• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Smaženice v zavařovačce
Napište svůj komentář k receptu

Smaženice v zavařovačce

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Smaženice v zavařovačce
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na 1 sklenici
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžíce sádlo
    • 1
      lžička kmín
    • 400
      g houby

Postup přípravy receptu

1
Čerstvě nasbírané houby očistíme, pokrájíme, trochu osolíme a pokmínujeme a dusíme na sádle do odpaření veškeré vody (stejně jako když připravujeme smaženici "načerstvo"). Poté horké nalejeme do skleniček (dávám max. 2/3 obsahu), zavíčkujeme a sterilujeme 1 hodinu při 90 °C dva dny po sobě(!). Sterilace se nesmí ošidit
2
Takto zavařené houby jen vyklopíme do hrnce, zamícháme vajíčka a voňavá smaženice z hřibů je hotová za 5 minut i v lednu, aniž je poznat, že je ze zavařených hub.
3
Tyto houby je možno používat i do jiných pokrmů (do polévek, pod maso...).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Smaženice z hub

Smaženice z hub

Smaženice z ředkviček

Smaženice z ředkviček

Zeleninová smaženice s vločkami

Zeleninová smaženice s vločkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 | 16. 10. 2010 19:24

    Dělám každým rokem a je to super pod maso i na smaženici

  • ŠIMEČKOVÁ Vladimíra | 6. 10. 2007 08:59

    Takto jsem zpracovala většinu letošní dosavadní úrody,mám vyzkoušené, nekazí se ,velice chutné a praktické.

  • Maruš | 16. 9. 2007 13:16

    Takto zavařuju houby už více let,používám ale olej,kmín dávám drcený,ale jen malinko.Nekazí se a jsou chutné.

  • Eva | 5. 8. 2006 23:05

    Takto dělám houby,akorat je zavařuji při 100°C 1 hodinu,pouze jednou stačí,nekazí se

  • Anonym | 5. 8. 2006 23:04

    Takto dělám houby,akorat je zavařuji při 100°C 1 hodinu,pouze jednou stačí,nekazí se

  • Hanka | 24. 5. 2006 13:22

    Takto zavařuji houby také už léta,nekazí se a vydrží i více než rok bez problému. Dusím je v troubě na vyšším plechu, je to rychlejší při větší úrodě.Steriluji už 2hod.najednou, nepřidávám kmín,měla jsem pocit ,že trochu hořknou,stačí až při samot.úpravě.Vynikačka po celý rok.

  • Marsí | 24. 5. 2006 13:12

    Také někdy používám olej, ale většinou ztužený pokrmový tuk ( Omega). Pokud použiji ten tuk, tak už nesteriluji, ale uložím do chladničky.

  • Marie Filipová | 24. 5. 2006 11:39

    Tento způsob konzervace hub můžu jen doporučit.Já místo sádla používám olej,na něm mírně osmahnu cibuli,přidám houby a dále postupuji stejně.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání
Ostatní Zavařování a nakládání Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Houby Kmín Sádlo Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Neapolské nudle

Neapolské nudle

Květáková polévka s mrkví

Květáková polévka s mrkví

Kynutá bábovka s kakaem

Kynutá bábovka s kakaem

Rychlá hrachová polévka

Rychlá hrachová polévka

Meruňkové kefírové řezy

Meruňkové kefírové řezy

Neskutečně žravé kuře

Neskutečně žravé kuře

Tuňáková pomazánka IV.

Tuňáková pomazánka IV.

Křenové závitky v rosolu (aspiku)

Křenové závitky v rosolu (aspiku)

Jednoduchý meruňkový dort (řez)

Jednoduchý meruňkový dort (řez)

Doporučujeme

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

37
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
37
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
17
Lečo s bulgurem a cizrnou
Lečo s bulgurem a cizrnou
14
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
12
Dýňový kompot
Dýňový kompot

Zajímavé články

Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Mecenáš Motoristů, miliardář Chlad: Pustil se do herce Čermáka!

Mecenáš Motoristů, miliardář Chlad: Pustil se do herce Čermáka!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

Další doporučené recepty:

Smažené zeleninové kuličky
Smažené zeleninové kuličky
Smažené žampiony
Smažené žampiony
Smaženice s bílou ředkví
Smaženice s bílou ředkví
Smaženice z hub
Smaženice z hub
Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)
Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)
Smaženice z ředkviček
Smaženice z ředkviček
  • Recepty.cz
  • Smaženice v zavařovačce
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact