pepř mletý
nebo paprika, koření dle chuti či bylinky
50
ml
pivo
1
lžička
olej
ingredience na trojobal
: hladká mouka, rozšlehané vejce, strouhanka
Postup přípravy receptu
1
Žampiony očistíme a pokud se rozhodneme pro jednodušší verzi smažení, která nám tolik nezamaže kuchyň, tak si vymícháme těstíčko ze žloutku, piva, oleje, soli a mouky, které můžeme podle vlastní chuti dochutit navíc bylinkami, česnekem, kořením..., do kterého nakonec ještě vmícháme tuhý sníh z bílků.
2
V těstíčku pak obalujeme žampiony, které ihned vkládáme do pánve s rozpáleným olejem a smažíme dozlatova. Po osmažení odkládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk.
3
Pokud chceme klasický trojobal, tak očištěné žampiony obalíme v mouce, pak v rozšlehaných vejcích, která můžeme též ochutit dle vlastní chuti a nakonec ve strouhance. Smažíme stejně jako ty v těstíčku.
4
Smažené žampiony podáváme s bramborovou přílohou a domácí tatarkou či dipem.