• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Smaženice v zavařovačce
Napište svůj komentář k receptu

Smaženice v zavařovačce

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Smaženice v zavařovačce
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na 1 sklenici
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžíce sádlo
    • 1
      lžička kmín
    • 400
      g houby

Postup přípravy receptu

1
Čerstvě nasbírané houby očistíme, pokrájíme, trochu osolíme a pokmínujeme a dusíme na sádle do odpaření veškeré vody (stejně jako když připravujeme smaženici "načerstvo"). Poté horké nalejeme do skleniček (dávám max. 2/3 obsahu), zavíčkujeme a sterilujeme 1 hodinu při 90 °C dva dny po sobě(!). Sterilace se nesmí ošidit
2
Takto zavařené houby jen vyklopíme do hrnce, zamícháme vajíčka a voňavá smaženice z hřibů je hotová za 5 minut i v lednu, aniž je poznat, že je ze zavařených hub.
3
Tyto houby je možno používat i do jiných pokrmů (do polévek, pod maso...).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Smaženice z hub

Smaženice z hub

Smaženice z ředkviček

Smaženice z ředkviček

Zeleninová smaženice s vločkami

Zeleninová smaženice s vločkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 | 16. 10. 2010 19:24

    Dělám každým rokem a je to super pod maso i na smaženici

  • ŠIMEČKOVÁ Vladimíra | 6. 10. 2007 08:59

    Takto jsem zpracovala většinu letošní dosavadní úrody,mám vyzkoušené, nekazí se ,velice chutné a praktické.

  • Maruš | 16. 9. 2007 13:16

    Takto zavařuju houby už více let,používám ale olej,kmín dávám drcený,ale jen malinko.Nekazí se a jsou chutné.

  • Eva | 5. 8. 2006 23:05

    Takto dělám houby,akorat je zavařuji při 100°C 1 hodinu,pouze jednou stačí,nekazí se

  • Anonym | 5. 8. 2006 23:04

    Takto dělám houby,akorat je zavařuji při 100°C 1 hodinu,pouze jednou stačí,nekazí se

  • Hanka | 24. 5. 2006 13:22

    Takto zavařuji houby také už léta,nekazí se a vydrží i více než rok bez problému. Dusím je v troubě na vyšším plechu, je to rychlejší při větší úrodě.Steriluji už 2hod.najednou, nepřidávám kmín,měla jsem pocit ,že trochu hořknou,stačí až při samot.úpravě.Vynikačka po celý rok.

  • Marsí | 24. 5. 2006 13:12

    Také někdy používám olej, ale většinou ztužený pokrmový tuk ( Omega). Pokud použiji ten tuk, tak už nesteriluji, ale uložím do chladničky.

  • Marie Filipová | 24. 5. 2006 11:39

    Tento způsob konzervace hub můžu jen doporučit.Já místo sádla používám olej,na něm mírně osmahnu cibuli,přidám houby a dále postupuji stejně.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání
Ostatní Zavařování a nakládání Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Houby Kmín Sádlo Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šopský salát jinak

Šopský salát jinak

Plněné bezmasé bramborové knedlíky

Plněné bezmasé bramborové knedlíky

Salát z krabích tyčinek s majonézou

Salát z krabích tyčinek s majonézou

Dresing na hlávkový salát

Dresing na hlávkový salát

Výborný dresing

Výborný dresing

Srnčí maso na smetaně

Srnčí maso na smetaně

Kuřecí maso na houbách se smetanou

Kuřecí maso na houbách se smetanou

Spaghetti con polpettini

Spaghetti con polpettini

Brokolicová polévka se sýrem a máslovými krutony

Brokolicová polévka se sýrem a…

Doporučujeme

70 minut
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou

Vepřová pečeně na pivu s jablečnou…

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

41
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
29
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
21
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
AHA.cz Bolek Polívka v ohrožení života? Kolaps na jevišti

Bolek Polívka v ohrožení života? Kolaps na jevišti

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Daniel Krejčík 2 měsíce po svatbě s panem ředitelem: Začal boj o dítě!

Daniel Krejčík 2 měsíce po svatbě s panem ředitelem: Začal boj o dítě!

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Další doporučené recepty:

Smažené zeleninové kuličky
Smažené zeleninové kuličky
Smažené žampiony
Smažené žampiony
Smaženice s bílou ředkví
Smaženice s bílou ředkví
Smaženice z hub
Smaženice z hub
Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)
Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)
Smaženice z ředkviček
Smaženice z ředkviček
  • Recepty.cz
  • Smaženice v zavařovačce
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact