• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Smaženice z hub
Napište svůj komentář k receptu

Smaženice z hub

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.9
hodnotilo: 29
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Smaženice z hub
Smaženice z hub
Smaženice z hub
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • cibule
    • sůl
    • česnek
    • masox
    • pepř mletý
    • anglická slanina hodně libová
    • sojová omáčka
    • paprika
    • koření
    • houbová směs hlavně z tvrdších druhů

Postup přípravy receptu

1
Anglickou slaninu orestujeme na pánvi. Přidáme nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájený česnek.
2
Až cibule zesklovatí, přidáme houby, lehce osolíme a za občasného míchání dusíme. V průběhu dušení si připravíme směs koření dle vlastní chuti. Lze použít například směs vegety nebo glutasolu (pozor – obsahuje sůl – možnost přesolení) a malých množství kari, tymiánu, šalvějě, apod.
3
Dále si rozmělníme masox ve vlažné vodě. Ten pak přidáme během dušení. Až se voda vydusí, dochutíme obsah pánve kořenící směsí a popřípadě trochou pepře (ne dříve, protože pokud kořeníme v době, kdy je ještě v pánvi hodně vody, po jejím odpaření by bylo jídlo překořeněné), přidáme nadrobno nakrájenou čerstvou papriku a po chvilce ještě dochutíme sójovou omáčkou.
4
Kdo chce, může přidat vejce, ale bez něj je pokrm chuťově výraznější.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zavařování hub

Zavařování hub

Bramborová polévka bez hub

Bramborová polévka bez hub

Guláš z hub

Guláš z hub

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana | 3. 8. 2016 16:28

    Nechápu jak může tohle někdo předložit svým blízkým,pokud tedy neusiluje o jejich zdraví.

  • Martin Šulc | 8. 10. 2011 11:46

    Tak tohle není smaženice, to je glutamát na tři způsoby (glutasol, masox, sójovka) s přídavkem hub. Tfuj tajxl, taková škoda hub! Ten nápas se slaninou ale může být dobrý. Také nedávám do smaženice vejce, protože rozmělní tu výbornou výraznou chuť. Zkusil bych to ale bez těch chemikálií, co do toho sypete a lejete.

  • Anonym | 15. 9. 2007 12:55

    bl

  • Lubomír Fridrich | 8. 6. 2007 23:42

    Vážená paní Jano,smaženici s vajíčky a bez uzeniny dělá kde kdo. Já jsem sice do receptu napsal pro ty konzervativnější, že "kdo chce, může přidat vejce", avšak ojedinělost této smaženice je daná třemi věcmi - zásadně nedávám vejce, dávám tam anglickou a dávám také sójovku.Ale jak říkaly naše babičky: "Proti gustu..."

  • Anonym | 7. 9. 2006 15:40

    Právě jsem to dovařila. Fakt je vynikající.Děkuji mnohokrát.Jana

  • Nada Kovacova | 28. 8. 2006 07:00

    zkusim dnes:-]

  • Anonym | 26. 8. 2006 14:23

    přidal jsem rýži od vitany (cibule a pórek) a měl tak parádní houbové rizoto

  • Jiří Podubníček | 24. 8. 2006 15:25

    Včera vyzkoušeno, snědeno v mžiku! Vynikající, přátelé už žádají recept.

  • Jana Kutačová | 18. 8. 2006 08:37

    Smaženici jsem vyrobila-bez jakékoliv uzeniny a masoxu,myslím si totiž,že to tam nemusí být,zalila rozšlehanými vejci,opepřila a servírovala na očesnekovaných topinkách..:o)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Pokrmy Z hub Oběd Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Česnek Cibule Houbová směs Koření Masox Paprika Pepř mletý Sojová omáčka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněná bageta

Plněná bageta

Plundrové těsto

Plundrové těsto

Špenátové lasagne

Špenátové lasagne

Zapečený květák III.

Zapečený květák III.

Holandská hrachová kaše

Holandská hrachová kaše

Těstoviny se špenátem a masem

Těstoviny se špenátem a masem

Bramborový knedlík podle norem

Bramborový knedlík podle norem

Vepřová panenka s bylinkovým pestem

Vepřová panenka s bylinkovým pestem

Kuřecí maso s těstovinami

Kuřecí maso s těstovinami

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

76
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
58
Výborný dresing
Výborný dresing
50
Pasta / pesto z česnekových výhonků
Pasta / pesto z…
41
Zeleninový salát s bílým (salátovým) sýrem
Zeleninový salát s bílým…
39
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Smažené žampiony
Smažené žampiony
Smaženice s bílou ředkví
Smaženice s bílou ředkví
Smaženice v zavařovačce
Smaženice v zavařovačce
Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)
Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)
Smaženice z ředkviček
Smaženice z ředkviček
Smaženice z václavek (bedel, hlívy)
Smaženice z václavek (bedel, hlívy)
  • Recepty.cz
  • Smaženice z hub
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact