• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Smažený baklažán (tykvička) s rajčaty (bulharská kuchyně)
Napište svůj komentář k receptu

Smažený baklažán (tykvička) s rajčaty (bulharská kuchyně)

autor: Simča S.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Smažený baklažán (tykvička) s rajčaty (bulharská kuchyně)
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
    • 2
      kg baklažán nebo tykvičky
    • 1
      lžíce sůl na posypání, později se opláchne
    • 2
      lžíce hladká mouka 2 - 3
    • olej na smažení
  • na omáčku
    • 4
      ks rajčata větší
    • 2
      lžíce olej
    • 4
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce ocet
    • 1
      lžička mletá sladká paprika
    • 1
      špetka sůl dle chuti
  • na podávání
    • 1
      lžíce petrželka jemně sekaná
    • 1
      lžíce kopr jemně sekaná

Postup přípravy receptu

1
Baklažány umyjeme, nakrájíme na cca 1 cm silné plátky a posolíme. Necháme asi 1 hodinu stát, až se "vypotí" hořká šťáva.
2
Mezi tím si připravíme rajčata: dáme rajčata na cedník a přelejeme je vařící vodou. Hned je vyklopíme do ledové vody a po tomto prudkém zchlazení opatrně nakrojíme špičkou nože tenkou šlupku a sloupneme ji. Rajčata nakrájíme na jemné kostičky a odstraníme "bubáčka" u stopky. Na pánvičku dáme cca 1 - 2 lžíce oleje a necháme rozehřát. Vsypeme rajčata - přidáme i všechnu vyteklou šťávu - a chvíli podusíme. Rajčata dochutíme octem, solí a rozetřeným česnekem. Výsledná chuť by měla být spíše kyselá a pikantní po česneku, nejedná se o českou sladkou rajskou!
3
Vykapané baklažány dáme také na síto a opláchneme horkou vodou od hořčiny. Necháme důkladně okapat a pak si plátky obalíme v hladké mouce a na rozehřátém oleji zprudka osmahneme. Pokud pracujeme s tykvičkami, pouze je nakrájíme na plátky, obalíme v mouce a osmahneme. Hotové plátky udržujeme v teple, když dosmažíme poslední plátky, zahřejeme rajčata a zalejeme jimi plátky baklažánú (nebo tykviček). Posypeme jemně sekanou petrželkou a/nebo koprem.
4
Já dávám přednost variantě bez rajčat, kdy se na osmažené plátky baklažánů (nebo tykviček) dává pouze směs ze 2 lžic octa, 2 lžic vody a rozetřeného česneku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bulharská pomazánka

Bulharská pomazánka

Bulharská polévka s masovými knedlíčky

Bulharská polévka s masovými knedlíčky

Bulharská trošije (nakládaná zelenina)

Bulharská trošije (nakládaná zelenina)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hanka | 24. 8. 2013 21:51

    Znám jinou variantu: vypocený lilek se osmaží, pak se osmaží ta rajčata, lilek se nakrájí na kostky a vrátí na rajčata. Vyvaří se voda, pak se přidá ještě trocha vody a znovu se vyvaří. Mezitím se přidá česnek, možno dosolit. Nemíchat - lilek by se rozbit. Stačí potřepat pánví. Poprvé jsem to dala jako přílohu k masu a bramborám, ale stačí ty brambory nebo chleba.

  • Ivana | 17. 8. 2013 21:56

    Nemůžu napsat nic jiného, než že to skvěléééééééé. Děkuji za prima recept.

  • Martik | 25. 2. 2012 11:29

    úžasné, úžasné, úžasné <3 <3 <3

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Baklažán Česnek Hladká mouka Kopr Mletá sladká paprika Ocet Olej Petrželka Rajčata Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní vepřová játra

Pikantní vepřová játra

Gratinovaný losos

Gratinovaný losos

Šalamounské řezy

Šalamounské řezy

Sušené meruňky, broskve, švestky!

Sušené meruňky, broskve, švestky!

Alpský Kaiserschmarrn

Alpský Kaiserschmarrn

Slaný dort II.

Slaný dort II.

Banánový dortík s kakaem

Banánový dortík s kakaem

Hlíva s přírodním masem - minutka

Hlíva s přírodním masem - minutka

Jemné tvarohové řezy s ovocem

Jemné tvarohové řezy s ovocem

Doporučujeme

30 minut
Voňavé batátové karí

Voňavé batátové karí

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Lokše

Lokše

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

48
Sojové kostky na prudko s coleslaw salátem
Sojové kostky na prudko…
46
Crumble s jablky
Crumble s jablky
37
Drobenkový štrúdl
Drobenkový štrúdl
35
Bramborové taštičky plněné masem
Bramborové taštičky…
34
Ředkvičkový salát III.
Ředkvičkový salát III.

Zajímavé články

Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
AHA.cz Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Boho a její pochyby o vztahu s Langmajerem: Snad ho budu bavit déle než do zimy!

Boho a její pochyby o vztahu s Langmajerem: Snad ho budu bavit déle než do zimy!

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Další doporučené recepty:

Smaženky s pečenou zeleninou a pestem
Smaženky s pečenou zeleninou a pestem
Smaženky z vánočky s pečeným zelím a slaninou
Smaženky z vánočky s pečeným zelím a…
Smažený artyčok se salsou a majonézou
Smažený artyčok se salsou a majonézou
Smažený bílý chřest
Smažený bílý chřest
Smažený celer se sýrem
Smažený celer se sýrem
Smažený hermelín
Smažený hermelín
  • Recepty.cz
  • Smažený baklažán (tykvička) s rajčaty (bulharská kuchyně)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact