Celery oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Plátky osolíme a zakapeme citrónovou šťávou. Necháme je na chvíli odležet, aby zkřehly. Pak je obalujeme jako řízky (nejprve v mouce, pak ve vejci a nakonec ve strouhance). Klademe je do tuku a smažíme jako řízky. Podáváme s brambory.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Šťěpán L.
|11. 4. 2016 15:41
Smažený cerel, já nic nepředvařuju prostě si uvařím polévku 1,5 litru vody asi 10 mm plátky cerelu 1 cubule, 1 mrkev a podravka, 15 - 20 min. povařím a dám si polévku(můžete přidat nudle) a ty plátky cerelu udělám podle toho recepto :-)
Moc dobré, lepší než řízek :)) Poměrně jednoduché, nechá se připravit i v kolejní kuchyňce :)
Jagi
|4. 11. 2012 14:56
Konečně recept bez předvařování. Ono je to totiž mnohem chutnější než když předvařujete... Obaluji ale tenčí plátky, cca 3mm, aby se dobře propekly.
jagi
|4. 11. 2012 14:54
Když jsi to nežral (my ostatní jíme), jak víš, že je to hnusné? :-P
Petr K.
|4. 3. 2008 12:40
Moc dobré. Zkusil jsem udělat tenčí plátky, předvařit, více soli a citronu ... jednoduché, rychle proveditelné ... doporučuji zkusit
Iva Bednarova
|20. 11. 2007 18:13
ja ty platky celeru pred obalovanim uvarim ve vode nebo v pare
Jana Pátková
|20. 11. 2007 13:04
Už jsem to měla skoro napsané, ale Terzka mě normálně předběhla, jinak citronem pokapu i jablka, která vařím na kompot a u celeru je to normální, jinak bude "trochu" hnědý, takže se nebojte a kapejte citr.štávu,budete mít krásný bílý celer , už víc nemohu dodat,Ahoj.
Tereza J.
|20. 11. 2007 12:58
Hanka, citrónovou šťavou sa to pokvapkáva hlavne kvôli farbe, zeler potom neoxiduje a zostane biely.
Hanka
|20. 11. 2007 12:35
zrovna dneska jsem si říkala, že bych udělala obalovaný celer, mám ho v lednici už jak dlouho :)) Ale zakapat citronem by me to opravdu nenapadlo...zkusím