• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Smažený hermelín
Napište svůj komentář k receptu

Smažený hermelín

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 120
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Smažený hermelín
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks hermelín
    • 40
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • sůl
    • 100
      g houska
    • slunečnicový olej

Postup přípravy receptu

1
Hermelín podélně rozřízneme na dva plátky. Každý navlhčíme vodou a obalíme v hladké mouce.
2
Potom namáčíme v rozšlehaném vejci osoleném špetkou soli a nakonec obalujeme ve strouhance. Smažíme po obou stranách dozlatova.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Smažený hermelín s jahodovou omáčkou

Smažený hermelín s jahodovou omáčkou

Smažený obalený sýr (eidam, hermelín... )

Smažený obalený sýr (eidam, hermelín.…

Smažený obalovaný květák

Smažený obalovaný květák

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Andinkaaa | 16. 5. 2017 20:27

    Já mám 2 grify na obalované sýry, nebo třeba řízky, květák atd. 1) udělam si směs z 1 vejce mléka a mouky v tom obalím klidne i rozkrojený hermelín 2) místo strouhanky používám rozmixované kukuricné lupínky tyčovým mixérem ( je to mnoho nasobne chutnejsi a usetrite olej protoze lupinky se neprepalují !! a myslím si že to uděla lepsí krustu takže sýr má menší řanci vytéct, to samé s řízkama když smažím tak sou chutnější krupavější lépe vypadají olej se mi nepřepaluje a nejsou v něm spálené kousky strouhanky... které by se lepily na řízek.

  • DaraX | 10. 12. 2012 21:31

    Já používám ke smažení Sedlčanského Pepu a také ho nerozkrojuji, tím pádem nevyteče a velikost je akorát! Toto jídlo nelze zkazit a příjde vždy vhod!

  • eva | 22. 9. 2012 13:45

    sýr po obalení do mražáku na hodinu a pak nevyteče

  • cxg | 8. 9. 2012 19:32

    :-$ :'(

  • Simona | 15. 7. 2012 10:16

    Ja to obaluji tak ze mouka, vejce a strouhanka nekkteri to tu zapominaji jinak to drzet nebude a davam tam sunku, ;-)

  • pimperziukas | 11. 2. 2012 06:31

    DObry recept jen myslim ze zbytecne na polovičku krajet

  • marie tesarova | 13. 12. 2011 21:26

    já to dšlam tak, že ho obaluji v celku bez rozkrojení tak mi nevyteče i když ho obalím jen jednou :-D

  • Vlasta Novák | 29. 11. 2011 13:23

    Díky, opraveno...

  • biggi-smajlik
    biggi-smajlik | 29. 11. 2011 13:15

    Tohle zná ale každý! :-) Ale dobře. Jo a... Co stou kapií? =-O

  • Simča S.
    Simča S. | 19. 4. 2011 22:23

    Tu si můžeš.... položit na tu kaši a ozdobit to jí :-) :-) ;-)

  • recepty73
    recepty73 | 19. 4. 2011 20:58

    ...a co s tou kapií :-\

  • Simča S.
    Simča S. | 15. 2. 2011 19:50

    Tak a máme nového přispěvatele. Toto jídlo sama nachystala, uvařila / usmažila i nafotila 13-ti letá dcera. Takže budou foteačky, budou :-)

  • Jana K. | 11. 3. 2009 21:03

    Já sýr obaluji tak, ze do rozkvrdlaných vajec dám trochu hladké mouky a vytvořím tak těstíčko, a pak sýr klasicky obalím. Hladká mouka-vajíčkové těstíčko-strouhanka. Na rozpáleném oleji jej zprudka osmažím. Ještě mi tak nevytekl, zkuste to:)

  • Marie | 23. 1. 2008 20:42

    Měla jsem tu vnoučata,chtěla jsem jim udělat smažený hermelín a ejhle-místo řízečku zůstaly prázdné strouhankové skořápky.Sýr zmizel do nenávratna.To jen tak pro zasmání

  • Kuchařka on-line | 7. 6. 2007 11:45

    Aby sýr při smažení nevytékal a byl krásně křupavý, obalíme ho hned raději dvakrát a před smažením necháme ještě půl hodiny v mrazáku.

