• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Smažený celer
Napište svůj komentář k receptu

Smažený celer

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 76
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Smažený celer
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks celer bulvy
    • citronová šťáva
    • sůl
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • 100
      g strouhanka
    • 150
      g rostlinný olej

Postup přípravy receptu

1
Celery oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Plátky osolíme a zakapeme citrónovou šťávou. Necháme je na chvíli odležet, aby zkřehly. Pak je obalujeme jako řízky (nejprve v mouce, pak ve vejci a nakonec ve strouhance). Klademe je do tuku a smažíme jako řízky. Podáváme s brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Smažený celer se sýrem

Smažený celer se sýrem

Smažený máslový celer

Smažený máslový celer

Celer smažený v kořeněné tempuře

Celer smažený v kořeněné tempuře

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Šťěpán L. | 11. 4. 2016 15:41

    Smažený cerel, já nic nepředvařuju prostě si uvařím polévku 1,5 litru vody asi 10 mm plátky cerelu 1 cubule, 1 mrkev a podravka, 15 - 20 min. povařím a dám si polévku(můžete přidat nudle) a ty plátky cerelu udělám podle toho recepto :-)

  • pavel.papp | 5. 11. 2012 21:04

    Ty hold jseš blbej,proč sem vůbec píšeš nikdo Ti to nenutí abys to žral.

  • recepty73
    recepty73 | 5. 11. 2012 19:50

    ...když Vám tak chutnalo, vyzkoušejte celer potřít rozetřeným česnekem, posypat kořením, potřít měkkým sýrem... smažený celer má mnoho variant na dochucování ;-) :-P

  • ZlatiHra | 4. 11. 2012 20:08

    Moc dobré, lepší než řízek :)) Poměrně jednoduché, nechá se připravit i v kolejní kuchyňce :)

  • Jagi | 4. 11. 2012 14:56

    Konečně recept bez předvařování. Ono je to totiž mnohem chutnější než když předvařujete... Obaluji ale tenčí plátky, cca 3mm, aby se dobře propekly.

  • jagi | 4. 11. 2012 14:54

    Když jsi to nežral (my ostatní jíme), jak víš, že je to hnusné? :-P

  • Petr K. | 4. 3. 2008 12:40

    Moc dobré. Zkusil jsem udělat tenčí plátky, předvařit, více soli a citronu ... jednoduché, rychle proveditelné ... doporučuji zkusit

  • Iva Bednarova | 20. 11. 2007 18:13

    ja ty platky celeru pred obalovanim uvarim ve vode nebo v pare

  • Jana Pátková | 20. 11. 2007 13:04

    Už jsem to měla skoro napsané, ale Terzka mě normálně předběhla, jinak citronem pokapu i jablka, která vařím na kompot a u celeru je to normální, jinak bude "trochu" hnědý, takže se nebojte a kapejte citr.štávu,budete mít krásný bílý celer , už víc nemohu dodat,Ahoj.

  • Tereza J. | 20. 11. 2007 12:58

    Hanka, citrónovou šťavou sa to pokvapkáva hlavne kvôli farbe, zeler potom neoxiduje a zostane biely.

  • Hanka | 20. 11. 2007 12:35

    zrovna dneska jsem si říkala, že bych udělala obalovaný celer, mám ho v lednici už jak dlouho :)) Ale zakapat citronem by me to opravdu nenapadlo...zkusím

  • josko mrkvicka | 24. 10. 2007 16:23

    tak hnusnou vec jsem jeste nikdy nezral

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Večeře Smažení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Citronová šťáva Hladká mouka Rostlinný olej Strouhanka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Marinované steaky

Marinované steaky

Rybí pomazánka II.

Rybí pomazánka II.

Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky

Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky…

Jahodový pohár

Jahodový pohár

Cuketa v sýrové omáčce

Cuketa v sýrové omáčce

Kokosovo-pomerančový koláč

Kokosovo-pomerančový koláč

Papriky s rajčaty - sterilované

Papriky s rajčaty - sterilované

Gratinované brambory (nejen) se špenátem

Gratinované brambory (nejen) se…

Králičí hřbet v hořčičné omáčce

Králičí hřbet v hořčičné omáčce

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

95
Brokolicové těstoviny
Brokolicové těstoviny
44
Ztracená vejce se šunkou
Ztracená vejce se šunkou
38
Pečené kuře s rýží
Pečené kuře s rýží
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Jogurtový švestkový koláč
Jogurtový švestkový koláč

Zajímavé články

Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
AHA.cz Herečka Markéta Plánková: Razantní změna vzhledu!

Herečka Markéta Plánková: Razantní změna vzhledu!

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Usedlý manšestr? Monika Absolonová ho přeměnila v trend, který dokáže omladit!

Usedlý manšestr? Monika Absolonová ho přeměnila v trend, který dokáže omladit!

Ženy.cz Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Blesk.cz Sexbomba Dominika Mesarošová slavila „40“! Šaty jako nevěsta, slzy i exmilenci

Sexbomba Dominika Mesarošová slavila „40“! Šaty jako nevěsta, slzy i exmilenci

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Bílá magie vás může ochránit a posílit! Které rituály fungují?

Bílá magie vás může ochránit a posílit! Které rituály fungují?

  • Recepty.cz
  • Smažený celer
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact