Krajíce chleba dozlatova osmažené ve směsi vajíček, dijonské hořčice a petrželky jsou dobré samy o sobě. Vylepšete je ještě směsí restované zeleniny - kapusty, ředkviček a květáku. Přidejte listy salátu, cibulku a lněná semínka a pokrm bude dokonalý.
Růžičkovou kapustu a ředkvičky pokrájejte na čtvrtky, květák rozeberte na malé růžičky. Na pánvi rozehřejte polovinu másla a zeleninu restujte pár minut, aby chytila barvu a lehce změkla. Osolte a zakápněte citronovou šťávou.
V míse rozšlehejte vejce, nasekanou petržel a hořčici. Osolte, opepřete a ve směsi obalte krajíce chleba. Smažte je na pánvi na másle. Na opečené chleby dejte salátové listy, restovanou zeleninu, na kolečka pokrájenou červenou cibuli a vše zasypte lněnými semínky.