• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Smažený artyčok se salsou a majonézou
Napište svůj komentář k receptu

Smažený artyčok se salsou a majonézou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Smažený artyčok se salsou a majonézou
Smažený artyčok se salsou a majonézou
Smažený artyčok se salsou a majonézou
Smažený artyčok se salsou a majonézou
Smažený artyčok se salsou a majonézou
Smažený artyčok se salsou a majonézou
4fotografie
Nahrát fotku
 

Pokud hledáte skutečně originální pochoutku, zkuste osmažené artyčoky. Doplňte je o salsu plnou bylinek, která krásně zvýrazní chuť celého pokrmu. Vězte, že si na méně obvyklé a přitom velmi zdravé zelenině všichni pochutnají.

Suroviny

4 porce
  • Artyčoky
    • 4
      ks artyčoky
    • 1
      ks citron
    • olej na smažení
    • sůl
  • Salsa
    • 1
      hrst petrželka
    • 1
      hrst bazalka
    • 1
      hrst máta
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce kapary
    • 2
      ks ančovičky
    • 1
      hrst bageta rozdrobená
    • 150
      ml olivový olej
    • 0,50
      ks citron
    • 1
      lžička dijonská hořčice
    • pepř mletý
    • 4
      lžíce majonéza
    • 1
      lžička uzená paprika - koření
    • 2
      ks chilli papričky

Postup přípravy receptu

1
Připravte salsu: bylinky, kapary a ančovičky nasekejte, česnek utřete a vše promíchejte se zbytkem ingrediencí. Dochuťte pepřem a uložte do ledničky. Majonézu promíchejte s uzenou paprikou a nadrcenými chilli papričkami a také uložte do ledničky.

RADA: Jak oloupat česnek? Koukněte na video!

2
Očistěte artyčoky: malým ostrým nožíkem okrájejte stonek a postupně kolem dokola otrhejte asi polovinu listů. Místa po odkrájených listech opět očistěte nožíkem. Poté velkým ostrým nožem odkrojte vršek artyčoku asi ve třetině. Celý artyčok potřete rozpůleným citronem, aby nezačal tmavnout, a dejte do mísy se studenou vodou a pokrájenou druhou půlkou citronu.
3
Až budete mít očištěné všechny artyčoky, rozehřejte v hrnci olej – budete ho potřebovat tolik, aby byly artyčoky takřka celé ponořené. Artyčoky důkladně osušte a vložte do rozpáleného oleje. Smažte je tak dlouho, dokud konce lístků nezezlátnou, bude to trvat v závislosti na velikosti zeleniny asi 20 minut, během smažení artyčoky několikrát otočte, aby se opekly rovnoměrně. Zbylý olej odsajte papírovými utěrkami a artyčoky posypte vločkovou solí.
4
Servírujte s bylinkovou salsou a majonézou. Do omáček se namáčejí jednotlivé lístky, ty se odlamují rukou a jí se z nich jen spodní dužnatá část. Až sníte všechny lístky, zbavte se „chlupatého“ středu a snězte srdce artyčoku, které se ukrývá pod ním a je nejlepší. Tip: Osmažený artyčok je jemný a křehký, proto mu dopřejte pikantnější doprovod. Ideální jsou výrazné omáčky, dipy a salsy. Nebojte se tedy přidat více česneku, ančovičky nebo chilli papričku.

RADA: Tipy na rychlá jídla do 30 minut!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cizrna s artyčoky a rozmarýnem

Cizrna s artyčoky a rozmarýnem

Opečené artyčoky s krutony

Opečené artyčoky s krutony

Zapečené artyčoky v rajčatové omáčce

Zapečené artyčoky v rajčatové omáčce

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny FOOD Vegetariánské a zdravé Zelenina
Oběd Večeře Smažení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ančovičky Artyčoky Bageta Bazalka Česnek Chilli papričky Citron Dijonská hořčice Kapary Majonéza Máta Olej Olivový olej Pepř mletý Petrželka Sůl Uzená paprika - koření

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová pečeně s kůrčičkou

Vepřová pečeně s kůrčičkou

Sekaná pečeně plněná vejci

Sekaná pečeně plněná vejci

Crème Brûlée

Crème Brûlée

Placičky z cukety a mrkve

Placičky z cukety a mrkve

Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní jídlo

Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní…

Zelný salát III.

Zelný salát III.

Červená čočka se zeleninou (salát)

Červená čočka se zeleninou (salát)

Salát z čínského nebo pekingského zelí s ananasem

Salát z čínského nebo pekingského…

Šťouchané brambory s jarní cibulkou

Šťouchané brambory s jarní cibulkou

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

99
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
30
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
24
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
24
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
20
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Divočina u Langmajera a Gondíkové: Požár v kuchyni!

Divočina u Langmajera a Gondíkové: Požár v kuchyni!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Smaženky s mladými cuketami
Smaženky s mladými cuketami
Smaženky s pečenou zeleninou a pestem
Smaženky s pečenou zeleninou a pestem
Smaženky z vánočky s pečeným zelím a slaninou
Smaženky z vánočky s pečeným zelím a…
Smažený baklažán (tykvička) s rajčaty (bulharská kuchyně)
Smažený baklažán (tykvička) s rajčaty …
Smažený bílý chřest
Smažený bílý chřest
Smažený celer se sýrem
Smažený celer se sýrem
  • Recepty.cz
  • Smažený artyčok se salsou a majonézou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact