• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Smaženice v zavařovačce
Napište svůj komentář k receptu

Smaženice v zavařovačce

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Smaženice v zavařovačce
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na 1 sklenici
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžíce sádlo
    • 1
      lžička kmín
    • 400
      g houby

Postup přípravy receptu

1
Čerstvě nasbírané houby očistíme, pokrájíme, trochu osolíme a pokmínujeme a dusíme na sádle do odpaření veškeré vody (stejně jako když připravujeme smaženici "načerstvo"). Poté horké nalejeme do skleniček (dávám max. 2/3 obsahu), zavíčkujeme a sterilujeme 1 hodinu při 90 °C dva dny po sobě(!). Sterilace se nesmí ošidit
2
Takto zavařené houby jen vyklopíme do hrnce, zamícháme vajíčka a voňavá smaženice z hřibů je hotová za 5 minut i v lednu, aniž je poznat, že je ze zavařených hub.
3
Tyto houby je možno používat i do jiných pokrmů (do polévek, pod maso...).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Smaženice z hub

Smaženice z hub

Smaženice z ředkviček

Smaženice z ředkviček

Zeleninová smaženice s vločkami

Zeleninová smaženice s vločkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 | 16. 10. 2010 19:24

    Dělám každým rokem a je to super pod maso i na smaženici

  • ŠIMEČKOVÁ Vladimíra | 6. 10. 2007 08:59

    Takto jsem zpracovala většinu letošní dosavadní úrody,mám vyzkoušené, nekazí se ,velice chutné a praktické.

  • Maruš | 16. 9. 2007 13:16

    Takto zavařuju houby už více let,používám ale olej,kmín dávám drcený,ale jen malinko.Nekazí se a jsou chutné.

  • Eva | 5. 8. 2006 23:05

    Takto dělám houby,akorat je zavařuji při 100°C 1 hodinu,pouze jednou stačí,nekazí se

  • Anonym | 5. 8. 2006 23:04

    Takto dělám houby,akorat je zavařuji při 100°C 1 hodinu,pouze jednou stačí,nekazí se

  • Hanka | 24. 5. 2006 13:22

    Takto zavařuji houby také už léta,nekazí se a vydrží i více než rok bez problému. Dusím je v troubě na vyšším plechu, je to rychlejší při větší úrodě.Steriluji už 2hod.najednou, nepřidávám kmín,měla jsem pocit ,že trochu hořknou,stačí až při samot.úpravě.Vynikačka po celý rok.

  • Marsí | 24. 5. 2006 13:12

    Také někdy používám olej, ale většinou ztužený pokrmový tuk ( Omega). Pokud použiji ten tuk, tak už nesteriluji, ale uložím do chladničky.

  • Marie Filipová | 24. 5. 2006 11:39

    Tento způsob konzervace hub můžu jen doporučit.Já místo sádla používám olej,na něm mírně osmahnu cibuli,přidám houby a dále postupuji stejně.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání
Ostatní Zavařování a nakládání Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Houby Kmín Sádlo Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vynikající zmrzlinový pohár

Vynikající zmrzlinový pohár

Salát Caesar

Salát Caesar

Mňamka z listového těsta

Mňamka z listového těsta

Sekaná jako roštěná

Sekaná jako roštěná

Fazolová polévka na kyselo

Fazolová polévka na kyselo

Brokolicová polévka IV

Brokolicová polévka IV

Bábovka s kysanou smetanou na plech

Bábovka s kysanou smetanou na plech

Mangové smoothie

Mangové smoothie

Kuřecí maso s těstovinami

Kuřecí maso s těstovinami

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

36
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
22
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
17
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
15
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
13
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Martina Preissová připustila: Plánovala nemocnému manželovi pohřeb

Martina Preissová připustila: Plánovala nemocnému manželovi pohřeb

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Denní horoskop na středu 12. 11. 2025: Koho čeká den plný překvapení a komu hvězdy zamíchají city?

Denní horoskop na středu 12. 11. 2025: Koho čeká den plný překvapení a komu hvězdy zamíchají city?

Další doporučené recepty:

Smažené zeleninové kuličky
Smažené zeleninové kuličky
Smažené žampiony
Smažené žampiony
Smaženice s bílou ředkví
Smaženice s bílou ředkví
Smaženice z hub
Smaženice z hub
Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)
Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)
Smaženice z ředkviček
Smaženice z ředkviček
  • Recepty.cz
  • Smaženice v zavařovačce
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact