Jitrnice vymačkáme do misky, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, vejce, trochu osolíme a opepříme a podle potřeby zahustíme strouhankou. Tvoříme malé placičky, které smažíme na oleji dozlatova.
2
Povrch potřeme hořčicí a posypeme strouhaným křenem (nebo kroužky cibule) a podáváme s chlebem, nebo potřeme kečupem a podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Mirka P.
|16. 6. 2008 22:14
Ano, betakaroten je antioxidant, ale na prskání jsem bohužel nepozorovala téměř žádný vliv.
Oldřich Gargulák
|16. 6. 2008 22:04
Mrkev se přidává údajně proto, aby se snížilo přepalování tuku.
Mirka P.
|16. 6. 2008 20:15
Moje zkušenost s mrkví nic moc. Když jsem na Vánoce smažila kapra, tak to prskalo i s ní...
Tereza J.
|16. 6. 2008 19:43
Pri vyprážaní čohokoľvek vám olej nebude prskať, ak do panvice vložíte niekoľko koliesok mrkvy :)))
Oldřich Gargulák
|16. 6. 2008 17:17
Při smažení je lepší použít "poklici" s jemným nerezovým sítem - zachytí olej, propustí páru která nekondenzujev ve vodu a je druhotnou příčinou prskání.
Dana Minaříková
|16. 6. 2008 17:02
A co použít pokličku?
Petra Matysová
|6. 1. 2007 13:49
Právě jsem dodělala. Je to fajn obměna, ale musím říct, že tak zaprskanou kuchyň od oleje jsem ještě neměla.:o(