  • Radka Výplachová | 7. 6. 2007 11:44

    Jak docílit toho, aby mi sýr nevytekl. Právě jsem smažila hermelin, obalený ve vejcích, strouhance, vejcích a strouhance a zase mi vytekl. Znáte nějaký fígl?

  • anka meciarova | 1. 7. 2005 09:22

    tak to skusim

  • marcela slamdeckova | 28. 2. 2005 01:10

    Souhlasim s pani Gabrielou,taky naplnim sunkou a nekdy muzeme pridat i osmazene zampiony

  • Gabriela Kašparová | 25. 2. 2005 10:44

    Taky mám ráda smažený hermelín. Já jej při krájení napůl celý nedokrojím, je dobré do něj vložit plátek salámu a pak jej obalit jako klasický smažený sýr, nejprve vejce, pak strouhanka. Před vložením do stouhanky ještě posypat z obou stran kari, nebo paprikou. A postup vejce, strohanka zopakovat ještě jednou a vytvořit tak silnější vrstrvu a osmažit dozlatova po obou stranách.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Oběd Večeře Smažení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hermelín Hladká mouka Houska Slunečnicový olej Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nutelové řezy s vůní skořice

Nutelové řezy s vůní skořice

Tvarohový dortík

Tvarohový dortík

Sójové kostky s hlívou ústřičnou

Sójové kostky s hlívou ústřičnou

Malinová lahůdka

Malinová lahůdka

Vepřové na zelenině

Vepřové na zelenině

Pomerančový džem (marmeláda)

Pomerančový džem (marmeláda)

Tradiční sodový chléb - Soda Bread

Tradiční sodový chléb - Soda Bread

Hlíva s přírodním masem - minutka

Hlíva s přírodním masem - minutka

Jednoduché švestkovo-makové kynuté knedlíky

Jednoduché švestkovo-makové kynuté…

Doporučujeme

60 minut
Pečené brambory s brynzou a slaninou

Pečené brambory s brynzou a slaninou

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

69
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
68
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
18
Banánový chlebíček
Banánový chlebíček
16
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem
Salát z pečené dýně s…
14
Sýrovo-smetanové zapékané řízky
Sýrovo-smetanové…

Zajímavé články

Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a chutnou přílohu nabitou vitaminy
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a…
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla, kompot nebo je přidejte k masu
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla…
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů na Halloween
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů…
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa? Otestujte se!
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa?…
AHA.cz Oddlužení Veroniky Gajerové naštvalo kolegy: Statisíce jim nikdo nevrátí

Oddlužení Veroniky Gajerové naštvalo kolegy: Statisíce jim nikdo nevrátí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Anife Vyskočilová vypadá v 51 letech úžasně: Okopírujte její triky na dokonalou figuru!

Anife Vyskočilová vypadá v 51 letech úžasně: Okopírujte její triky na dokonalou figuru!

Ženy.cz Nebaví vás přeplněná fitka? Zařiďte si domácí posilovnu

Nebaví vás přeplněná fitka? Zařiďte si domácí posilovnu

Blesk.cz Chlípný princ Andrew dopadl na dno: Svlékli ho z titulu a vykopli!

Chlípný princ Andrew dopadl na dno: Svlékli ho z titulu a vykopli!

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 30. 10. 2025: Kdo dostane nečekanou nabídku a komu se zkomplikuje den?

Denní horoskop na čtvrtek 30. 10. 2025: Kdo dostane nečekanou nabídku a komu se zkomplikuje den?

Další doporučené recepty:

Smažený baklažán (tykvička) s rajčaty (bulharská kuchyně)
Smažený baklažán (tykvička) s rajčaty …
Smažený bílý chřest
Smažený bílý chřest
Smažený celer se sýrem
Smažený celer se sýrem
Smažený hermelín s jahodovou omáčkou
Smažený hermelín s jahodovou omáčkou
Smažený kapr
Smažený kapr
Smažený kapr
Smažený kapr
  • Recepty.cz
  • Smažený hermelín
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact