• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Smaženky z jitrnic
Napište svůj komentář k receptu

Smaženky z jitrnic

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Smaženky z jitrnic
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks jitrnice
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • strouhanka
    • hořčice nebo kečup
    • křen

Postup přípravy receptu

1
Jitrnice vymačkáme do misky, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, vejce, trochu osolíme a opepříme a podle potřeby zahustíme strouhankou. Tvoříme malé placičky, které smažíme na oleji dozlatova.
2
Povrch potřeme hořčicí a posypeme strouhaným křenem (nebo kroužky cibule) a podáváme s chlebem, nebo potřeme kečupem a podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sýrové smaženky se žampiony

Sýrové smaženky se žampiony

Tvarohové smaženky jako dezert

Tvarohové smaženky jako dezert

Tvarohové smaženky

Tvarohové smaženky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mirka P. | 16. 6. 2008 22:14

    Ano, betakaroten je antioxidant, ale na prskání jsem bohužel nepozorovala téměř žádný vliv.

  • Oldřich Gargulák | 16. 6. 2008 22:04

    Mrkev se přidává údajně proto, aby se snížilo přepalování tuku.

  • Mirka P. | 16. 6. 2008 20:15

    Moje zkušenost s mrkví nic moc. Když jsem na Vánoce smažila kapra, tak to prskalo i s ní...

  • Tereza J. | 16. 6. 2008 19:43

    Pri vyprážaní čohokoľvek vám olej nebude prskať, ak do panvice vložíte niekoľko koliesok mrkvy :)))

  • Oldřich Gargulák | 16. 6. 2008 17:17

    Při smažení je lepší použít "poklici" s jemným nerezovým sítem - zachytí olej, propustí páru která nekondenzujev ve vodu a je druhotnou příčinou prskání.

  • Dana Minaříková | 16. 6. 2008 17:02

    A co použít pokličku?

  • Petra Matysová | 6. 1. 2007 13:49

    Právě jsem dodělala. Je to fajn obměna, ale musím říct, že tak zaprskanou kuchyň od oleje jsem ještě neměla.:o(

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Svačina Večeře Smažení Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hořčice Jitrnice Křen Pepř mletý Strouhanka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jahodový pohár se šlehačkou

Jahodový pohár se šlehačkou

Rybízová bublanina s krémem

Rybízová bublanina s krémem

Tvarohový koláč s citronem

Tvarohový koláč s citronem

Turecká pomazánka z lilku

Turecká pomazánka z lilku

Dukátové buchtičky

Dukátové buchtičky

Rybízová pěna

Rybízová pěna

Míchaná bezinková limonáda

Míchaná bezinková limonáda

Pravé řecké Pasticcio

Pravé řecké Pasticcio

Dušené maso s hráškem

Dušené maso s hráškem

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

140
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
33
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
33
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
32
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
28
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Party luxusního hotelu: Farna se schovala, sešněrovaná Maxová a Peroutka v peří z kohouta!

Party luxusního hotelu: Farna se schovala, sešněrovaná Maxová a Peroutka v peří z kohouta!

SportRevue.cz FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

  • Recepty.cz
  • Smaženky z jitrnic
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact