g
václavky
pokrájené, krátce povařené v horké vodě, scezené
6
ks
rozšlehané vejce
dle velikosti, 5 -
olej
Postup přípravy receptu
1
Na trošce oleje či másla necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, ke které následně přidáme krátce osmažit i nastrouhaný (nasekaný) česnek s drobně pokrájenou slaninou. Pak přidáme scezené houby, osolíme a okořeníme dle chuti a vše společně chvíli podusíme pod poklicí za občasného promíchání. Nakonec přidáme rozšlehaná mírně osolená vejce, která necháme dle chuti za stálého míchání srazit do požadované hustoty a podáváme.
2
Pokud chceme smaženici bezmasou, vynecháme slaninu.
3
Smaženice se dá jíst i vychladlá, takže ji můžeme použít jako rychlé pohoštění na chlebíčkách či chlebu, dozdobené zeleninou nebo bylinkami.