• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Smaženky kroupové
Napište svůj komentář k receptu

Smaženky kroupové

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Smaženky kroupové
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g brambory
    • sůl
    • 1
      ks vejce
    • 100
      g hrubá mouka
    • 100
      g strouhanka
    • 1
      špetka muškátový oříšek
    • 400
      g krupky
    • ingredience na trojobal

Postup přípravy receptu

1
Brambory najemno nastrouhat, krupky propláchnout a nechat důkladně vykapat. Smíchat s ostatními přísadami. Ze vzniklého těsta tvořit placičky, ty obalit v trojobalu a usmažit.
2
Podávat s dušenou zeleninou: špenátem, mrkví, míchanou zeleninou...
3
Do těsta je možno pro změnu přidat trochu nastrouhaného sýra. Recept je příjemným způsobem, jak si do normálního jídelníčku propašovat zdravé potraviny.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kroupové klobásky

Kroupové klobásky

Kroupové holubce v bešamelu - plněné zelné listy

Kroupové holubce v bešamelu - plněné…

Kroupové zelí

Kroupové zelí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza J. | 15. 8. 2008 07:45

    Tak až teraz som sa dostala k smaženkám. Boli výborné, len som do nich pridala cesnak, bez neho sa mi zdali troška fádne. Ale s cesnakom boli veľmi dobré.

  • Tereza J. | 17. 1. 2008 20:40

    Autorka, už som si tu lámanku kúpila:))) Budem robiť:)))

  • autorka | 16. 1. 2008 21:28

    MartinV. : Bez trojobalu se to velmi podobá bramborovým plackám s úspěšně propašovanými krupkami :-) Pokud propašujete ještě čočku, jste pořád dobře, ale někde úplně jinde :-) Tereza J. : Kroupy jsou číslované, ale vedle toho se prodává tzv lámanka, to je nejlepší. Pokud není, tak je dobré použít nejmenší velikost krup - perličky.

  • MartinV | 16. 1. 2008 08:46

    Je to moc dobré i jen tak na styl bramboráků, bez trojobalu. Akorát je to redept do kategorie Obilovin. I když do podobných placek lze s úspěchem propašovat zbytek čočky :-)

  • Tereza J. | 15. 1. 2008 17:52

    Ďakujem, u nás sú krúpy číslované podľa veľkosti :)))

  • Autorka | 15. 1. 2008 13:34

    Krupky, tzn. lámanku

  • Tereza J. | 14. 1. 2008 21:11

    Toto sa mi páči, používate väčšie alebo menšie krúpy ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory Chléb & placky
Pokrmy Z brambor Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Hrubá mouka Ingredience na trojobal Krupky Muškátový oříšek Strouhanka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šťáva z malin, jahod apod.

Šťáva z malin, jahod apod.

Sekaná z ovesných vloček

Sekaná z ovesných vloček

Fazolková polévka

Fazolková polévka

Pangas raz dva

Pangas raz dva

Mandle pražené v troubě

Mandle pražené v troubě

Rýžovo-jablečný nákyp

Rýžovo-jablečný nákyp

Mandlový dort DIA

Mandlový dort DIA

Vaječné toasty

Vaječné toasty

Zeleninové ragú s červenou čočkou ala bolognese

Zeleninové ragú s červenou čočkou ala…

Doporučujeme

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

57
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
45
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
32
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
29
Pocky
Pocky
28
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…

Zajímavé články

Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého favorita a přivítejte léto se sladkou noblesou
Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého…
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré a bez kalorií!
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré…
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
AHA.cz Janda manželku udeřil pěstí: Opravdu nerad, mám z toho  strach

Janda manželku udeřil pěstí: Opravdu nerad, mám z toho strach

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Synové našich idolů! Víte, kterým slavným otcům se narodili tihle fešáci?

Synové našich idolů! Víte, kterým slavným otcům se narodili tihle fešáci?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Muzikálový Raoul z Fantoma: Tajná svatba! Kdo je jeho krásná nevěsta?

Muzikálový Raoul z Fantoma: Tajná svatba! Kdo je jeho krásná nevěsta?

SportRevue.cz 25 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

25 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si v životě polepší a koho zradí dobrý přítel?

Horoskop na další týden: Kdo si v životě polepší a koho zradí dobrý přítel?

Další doporučené recepty:

Smaženice z ředkviček
Smaženice z ředkviček
Smaženice z václavek (bedel, hlívy)
Smaženice z václavek (bedel, hlívy)
Smaženka s restovanou zeleninou
Smaženka s restovanou zeleninou
Smaženky s calvadosem
Smaženky s calvadosem
Smaženky s mladými cuketami
Smaženky s mladými cuketami
Smaženky s pečenou zeleninou a pestem
Smaženky s pečenou zeleninou a pestem
  • Recepty.cz
  • Smaženky kroupové
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact