• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Smaženky kroupové
Napište svůj komentář k receptu

Smaženky kroupové

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Smaženky kroupové
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g brambory
    • sůl
    • 1
      ks vejce
    • 100
      g hrubá mouka
    • 100
      g strouhanka
    • 1
      špetka muškátový oříšek
    • 400
      g krupky
    • ingredience na trojobal

Postup přípravy receptu

1
Brambory najemno nastrouhat, krupky propláchnout a nechat důkladně vykapat. Smíchat s ostatními přísadami. Ze vzniklého těsta tvořit placičky, ty obalit v trojobalu a usmažit.
2
Podávat s dušenou zeleninou: špenátem, mrkví, míchanou zeleninou...
3
Do těsta je možno pro změnu přidat trochu nastrouhaného sýra. Recept je příjemným způsobem, jak si do normálního jídelníčku propašovat zdravé potraviny.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kroupové klobásky

Kroupové klobásky

Kroupové holubce v bešamelu - plněné zelné listy

Kroupové holubce v bešamelu - plněné…

Kroupové zelí

Kroupové zelí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza J. | 15. 8. 2008 07:45

    Tak až teraz som sa dostala k smaženkám. Boli výborné, len som do nich pridala cesnak, bez neho sa mi zdali troška fádne. Ale s cesnakom boli veľmi dobré.

  • Tereza J. | 17. 1. 2008 20:40

    Autorka, už som si tu lámanku kúpila:))) Budem robiť:)))

  • autorka | 16. 1. 2008 21:28

    MartinV. : Bez trojobalu se to velmi podobá bramborovým plackám s úspěšně propašovanými krupkami :-) Pokud propašujete ještě čočku, jste pořád dobře, ale někde úplně jinde :-) Tereza J. : Kroupy jsou číslované, ale vedle toho se prodává tzv lámanka, to je nejlepší. Pokud není, tak je dobré použít nejmenší velikost krup - perličky.

  • MartinV | 16. 1. 2008 08:46

    Je to moc dobré i jen tak na styl bramboráků, bez trojobalu. Akorát je to redept do kategorie Obilovin. I když do podobných placek lze s úspěchem propašovat zbytek čočky :-)

  • Tereza J. | 15. 1. 2008 17:52

    Ďakujem, u nás sú krúpy číslované podľa veľkosti :)))

  • Autorka | 15. 1. 2008 13:34

    Krupky, tzn. lámanku

  • Tereza J. | 14. 1. 2008 21:11

    Toto sa mi páči, používate väčšie alebo menšie krúpy ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory Chléb & placky
Pokrmy Z brambor Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Hrubá mouka Ingredience na trojobal Krupky Muškátový oříšek Strouhanka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cibulový koláč z pořadu "Jak na to"

Cibulový koláč z pořadu "Jak na to"

Bulharský salát

Bulharský salát

Borůvková buchta

Borůvková buchta

Muffiny pro vnučku

Muffiny pro vnučku

Zapékané kysané zelí

Zapékané kysané zelí

Kuře ,,MACO“

Kuře ,,MACO“

Tvarohové brambory - zapečené

Tvarohové brambory - zapečené

Česneková surimi (krabí) pomazánka

Česneková surimi (krabí) pomazánka

Barevný fazolový salát (lečo) - sterilovaný

Barevný fazolový salát (lečo) -…

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

266
Dýňová tortila
Dýňová tortila
156
Máslové řízky
Máslové řízky
155
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
42
Švestkové knedlíky z bramborového těsta
Švestkové knedlíky z…
40
Domácí kečup
Domácí kečup

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Blesk.cz „Haló, pane mamut, jsme tady dobře?“ Zemanův zázrak Cesta do pravěku má 70 let

„Haló, pane mamut, jsme tady dobře?“ Zemanův zázrak Cesta do pravěku má 70 let

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Smaženice z ředkviček
Smaženice z ředkviček
Smaženice z václavek (bedel, hlívy)
Smaženice z václavek (bedel, hlívy)
Smaženka s restovanou zeleninou
Smaženka s restovanou zeleninou
Smaženky s calvadosem
Smaženky s calvadosem
Smaženky s mladými cuketami
Smaženky s mladými cuketami
Smaženky s pečenou zeleninou a pestem
Smaženky s pečenou zeleninou a pestem
  • Recepty.cz
  • Smaženky kroupové
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact