Brambory najemno nastrouhat, krupky propláchnout a nechat důkladně vykapat. Smíchat s ostatními přísadami. Ze vzniklého těsta tvořit placičky, ty obalit v trojobalu a usmažit.
2
Podávat s dušenou zeleninou: špenátem, mrkví, míchanou zeleninou...
3
Do těsta je možno pro změnu přidat trochu nastrouhaného sýra. Recept je příjemným způsobem, jak si do normálního jídelníčku propašovat zdravé potraviny.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Tereza J.
|15. 8. 2008 07:45
Tak až teraz som sa dostala k smaženkám. Boli výborné, len som do nich pridala cesnak, bez neho sa mi zdali troška fádne. Ale s cesnakom boli veľmi dobré.
Tereza J.
|17. 1. 2008 20:40
Autorka, už som si tu lámanku kúpila:))) Budem robiť:)))
autorka
|16. 1. 2008 21:28
MartinV. : Bez trojobalu se to velmi podobá bramborovým plackám s úspěšně propašovanými krupkami :-) Pokud propašujete ještě čočku, jste pořád dobře, ale někde úplně jinde :-) Tereza J. : Kroupy jsou číslované, ale vedle toho se prodává tzv lámanka, to je nejlepší. Pokud není, tak je dobré použít nejmenší velikost krup - perličky.
MartinV
|16. 1. 2008 08:46
Je to moc dobré i jen tak na styl bramboráků, bez trojobalu. Akorát je to redept do kategorie Obilovin. I když do podobných placek lze s úspěchem propašovat zbytek čočky :-)
Tereza J.
|15. 1. 2008 17:52
Ďakujem, u nás sú krúpy číslované podľa veľkosti :)))
Autorka
|15. 1. 2008 13:34
Krupky, tzn. lámanku
Tereza J.
|14. 1. 2008 21:11
Toto sa mi páči, používate väčšie alebo menšie krúpy ?