Čerstvě nasbírané houby očistíme, pokrájíme, trochu osolíme a pokmínujeme a dusíme na sádle do odpaření veškeré vody (stejně jako když připravujeme smaženici "načerstvo"). Poté horké nalejeme do skleniček (dávám max. 2/3 obsahu), zavíčkujeme a sterilujeme 1 hodinu při 90 °C dva dny po sobě(!). Sterilace se nesmí ošidit
2
Takto zavařené houby jen vyklopíme do hrnce, zamícháme vajíčka a voňavá smaženice z hřibů je hotová za 5 minut i v lednu, aniž je poznat, že je ze zavařených hub.
3
Tyto houby je možno používat i do jiných pokrmů (do polévek, pod maso...).
Dělám každým rokem a je to super pod maso i na smaženici
ŠIMEČKOVÁ Vladimíra
|6. 10. 2007 08:59
Takto jsem zpracovala většinu letošní dosavadní úrody,mám vyzkoušené, nekazí se ,velice chutné a praktické.
Maruš
|16. 9. 2007 13:16
Takto zavařuju houby už více let,používám ale olej,kmín dávám drcený,ale jen malinko.Nekazí se a jsou chutné.
Eva
|5. 8. 2006 23:05
Takto dělám houby,akorat je zavařuji při 100°C 1 hodinu,pouze jednou stačí,nekazí se
Anonym
|5. 8. 2006 23:04
Takto dělám houby,akorat je zavařuji při 100°C 1 hodinu,pouze jednou stačí,nekazí se
Hanka
|24. 5. 2006 13:22
Takto zavařuji houby také už léta,nekazí se a vydrží i více než rok bez problému. Dusím je v troubě na vyšším plechu, je to rychlejší při větší úrodě.Steriluji už 2hod.najednou, nepřidávám kmín,měla jsem pocit ,že trochu hořknou,stačí až při samot.úpravě.Vynikačka po celý rok.
Marsí
|24. 5. 2006 13:12
Také někdy používám olej, ale většinou ztužený pokrmový tuk ( Omega). Pokud použiji ten tuk, tak už nesteriluji, ale uložím do chladničky.
Marie Filipová
|24. 5. 2006 11:39
Tento způsob konzervace hub můžu jen doporučit.Já místo sádla používám olej,na něm mírně osmahnu cibuli,přidám houby a dále postupuji stejně.