• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Smažený celer
Napište svůj komentář k receptu

Smažený celer

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Smažený celer
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks celer bulvy
    • citronová šťáva
    • sůl
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • 100
      g strouhanka
    • 150
      g rostlinný olej

Postup přípravy receptu

1
Celery oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Plátky osolíme a zakapeme citrónovou šťávou. Necháme je na chvíli odležet, aby zkřehly. Pak je obalujeme jako řízky (nejprve v mouce, pak ve vejci a nakonec ve strouhance). Klademe je do tuku a smažíme jako řízky. Podáváme s brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Smažený celer se sýrem

Smažený celer se sýrem

Smažený máslový celer

Smažený máslový celer

Celer smažený v kořeněné tempuře

Celer smažený v kořeněné tempuře

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Šťěpán L. | 11. 4. 2016 15:41

    Smažený cerel, já nic nepředvařuju prostě si uvařím polévku 1,5 litru vody asi 10 mm plátky cerelu 1 cubule, 1 mrkev a podravka, 15 - 20 min. povařím a dám si polévku(můžete přidat nudle) a ty plátky cerelu udělám podle toho recepto :-)

  • pavel.papp | 5. 11. 2012 21:04

    Ty hold jseš blbej,proč sem vůbec píšeš nikdo Ti to nenutí abys to žral.

  • recepty73
    recepty73 | 5. 11. 2012 19:50

    ...když Vám tak chutnalo, vyzkoušejte celer potřít rozetřeným česnekem, posypat kořením, potřít měkkým sýrem... smažený celer má mnoho variant na dochucování ;-) :-P

  • ZlatiHra | 4. 11. 2012 20:08

    Moc dobré, lepší než řízek :)) Poměrně jednoduché, nechá se připravit i v kolejní kuchyňce :)

  • Jagi | 4. 11. 2012 14:56

    Konečně recept bez předvařování. Ono je to totiž mnohem chutnější než když předvařujete... Obaluji ale tenčí plátky, cca 3mm, aby se dobře propekly.

  • jagi | 4. 11. 2012 14:54

    Když jsi to nežral (my ostatní jíme), jak víš, že je to hnusné? :-P

  • Petr K. | 4. 3. 2008 12:40

    Moc dobré. Zkusil jsem udělat tenčí plátky, předvařit, více soli a citronu ... jednoduché, rychle proveditelné ... doporučuji zkusit

  • Iva Bednarova | 20. 11. 2007 18:13

    ja ty platky celeru pred obalovanim uvarim ve vode nebo v pare

  • Jana Pátková | 20. 11. 2007 13:04

    Už jsem to měla skoro napsané, ale Terzka mě normálně předběhla, jinak citronem pokapu i jablka, která vařím na kompot a u celeru je to normální, jinak bude "trochu" hnědý, takže se nebojte a kapejte citr.štávu,budete mít krásný bílý celer , už víc nemohu dodat,Ahoj.

  • Tereza J. | 20. 11. 2007 12:58

    Hanka, citrónovou šťavou sa to pokvapkáva hlavne kvôli farbe, zeler potom neoxiduje a zostane biely.

  • Hanka | 20. 11. 2007 12:35

    zrovna dneska jsem si říkala, že bych udělala obalovaný celer, mám ho v lednici už jak dlouho :)) Ale zakapat citronem by me to opravdu nenapadlo...zkusím

  • josko mrkvicka | 24. 10. 2007 16:23

    tak hnusnou vec jsem jeste nikdy nezral

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Večeře Smažení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Citronová šťáva Hladká mouka Rostlinný olej Strouhanka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Halušky

Halušky

Pečené obložené řízky

Pečené obložené řízky

Škvarkové pagáčiky

Škvarkové pagáčiky

Zapečené kuře na žampionech

Zapečené kuře na žampionech

Námořnické kotlety

Námořnické kotlety

Šumavské těstoviny

Šumavské těstoviny

Naložený hermelín s olivami

Naložený hermelín s olivami

Vláčný mrkvový dort s tvarohovou náplní

Vláčný mrkvový dort s tvarohovou…

Thajská čočka se zeleninou

Thajská čočka se zeleninou

Doporučujeme

30 minut
Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

98
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
37
Porn Star Martini
Porn Star Martini
32
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…
27
Máslové řízky
Máslové řízky
25
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda

Zajímavé články

Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou večeři
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou…
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou dobrotu vám hvězdy doporučují?
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou…
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
AHA.cz Konec s Danielou? Brzobohatý promluvil o další ženě

Konec s Danielou? Brzobohatý promluvil o další ženě

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Ženy.cz Léto na horách pro celou rodinu: Objevte Katschberg s hotely Falkensteiner

Léto na horách pro celou rodinu: Objevte Katschberg s hotely Falkensteiner

Blesk.cz Katy Perry a Orlando Bloom: Je to definitivní! Rozchod!

Katy Perry a Orlando Bloom: Je to definitivní! Rozchod!

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

  • Recepty.cz
  • Smažený celer
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact