• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Smaženky kroupové
Napište svůj komentář k receptu

Smaženky kroupové

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Smaženky kroupové
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g brambory
    • sůl
    • 1
      ks vejce
    • 100
      g hrubá mouka
    • 100
      g strouhanka
    • 1
      špetka muškátový oříšek
    • 400
      g krupky
    • ingredience na trojobal

Postup přípravy receptu

1
Brambory najemno nastrouhat, krupky propláchnout a nechat důkladně vykapat. Smíchat s ostatními přísadami. Ze vzniklého těsta tvořit placičky, ty obalit v trojobalu a usmažit.
2
Podávat s dušenou zeleninou: špenátem, mrkví, míchanou zeleninou...
3
Do těsta je možno pro změnu přidat trochu nastrouhaného sýra. Recept je příjemným způsobem, jak si do normálního jídelníčku propašovat zdravé potraviny.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kroupové klobásky

Kroupové klobásky

Kroupové holubce v bešamelu - plněné zelné listy

Kroupové holubce v bešamelu - plněné…

Kroupové zelí

Kroupové zelí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza J. | 15. 8. 2008 07:45

    Tak až teraz som sa dostala k smaženkám. Boli výborné, len som do nich pridala cesnak, bez neho sa mi zdali troška fádne. Ale s cesnakom boli veľmi dobré.

  • Tereza J. | 17. 1. 2008 20:40

    Autorka, už som si tu lámanku kúpila:))) Budem robiť:)))

  • autorka | 16. 1. 2008 21:28

    MartinV. : Bez trojobalu se to velmi podobá bramborovým plackám s úspěšně propašovanými krupkami :-) Pokud propašujete ještě čočku, jste pořád dobře, ale někde úplně jinde :-) Tereza J. : Kroupy jsou číslované, ale vedle toho se prodává tzv lámanka, to je nejlepší. Pokud není, tak je dobré použít nejmenší velikost krup - perličky.

  • MartinV | 16. 1. 2008 08:46

    Je to moc dobré i jen tak na styl bramboráků, bez trojobalu. Akorát je to redept do kategorie Obilovin. I když do podobných placek lze s úspěchem propašovat zbytek čočky :-)

  • Tereza J. | 15. 1. 2008 17:52

    Ďakujem, u nás sú krúpy číslované podľa veľkosti :)))

  • Autorka | 15. 1. 2008 13:34

    Krupky, tzn. lámanku

  • Tereza J. | 14. 1. 2008 21:11

    Toto sa mi páči, používate väčšie alebo menšie krúpy ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory Chléb & placky
Pokrmy Z brambor Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Hrubá mouka Ingredience na trojobal Krupky Muškátový oříšek Strouhanka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špagety sypané česnekem

Špagety sypané česnekem

Francouzský hruškový koláč

Francouzský hruškový koláč

Rychlí šneci

Rychlí šneci

Hrnečková paštika

Hrnečková paštika

Bramborový špíz s česnekovo-sýrovou omáčkou

Bramborový špíz s česnekovo-sýrovou…

Masíčko po námořnicku

Masíčko po námořnicku

Masová minutka na zeleno - rychle a chutně

Masová minutka na zeleno - rychle a…

Kefírovo-kokosové řezy: Eskymo po našem

Kefírovo-kokosové řezy: Eskymo po…

Sernik neboli tvarohový dort od Jirky Babici

Sernik neboli tvarohový dort od Jirky…

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

38
Koule ze Salka
Koule ze Salka
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
16
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
15
Hruškový kompot po našem
Hruškový kompot po našem

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Lela po operaci synka (6 měsíců): Konečně dobré zprávy!

Lela po operaci synka (6 měsíců): Konečně dobré zprávy!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Další doporučené recepty:

Smaženice z ředkviček
Smaženice z ředkviček
Smaženice z václavek (bedel, hlívy)
Smaženice z václavek (bedel, hlívy)
Smaženka s restovanou zeleninou
Smaženka s restovanou zeleninou
Smaženky s calvadosem
Smaženky s calvadosem
Smaženky s mladými cuketami
Smaženky s mladými cuketami
Smaženky s pečenou zeleninou a pestem
Smaženky s pečenou zeleninou a pestem
  • Recepty.cz
  • Smaženky kroupové
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact