chladnu. Před obalováním osuším kuchyňským papírem. Důležité je ono pozvolné smažení.

  • Jana T. | 28. 12. 2007 20:55

    Tak ten citron a mléko se teď všude píše, ale já jsem to nedělala nikdy a dělat nebudu. Ryba je ryba a pokud je dobrá a umíme ji připravit není to potřeba. Ale nic proti tomu, když to někomu tak chutná.

  • Anonym | 28. 12. 2007 16:32

    Tak mi tam nějak chybí pořádné zakapání citronem a zalití mlíkem před tím obalováním

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Kapr
Maso Rybí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Hladká mouka Hlávkový salát Kapr Koření na ryby Mléko Olej Rajče Strouhanka Sůl Vejce

Vánoční smažený kapr

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Horácké knedlíky

Horácké knedlíky

Léčivý med malé vyděračky

Léčivý med malé vyděračky

Slané jednohubky z listového těsta

Slané jednohubky z listového těsta

Kaldoun

Kaldoun

Brokolicová polévka

Brokolicová polévka

Cizrnová pánev

Cizrnová pánev

Špaldové housky

Špaldové housky

Gratinované brambory (nejen) s brokolicí

Gratinované brambory (nejen) s…

Jednoduché kávové řezy s ořechy

Jednoduché kávové řezy s ořechy

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Vánoční smažený kapr

Poslední sledované recepty

42
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
42
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
42
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
38
Těstovinový salát se zeleninou, masem a dresingem
Těstovinový salát se…
37
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem

Zajímavé články

Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte tatínkovi pivní dort!
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte…
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Británie slavila narozeniny Karla III.: Tajemství černé barvy! A Charlotte se sladila s mámou

Británie slavila narozeniny Karla III.: Tajemství černé barvy! A Charlotte se sladila s mámou

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

Další doporučené recepty:

Smažený celer se sýrem
Smažený celer se sýrem
Smažený hermelín
Smažený hermelín
Smažený hermelín s jahodovou omáčkou
Smažený hermelín s jahodovou omáčkou
Smažený kapr
Smažený kapr
Smažený kapr bez kostí
Smažený kapr bez kostí
Smažený králík
Smažený králík
  • Recepty.cz
  • Smažený kapr
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact