• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Smaženky s pečenou zeleninou a pestem
Napište svůj komentář k receptu

Smaženky s pečenou zeleninou a pestem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Smaženky s pečenou zeleninou a pestem
Smaženky s pečenou zeleninou a pestem
Smaženky s pečenou zeleninou a pestem
Smaženky s pečenou zeleninou a pestem
Smaženky s pečenou zeleninou a pestem
Smaženky s pečenou zeleninou a pestem
Smaženky s pečenou zeleninou a pestem
Smaženky s pečenou zeleninou a pestem
6fotografií
Nahrát fotku
 

Na smaženky s pečenou zeleninou vám stačí toastový chléb, pesto, trocha mrkve a květák.

Suroviny

8 porce
    • 1
      svazek mrkev i s natí
    • 0,50
      ks květák
    • 100
      ml olivový olej
    • 2
      lžička římský kmín
    • 80
      g slunečnicová semínka
    • 2
      stroužek česnek
    • 4
      ks vejce
    • 4
      lžíce mléko
    • 1
      balení toastový chléb
    • olej na smažení
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Mrkve dobře omyjte a podélně pokrájejte na hranolky. Květák rozeberte na růžičky a ty ještě pokrájejte na menší kousky. Zeleninu dejte na plech, zalijte asi 3 lžícemi olivového oleje, osolte, přidejte drcený římský kmín a rukama dobře promíchejte. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 minut.

RADA: VIDEO, jak na domácí pizzu

2
Mezitím připravte pesto. Mrkvovou nať dobře vyperte pod tekoucí vodou a osušte. Natrhejte na kusy a dejte do mixéru. Přisypte slunečnicová semínka, rozmáčknutý česnek, osolte, opepřete, zalijte olivovým olejem a důkladně rozmixujte. Podle potřeby přilijte více oleje, pesto by mělo být trochu tekuté.
3
V misce s plochým dnem rozšlehejte vejce s mlékem, osolte a opepřete. Ve vejcích postupně namáčejte plátky chleba a smažte je z obou stran dozlatova. Každou smaženku potřete lžičkou hořčice, na ni naskládejte pár kousků pečené zeleniny a důkladně zakápněte pestem.

RADA: VIDEO, jak na zdravé jídlo do krabičky!

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (Duben/2019)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Topinková pomazánka z paštiky

Topinková pomazánka z paštiky

Smaženka s restovanou zeleninou

Smaženka s restovanou zeleninou

Toast se šunkou, cheddarem a pestem aneb Croque monsieur

Toast se šunkou, cheddarem a pestem…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: FOOD Vegetariánské a zdravé
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Květák Mléko Mrkev Olej Olivový olej Pepř mletý Římský kmín Slunečnicová semínka Sůl Toastový chléb Vejce

Pikantní pečená cizrna: Deník veganky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vynikající zapečené palačinky

Vynikající zapečené palačinky

Jiříkův biskupský chlebíček

Jiříkův biskupský chlebíček

Kuře Anča

Kuře Anča

Roláda se šlehačkou

Roláda se šlehačkou

Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

Pečená vepřová žebírka

Pečená vepřová žebírka

Palačinky pečené na sucho

Palačinky pečené na sucho

Hruškové muffiny

Hruškové muffiny

Nepečené Cake Pops

Nepečené Cake Pops

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Pikantní pečená cizrna: Deník veganky

Poslední sledované recepty

241
Dýňová tortila
Dýňová tortila
145
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
142
Máslové řízky
Máslové řízky
33
Švestkové knedlíky z bramborového těsta
Švestkové knedlíky z…
32
Mexický hrnec s rýží
Mexický hrnec s rýží

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Blesk.cz „Haló, pane mamut, jsme tady dobře?“ Zemanův zázrak Cesta do pravěku má 70 let

„Haló, pane mamut, jsme tady dobře?“ Zemanův zázrak Cesta do pravěku má 70 let

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Smaženky kroupové
Smaženky kroupové
Smaženky s calvadosem
Smaženky s calvadosem
Smaženky s mladými cuketami
Smaženky s mladými cuketami
Smaženky z vánočky s pečeným zelím a slaninou
Smaženky z vánočky s pečeným zelím a…
Smažený artyčok se salsou a majonézou
Smažený artyčok se salsou a majonézou
Smažený baklažán (tykvička) s rajčaty (bulharská kuchyně)
Smažený baklažán (tykvička) s rajčaty …
  • Recepty.cz
  • Smaženky s pečenou zeleninou a pestem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact