Anglickou slaninu orestujeme na pánvi. Přidáme nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájený česnek.
2
Až cibule zesklovatí, přidáme houby, lehce osolíme a za občasného míchání dusíme. V průběhu dušení si připravíme směs koření dle vlastní chuti. Lze použít například směs vegety nebo glutasolu (pozor – obsahuje sůl – možnost přesolení) a malých množství kari, tymiánu, šalvějě, apod.
3
Dále si rozmělníme masox ve vlažné vodě. Ten pak přidáme během dušení. Až se voda vydusí, dochutíme obsah pánve kořenící směsí a popřípadě trochou pepře (ne dříve, protože pokud kořeníme v době, kdy je ještě v pánvi hodně vody, po jejím odpaření by bylo jídlo překořeněné), přidáme nadrobno nakrájenou čerstvou papriku a po chvilce ještě dochutíme sójovou omáčkou.
4
Kdo chce, může přidat vejce, ale bez něj je pokrm chuťově výraznější.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jana
|3. 8. 2016 16:28
Nechápu jak může tohle někdo předložit svým blízkým,pokud tedy neusiluje o jejich zdraví.
Martin Šulc
|8. 10. 2011 11:46
Tak tohle není smaženice, to je glutamát na tři způsoby (glutasol, masox, sójovka) s přídavkem hub.
Tfuj tajxl, taková škoda hub!
Ten nápas se slaninou ale může být dobrý. Také nedávám do smaženice vejce, protože rozmělní tu výbornou výraznou chuť.
Zkusil bych to ale bez těch chemikálií, co do toho sypete a lejete.
Anonym
|15. 9. 2007 12:55
bl
Lubomír Fridrich
|8. 6. 2007 23:42
Vážená paní Jano,smaženici s vajíčky a bez uzeniny dělá kde kdo. Já jsem sice do receptu napsal pro ty konzervativnější, že "kdo chce, může přidat vejce", avšak ojedinělost této smaženice je daná třemi věcmi - zásadně nedávám vejce, dávám tam anglickou a dávám také sójovku.Ale jak říkaly naše babičky: "Proti gustu..."
Anonym
|7. 9. 2006 15:40
Právě jsem to dovařila. Fakt je vynikající.Děkuji mnohokrát.Jana
Nada Kovacova
|28. 8. 2006 07:00
zkusim dnes:-]
Anonym
|26. 8. 2006 14:23
přidal jsem rýži od vitany (cibule a pórek) a měl tak parádní houbové rizoto
Jiří Podubníček
|24. 8. 2006 15:25
Včera vyzkoušeno, snědeno v mžiku! Vynikající, přátelé už žádají recept.
Jana Kutačová
|18. 8. 2006 08:37
Smaženici jsem vyrobila-bez jakékoliv uzeniny a masoxu,myslím si totiž,že to tam nemusí být,zalila rozšlehanými vejci,opepřila a servírovala na očesnekovaných topinkách..:o)