• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Smažený kapr
Napište svůj komentář k receptu

Smažený kapr

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 11
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Smažený kapr
Smažený kapr
Smažený kapr
Smažený kapr
Smažený kapr
Smažený kapr
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • sůl
    • 4
      lžíce hladká mouka
    • 0,50
      ks hlávkový salát
    • 2
      ks vejce
    • 100
      ml mléko
    • 250
      g strouhanka
    • 1
      ks citron
    • 800
      g kapr
    • 1
      ks rajče
    • koření na ryby
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Očištěnou a vykuchanou rybu omyjeme, osušíme a nakrájíme na porce ve tvaru podkovy, osolíme a potřeme kořením. V hlubší pánvi zahříváme olej. Porce obalujeme nejprve v hladké mouce, potom v rozšlehaných vejcích s mlékem a nakonec ve strouhance.

RADA: Jak připravit ryby?

2
Obaleného kapra vkládáme do oleje rozpáleného na 180 °C a zvolna smažíme po obou stranách asi 12 minut dozlatova. Hotové porce ihned vyjmeme a klademe na papírový ubrousek, aby se vsákl přebytečný tuk. Na jednotlivé talíře pak pěkně upravíme oprané listy hlávkového salátu, dílky rajčete a citronu, porce bramborového salátu a smaženého kapra.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kapr po mlynářsku

Kapr po mlynářsku

Kapr po břeclavsku

Kapr po břeclavsku

Kapr pod bramborovou čepicí

Kapr pod bramborovou čepicí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • albert | 21. 12. 2015 17:10

    nemam rad kyseleho kapra nebo amura ...citron tam nepatri ten je na ruky :-D

  • Alena K. | 20. 12. 2014 15:01

    Ahoj my toho amura neděláme ale děláme normalně kapra. Naše babička dělala kapra s rozmarýnovou omáčkou je to mňamka skusteto liďi. Ahoj Alena K.

  • Jana Pátková | 29. 12. 2007 12:09

    Jo, Amur je Amur, už jsme ho doma měli, manželovi se v loňském roce dařilo a chytil ho, od té doby říká naše babička, Luboši raději chyť Amura než kapra, rada dobrá, ale prut nebere Amury, ale kapříky. Jo, takový je život, další babička zase měla doma na Vánoce vždy pstruhy, děda byl velký rybář - ale , tak je připravit jak babička ještě neumím, bylo to vynikající jídlo a bez kostiček-děda vše vyčistil, zůstalo jen masíčko a pohoda u jídla. Ahoj Jana.

  • Marsi | 29. 12. 2007 10:56

    My letos koupili poprve Amura (take kaprovita rybicka) a zkusila jsem ho udelat v jogurtove marinade jako "jogurtove rizecky".Lidicky bylo to uzasne. Nalozit do toho ochuceneho jogurtu,pak jen obalit ve strouhance a usmazit.Moc dobre.Doporucuji takhle zkusit jakoukoliv rybku.

  • Tereza J. | 29. 12. 2007 09:12

    Čítala som, aj pozerala seriál s kuchármi z prímorských krajín, ktorí všetci na otázku o pokvapkávaní rýb citrónom odpovedali, že sa to nikde nerobí, ryba tým stráca svoju charakteristickú vôňu a chuť, aj rôzne ryby rôzne chutia. Je to len náš nápad, a zaliatie mliekom je to isté, odstraňuje charakteristický rybací pach. Môj názor je taký, že ak jem rybu, mám ju aj cítiť, aj má chutiť po rybe. Ak rybu nemám rada, tak si ju nepripravím. Podkovičky kapra sú výborné, a dobre na mise vyzerajú.

  • Di | 28. 12. 2007 21:03

    Nic z toho, co doporučuje anonym nedělám. Jen rybu nasolím den, dva předem a nechám odležet v chladnu. Před obalováním osuším kuchyňským papírem. Důležité je ono pozvolné smažení.

  • Jana T. | 28. 12. 2007 20:55

    Tak ten citron a mléko se teď všude píše, ale já jsem to nedělala nikdy a dělat nebudu. Ryba je ryba a pokud je dobrá a umíme ji připravit není to potřeba. Ale nic proti tomu, když to někomu tak chutná.

  • Anonym | 28. 12. 2007 16:32

    Tak mi tam nějak chybí pořádné zakapání citronem a zalití mlíkem před tím obalováním

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Kapr
Maso Rybí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Hladká mouka Hlávkový salát Kapr Koření na ryby Mléko Olej Rajče Strouhanka Sůl Vejce

Vánoční smažený kapr

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jemný ovocný dezert

Jemný ovocný dezert

Černé trubičky

Černé trubičky

Variace na Kung-Pao

Variace na Kung-Pao

Cibulové hovězí

Cibulové hovězí

Batáty ve slanině

Batáty ve slanině

Jednoduchý meruňkový koláč

Jednoduchý meruňkový koláč

Bramborovo-pórková polévka

Bramborovo-pórková polévka

Těstoviny po Italsku

Těstoviny po Italsku

Topinky se sýrem, šunkou a vejcem

Topinky se sýrem, šunkou a vejcem

Doporučujeme

30 minut
Lečo s fazolemi a klobásou

Lečo s fazolemi a klobásou

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Vánoční smažený kapr

Poslední sledované recepty

74
Mrkvové smoothie s jogurtem
Mrkvové smoothie s…
64
Čočkový salát s hořčicí
Čočkový salát s hořčicí
57
Černá čočka s mrkví
Černá čočka s mrkví
39
Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)
Vegetariánské karbanátky…
28
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…

Zajímavé články

Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých pozitivních účinků plus recepty, které možná neznáte
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých…
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu, pecky rozhodně nepatří do koše. Víme, co s nimi!
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu…
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
AHA.cz Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Mimibazar Levandule: Provoní i léčí

Levandule: Provoní i léčí

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Porno v puse? 5 tipů na dokonalé sladkosti

Porno v puse? 5 tipů na dokonalé sladkosti

Blesk.cz Kontroverzní prsatice Dolli z Ruže pre nevestu: Romantika s Jackuliakem!

Kontroverzní prsatice Dolli z Ruže pre nevestu: Romantika s Jackuliakem!

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

Další doporučené recepty:

Smažený celer se sýrem
Smažený celer se sýrem
Smažený hermelín
Smažený hermelín
Smažený hermelín s jahodovou omáčkou
Smažený hermelín s jahodovou omáčkou
Smažený kapr
Smažený kapr
Smažený kapr bez kostí
Smažený kapr bez kostí
Smažený králík
Smažený králík
  • Recepty.cz
  • Smažený kapr
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact