Studené vařené hovězí maso nakrájíme na plátky, maličko osolíme, opepříme, potřeme obyčejnou plnotučnou hořičicí (můžeme samozřejmě použít i nějakou pikantnější, ale už je to jiná chuť), obalíme ve strouhaném sýru - čím víc sýra se nám podaří připlácnout, tím líp, pak v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance. Smažíme na pánvi na trošce rozpáleného oleje.
2
Podáváme s brambory. Můžeme tak zužitkovat i kousky masa z polévky. Na tu jednoduchost překvapivě výborná chuť.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Michal
|19. 2. 2011 11:46
ucim se pomalu sam varit.. reknete mi prosim nekdo, kdyz si koupim platky hoveziho masa, jak dlouho to mmam varit?
Simča Sládková
|3. 6. 2010 11:12
Potřít maso česnekem, obalit a usmažit - to znám a dělám. Je to výborné. Neznala jsem ten fígl se strouhaným sýrem - to musím zkusit!!!! Ale určitě se to jen vylepší!!!!!
Jitka Bublová
|2. 6. 2010 16:12
Mirko, tohle je taky hlavní jídlo, je to právě obměna, jak upravit vařené hovězí maso jinak než s omáčkou, a je to fakt moc dobré.
MIRKA AKRIM
|2. 6. 2010 10:21
KDYZ VARIM HOVEZI MASO V POLEVCE, TAK HO SNIME SAMOZREJME S RAJSKOU A KNEDLIKEM JAKO HLAVNI JIDLO PO POLEVCE. TAKOVA DOBROTA.
Zdena z JM
|3. 7. 2009 11:59
Taky jsem takto dříve zužitkovávala vařené hovězí. Dnes už ho ale zbaští pejsci. Musím potvrdit, že bylo vždy výborné. Někdy jsem maso potřela česnekem nebo křenem.
Hana Rožníčková
|12. 1. 2007 10:12
Tak kousky masa z polévky by neklaply...Já je buď dám do polévky anebo je s ním s hořčicí, křenem a dobrým měkkým chlebem - např. třeba k večeři.